• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Türkiye'de Paralel Muhalefet Var

Türkiye'de Paralel Muhalefet Var
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Partisinin seçim çalışmalarına destek olmak amacı ile İzmir’e gelen İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe,zmir programı kapsamı
NACİ BEŞTEPE FOÇA’DAN KONUŞTU: “TÜRKİYE’DE  PARALEL MUHALEFET VAR”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Partisinin seçim çalışmalarına destek olmak amacı ile  İzmir’e gelen İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe,zmir programı kapsamında Foça’yı da ziyaret etti.
 
İşçi Partisi Foça İlçe Örgütü’nü ziyaret eden Beştepe,  burada Partisi’nin Foça Belediye Başkan ve  Meclis Üyesi  adayları ile görüştü. Seçim çalışmaları hakkında bilgi alan Beştepe,  daha sonra Foça’nın belde ve köylerinde esnaf ve kahve gezisi yaptı.Tüm vatandaşlarla tek tek selamlaşan Beştepe,Foçalıların sorunlarını dinledi
 
 Foça ziyareti çerçevesinde  basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Naci Beştepe,“Türkiye’de muhalefet yok.Hizaya sokulmuş muhalefet var. Tabiri caizse paralel muhalefet var” dedi.
 
TBMM’de CHP ve MHP'nin muhalefet görevlerini yerine getiremediğini öne süren Beştepe,  “Türkiye’de şu anda muhalefet yok, bunu değerli sınıf arkadaşım Emekli Oramiral Nusret Güner çok güzel söyledi; ‘yandaş muhalefet’ diye. Muhalefet yok. Hizaya sokulmuş muhalefet var. Tabiri caizse paralel muhalefet var, çünkü AKP’den farkı yok. Eğer bir muhalefet, ana muhalefet, gidip Amerikan büyükelçisinden, Amerika Birleşik Devletleri’nden, oradaki cemaatten medet umuyorsa, AKP’den ne farkı olabilir ki? Muhalefet yok.Aynı şekilde ‘milliyetçiyim’ diyen bir parti, milliyetçileri sildirmiş, susturmuş ve her sıkıştığında bu bölücü gerici iktidara destek olur duruma gelmiş. Böyle bir muhalefet olur mu? Öbür taraftan meclisteki 3. muhalefet partisi ırkçılığa dayanıyor, etnik ırkçılığa dayalı bir siyaset güdüyor. Böyle de bir muhalefet olamaz. Burada önemli olan Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde, bütün Türk Milletiyle birlikte, Türkiye halkıyla, kardeşçe dostça birlikte yaşamaktır. Bunu sağlamaya çalışmayan muhalefeti muhalefet değildir. Artık bu muhalefeti de halkımızın görmesi lazım. Bundan medet ummaması lazım çünkü bunlar medet olamazlar” diyerek, CHP’nin cemaatle, MHP’nin  ise AKP ile  birlikte hareket ettiğini  söyledi.
 
YAVUZ EFE’YE KEFİLİM
Yerel seçimin ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirten Beştepe, şöyle konuştu: “Bu seçim sadece yerel seçim değil, önemli bir karar seçimi ülke için. Bu çerçeve de Ege’nin incisi Foça’da çok önemli. Foça’yı daha cazip, gerek yerli gerekse yabancı turistlere açık bir alan haline getirmek gerekiyor. Bu da iyi bir belediyecilikle olur, iyi bir yerel hizmetle olur, Foça halkı ile birlikte çalışmakla olur. İşçi Partisinin bütün belediyeleri halkla beraber,halk için çalışacaklar. İşçi Partisi adaylarının en önemli özelliği; dürüst olmaları, çıkarları için değil, halkın çıkarları için çalışmalarıdır.Bu açıdan Yavuz Efe,  çok önemli bir örnektir. Burada, Foça’da çok önemli şeyler yapacağına inanıyoruz, kendisine güveniyoruz. Ben özellikle de bir asker olarak, asker kökenli birisi olarak meslektaşım olduğundan dolayı kendisini çok iyi tanıyorum. Askeri çevrelerden bütün askerlik hayatı boyunca çok olumlu notlar almıştır, olumlu izlenimler bırakmıştır. Dürüstlüğüyle, çalışkanlığıyla o izlenimleri Foça’da da sürdürecek ve halkımıza da bu izlenimleri de yaşatacaktır. Yavuz Efe’ye çok büyük güven duyuyorum ve bu güveni Foçalıların da duyduğunu, hissettiğini kısa süre içerisinde de olsa anladım ve bundan çok mutlu oldum”
 
İŞÇİ PARTİSİ ÇIKARCILARIN PARTİSİ DEĞİL.
Halkın sorunsuz, huzurlu ve  modern  şehirlerde yaşamaya sonuna kadar hakkı olduğunu söyleyen  Beştepe, sözlerine şöyle devam etti: “İnsanlarımızın güzel şeylere hakkı var.O güzellikleri yaratmamız lazım,Foça’yı çok daha güzel,canlı, sevilen,aranan bir yer haline getirmemiz lazım. Yavuz Efe’nin ve arkadaşlarının bu konuda Foça’ya çok önemli katkılarda bulunacağına inanıyorum.Bunu gördüm, kendileri de aylardan beri planlarla, programlarla, projelerle bunların hazırlığı içerisinde,halkla,esnafla, işçiyle beraber kararlar alarak bunları gerçekleştirecekler.
İşçi Partisi çıkarcıların partisi değil. Gelecekleri yerlerden makamlardan bir şey umanların, bir şey bekleyenlerin partisi değil. İşçi Partisi ve adayları; halka bir şeyler vermek üzere göreve talip olanların partisi. Eğer bir tane bu partide çıkar güden insan olursa kimse bu partiye oy vermesin. Bu parti temiz, dürüst insanların partisi. Halkı için, partisi için çalışacakların partisi. Yerel seçimlerde İşçi Partisi bunun için var ve aday koyduğu her yerde tek başına-tek başına ve mutlaka kazanmak için var ve kazanacak. Halkın bu konuda güveni İşçi Partisi’ne sonsuzdur. Burada, Foça’da da ben bunu görmekten son derece mutluyum, bunun güvencesi içerisindeyim, bundan eminim. Bunu hep beraber 31 Mart sabahı göreceğiz.”
 
TÜRKİYE BÖLÜNME, PARÇALANMA VE SAVAŞIN EŞİĞİNDEDİR.
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Beştepe, şunları söyledi: “Türkiye maalesef kötü bir dönemden geçiyor. Türkiye, özellikle son on iki senedir çok kötü yönetiliyor. Türkiye’de insanlar kutuplaştırılıyor ve bölünüyor. Bunun canlı örneği yaşadık,Berkin Elvan evladımız, on beş yaşında ki bir çocuğumuz öldü. Bunun cenazesini kaldıranlar, bunu anmaya giden insanlar suçlanıyor, onlara hakaretler ediliyor ve hatta bakanlık yapmış, bu ülkede bakanlık yapmış bir insan, o cenazeye giden insanlara ölü sevici diyor.İşte Türkiye bu hale gelmiş, Türkiye’de insanları bir araya getirmesi gerekenler, ülkedeki herkesin kardeşçe, dostça yaşamasını sağlaması gerekenler tam tersine ülke insanını birbirine düşman etmeye çalışıyorlar. Bu kadar bilinçsiz, bu kadar devlet anlayışından, yönetimden yoksun insanlar, bu bilince sahip olmayan insanlar tarafından Türkiye yönetiliyor. Diğer taraftan ülke sadece işte belirli iktidar partisine, AKP’ye oy verenler-vermeyenler diye bölünmüyor ayrıca diğer etnik ve mezhepsel bölünmelere, çatışmalara gebe olmuş durumda. Çok büyük olaylara gebe haline getirilmiş durumda. Bunu önleyecek bir iradeye gerek var. Bu irade Milli Hükümet’tir. Maalesef bugün Türkiye’yi yönetenler Milli değildir.Çünkü ABD’nin, Avrupa Birliği’nin yönetimiyle, onların yönlendirmesiyle ülkeyi yönetmektedirler. Hâlbuki Türk Milleti buna layık değildir. Türkiye, Türk halkıyla, Türk milletiyle birlikte, halkın istediği, milletini istediği doğrultuda yönetilmelidir. Bunu sağlayacak olan Milli Hükümet’tir. Milli Hükümet’in kim olduğu çok açıkça bellidir. Milli Hükümet milli insanlarla olur. Ne din eksenli ne de Amerika eksenli yönetimlerle Türkiye ileriye götürülemez.Ancak Türkiye birilerinin hizmetkârı olur, Türkiye, işte kendi içerisinde halkını böler, ülkeyi böler, Türkiye komşularıyla iyi geçinemez, her tarafımızla düşman oluruz. Türkiye bu hale getirilmiştir. Türkiye bölünme, parçalanma ve savaşın eşiğindedir. Bunu engelleyecek olan irade, Milli İrade’dir.  Bu seçimler o açıdan çok önemlidir. Türk halkı artık Milli İrade’ye dönmelidir. İşte Yavuz Efe, Foça’da Milli İrade’nin temsilcisidir. Türk halkı bunu görmelidir. Kimseye muhtaç değiliz, kimsenin desteğine muhtaç değiliz. Milli birliğimize sahip çıkarak, birliğimize beraberliğimize sahip çıkarak bütün problemleri çözecek güçteyiz. Bu irade bizde var, Türk halkı da bunu görüyor.”
 
Foça ziyaretinde çarpıcı mesajlar veren Beştepe,“Artık milli iradeyi hâkim kılmamız lazım, milli hükümetimizi kurmamız lazım. Bunun ilk adımı yerel seçimlerdir. Yerel seçimlerde Atatürkçü, milliyetçi, vatansever, dürüst insanlara, dürüst adaylara oylarımızı vererek, dürüst adaylarda oylarımızı birleştirerek bu gerici, bölücü iktidarın varlığına son vermenin ilk adımını ve önemli adımını bu yerel seçimlerde atmamız lazım. İşte Foça’da Yavuz Efe, bu adımlardan birisi olacaktır” diyerek,sözlerini noktaladı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894