• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Tüpraş'tan Atamızı Anma

Tüpraş'tan Atamızı Anma
Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aliağa’da da anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Aliağa'da kurulu bulunan Tüpraş İzmir Rafinerisi özel

TÜPRAŞ"TAN MUHTEŞEM ANMA 

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Aliağa"da da anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında Aliağa'da kurulu bulunan Tüpraş İzmir Rafinerisi özel bir program düzenleyerek Atatürk"ün aydınlattığı Türkiye"yi anlattı. Şan dinletisinin yanı sıra Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okt. Dr. Melih Tınal"ın da konuşmacı olarak katıldığı gecede sergilenen “Aydınlığın Adı Atatürk” adlı Dramatik Kolaj dakikalarca ayakta alkışlandı.

Tüpraş Halk Eğitim Merkezi"nde düzenlenen programda bir konuşma yapan Tüpraş İzmir Rafinerisi Müdürü Mesut İlter, Atatürk"ün, Türk Ulusu"nu bağımsızlığına kavuşturan büyük bir lider olduğunu belirterek; “Adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk"ü ölümünün 70. yılında saygıyla anıyoruz. Aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçtikçe düşüncelerinin değeri çok daha iyi anlaşılmaktadır. 10 Kasımların matem günü olmadığını unutmayacağız. Bu günleri Atatürkçü Düşünce Sisteminin neresinde olduğumuzu ve O"nun devrimcilik ilkesinin ışığında, manevi mirası olan bilim ve aklın ne kadar takipçisi olduğumuzu sorguladığımız bir süreç olarak göreceğiz” şeklinde konuşurken, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ise; “Sabah erken saatlerde başladığımız anma programı halen devam etmekte. Bugün Büyük Türk Milleti"nin Atasını andığı, O"nun Türk yurdu ve ulusu için ne kadar çok çalıştığını anladığımız gündür. Atamızın bize daima ışık tutacağı inancı içersindeyiz” dedi.

Konuşmacıların ardından sahneye gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı sanatçıları, Altan Akatay, Melisa Özdemir, Metin Kiper ve Ziya Güçkan tarafından sunulan şan dinletisi programı keyifle izlendi. Şan dinletisinde sanatçılar; Selman Ada"nın Ali Baba ve Kırk Haramiler isimli Operasından arya ve düetler sundu.

 

DR. MELİH TINAY; “TOPLANACAK KOVANIMIZ YOK”

Atatürk"ün ölümünün 70. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen program dahilinde konuk konuşmacı olarak programa katılan Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsü Öğretim Görevlisi Okt. Dr. Melih Tınal, Atatürk"ün devrimlerinden örnekler vererek; “Mustafa Kemal Milli Mücadelenin hiçbir aşamasında yapacağı devrimlerden bahsetmemiştir. Oysa daha 21 yaşında iken 1902"de Türk Devrimini tasarlamıştır. Eşitliği, özgürlüğü bilmeyen bir kitleye Cumhuriyeti kabul ettirmek kolay bir iş değildir. O"nu zaman zaman diktatördü diye eleştirenler var ancak düşünün ki, dünyada faşizmin yükseldiği o yıllarda 1927 yılında Atatürk halkına hesap veren bir liderdi. O"nun halkına hesap verdiği eseri Nutuk"u tüm dünya okuyor ancak Türk Gençliği duyarsız kalıyor” şeklinde konuştu. İzleyicilerin sorularını da cevaplandıran Dr. Melih Tınal, bir soru üzerine; “Bizim gibi düşünen insanlar çok fazla. Hepimiz aydınlık Türkiye için çalışıp çabalıyoruz. Arı gibiyiz çalışıyoruz çabalıyoruz ama toplanacak kovanımız yok” dedi.

 

“AYDINLIĞIN ADI ATATÜRK”

Anma Programı kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncay başkanlığında Sahne Sanatları Bölümü Sanatçıları tarafından sahnelenen “Aydınlığın Adı Atatürk” isimli Dramatik Kolaj"da ise aydınlanma devrimi müzik dili kullanılarak anlatıldı.

İzleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan gösteri sonunda Tüpraş İzmir Rafinerisi Genel Müdürü Mesut İlter tarafından sanatçılara çiçek takdim edilirken, anma programına katılan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Cumhuriyet Savcısı Ömer Ömeroğlu, Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Miran, Belediye Başkanı Tansu Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Saygılı dahil kimsenin sahneye davet edilmemesi eleştiri konusu oldu.

Program sonunda Tüpraş Halk Eğitim Merkezi salonunda mini bir resepsiyon verildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894