• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Tüpraş tan Sağlık Çalışanlarına Siperli Maske

Tüpraş tan Sağlık Çalışanlarına Siperli Maske
Tüpraş tan Sağlık Çalışanlarına Siperli Maske

TÜPRAŞ’IN ROBOTİK KODLAMA SINIFLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN SİPERLİ MASKE ÜRETİYOR

Tüpraş’ın, şubat ayında resmi açılışını gerçekleştirdiği, 4 ildeki toplam 30 ortaokulda bulunan “Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim-Beceri” sınıflarında sağlık çalışanları için koruyucu siperli maske üretilmeye başlandı. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği, gönüllü Teknoloji ve Tasarım öğretmenleri desteği ve Tüpraş’ın koordinasyonuyla yürütülen projede, ilk etapta yaklaşık 10.000 adet siperli maske üretilmesi hedefleniyor. Salgınla mücadelede başarıya ulaşmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Bu gönüllü çalışmayı, yarınları kuracak gençleri yetiştirenlerle o gençleri ve toplumu sağlıklı bir şekilde yaşatanlar arasında kurulan dayanışma köprüsü olarak görüyoruz” dedi.

Tüpraş’ın Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle rafinerilerinin bulunduğu 4 ildeki 30 ortaokulda kurduğu, “Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri” sınıflarında sağlık çalışanları için koruyucu siperli maske üretilmeye başlandı. Resmi açılışı şubat ayında yapılan proje, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında koruyucu siperli maske üretimi yapmak üzere Tüpraş tarafından yeniden tasarlandı.

Siperli maske üretimi, Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Tüpraş’ın sağladığı malzemelerle 30 okuldaki 60 gönüllü öğretmenin desteğiyle gerçekleştiriliyor. İlk etapta yaklaşık 10.000 adet siper maske üretilmesi hedefleniyor.

Gönüllü öğretmenlerin, proje kapsamında okullara verilen 3D (üç boyutlu) yazıcılar ve gönderilen malzemelerle evlerinde veya sınıflarda ürettikleri ilk parti maskeler, Tüpraş yetkilileri tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edilmeye başlandı. Koronavirüs sürecinin gelişimine ve ihtiyaca bağlı olarak maske üretiminin sürdürülmesi planlanıyor.

Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, “Bu zorlu dönemde, Türkiye’nin öncü Şirketi olarak kurumsal vatandaş olma sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Millî Eğitim Bakanlığımızın iş birliğiyle Rafinerilerimizin bulunduğu 4 ildeki 30 ortaokulda kurduğumuz, “Robotik Kodlama, Üç Boyutlu Modelleme, Üretim Beceri” sınıflarını, gönüllü öğretmenlerimizin desteğiyle canları pahasına mücadele veren sağlık çalışanları için siperli maske üretilmesi amacıyla hızla dönüştürdük. Bu projemizle yaklaşık 10.000 adet maskenin sağlık çalışanlarına ulaşacak olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Salgınla mücadelede başarıya ulaşmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğine inanan bir şirket olarak, bu gönüllü çalışmayı, yarınları kuracak gençleri yetiştirenlerle, o gençleri ve toplumu sağlıklı bir şekilde yaşatanlar arasında kurulan dayanışma köprüsü olarak görüyoruz.

Bağlı olduğumuz Koç Topluluğu’nun önderliğinde başlatılan ‘iyileşeceğiz’ projesinin bir parçası olan bu proje, Tüpraş ve gönüllü öğretmenlerimizin salgınla mücadeleye verdiği desteğin yanı sıra sağlık çalışanlarımıza bir teşekkürü olduğunu da belirtmek isterim. Bu vesileyle, projemize verdikleri güçlü destek için Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerimize ve değerli öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“Ülkemiz için bitmeyen enerjimizle üretmeye devam ediyoruz”
Yelmenoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Salgınla mücadele için ülke genelinde açılan Millî Dayanışma kampanyasına katkımızın yanında, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına da desteklerde bulunduk. Bu dönemde önceliğimiz; gerekli tedbirleri alarak çalışanlarımızın sağlığını en üst düzeyde korumak ve ülkemizin enerji ihtiyacını kesintisiz karşılayabilmek için üretimimizin devamlılığını sağlamak. Her türlü sorunla mücadelenin temel girdisi olan enerjinin, yurdun her köşesine ulaştırılması büyük önem taşıyor. Ülkemizin enerji ihtiyacının sağlanmasında stratejik öneme sahip bir şirket olarak, üretimimizin aksaksız sürdürülmesini ulusal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu zorlu süreci el birliği ve dayanışma içinde atlatarak, en kısa sürede sağlıklı günlere kavuşacağımıza ve iyileşeceğimize içtenlikle inanıyorum” dedi.

tupras.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894