• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Toplumsal Travmanın Yaralarını Sarıyorlar

Toplumsal Travmanın Yaralarını Sarıyorlar
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası ülkemizin geçirdiği zorlu süreçte insanların yaşadığı duygusal ve travmatik yıkıma dikkat çeken Yeryüzü Doktorları, sağladığı Psikososyal Destek sayesinde yaşanan acı olayların mağdurlarına destek oluyor.

TOPLUMSAL TRAVMANIN YARALARINI SARIYORLAR

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi sonrası ülkemizin geçirdiği zorlu süreçte insanların yaşadığı duygusal ve travmatik yıkıma dikkat çeken Yeryüzü Doktorları, sağladığı Psikososyal Destek sayesinde yaşanan acı olayların mağdurlarına destek oluyor.

Yeryüzü Doktorları toplumca yaşadığımız üzüntü verici olaylar sebebiyle travma yaşayan vatandaşlara psikolojik destek veriyor. Yeryüzü Doktorları yapacağı psikososyal destek çalışmasında, toplumun ve ailelerin psikolojik direncini artırmayı, yaşanan kötü olaylar sonrasında ortaya çıkabilecek sosyal uyumsuzluk ve rahatsızlıkları önlemeyi, iyileştirmeyi ve ileride yaşanabilecek zorluklara karşı direnç kazandırmayı amaçlıyor.

ACILAR PAYLAŞTIKÇA İYİLEŞİR

Psikososyal destek; savaş, afet, kriz, toplumsal travma gibi zorlu yaşam koşullarının görüldüğü olağanüstü durumlarda uygulamaya koyulan koruyucu ve tedavi edici her türlü müdahale biçimini kapsıyor. Yeryüzü Doktorları da bu süreçte vatandaşların kendileri gibi yakınlarını da anlık takip etmeleri ve yaşanan olayların çevrelerindeki bireylerin günlük yaşamına etki etmesi durumunda psikolojik destek almaları gerektiğini vurguluyor.

Yaşananların yarattığı psikolojik travmanın etkilerini en aza indirmek için iletişimi ve duygu paylaşımını artırmayı öneren Yeryüzü Doktorları, insanların yakın çevrelerindeki kişilere yaşadıklarını anlatarak ve onların hissettiklerini dinleyerek yaraların daha çabuk sarılabileceğine dikkat çekiyor.

Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Uzm. Dr. Yahyahan Güney; “Son yaşadıklarımızda gördüğümüz gibi ciddi toplumsal olaylar, etki gücüne göre toplumsal travmalara yol açabilir. Halkımızın darbeye engel olurken yaşadığı kayıpların, şahit olduğu görüntülerin neden olabileceği olumsuz etkileri azaltmak için harekete geçtik. Yeryüzü Doktorları olarak ihtiyacı olan insanlarımıza yönelik ‘Psikososyal Destek’ hizmeti vermeye başladık. Dileriz ki yaşanan acıların yaraları en yakın zamanda sarılır.” diye kaydetti.

İhtiyacı olanlar Yeryüzü Doktorları’na ulaşarak psikososyal destek talep edebilir, çevresinde travma yaşamış yakınları olanlar, yakınlarını Yeryüzü Doktorları’na yönlendirebilir.
/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894