• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Termik Santrale İPTAL Davası

Termik Santrale İPTAL Davası
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi'nin, İzdemir Enerji AŞ tarafından yapılmak istenilen termik santral için verdiği inşaat ruhsatının iptali için dava açıldı. 27 sayfalık dava dilekçesinde imardan çevreye, termik santralin

TERMİK SANTRAL RUHSATINA  İPTAL DAVASI
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi'nin, İzdemir Enerji AŞ tarafından yapılmak istenilen termik santral için verdiği inşaat ruhsatının iptali için dava açıldı. 27 sayfalık dava dilekçesinde imardan çevreye, termik santralin İzmir kent merkezine etkilerine kadar bir çok konuya yer verildi.
Aliağa Belediyesi tarafından 2011 yılının son iş günü İzdemir Enerji AŞ'ye termik santral kurması için verilen inşaat ruhsatı, iptal davası ile karşı karşıya kaldı. Avukat Enis Dinçeroğlu, İzmir Barosu, Karşıkaya Belediyesi, Foça Zeytin Üreticileri Birliği, Menemen Ziraat Odası ve çok sayıda vatandaş adına Aliağa Belediyesi'nin verdiği inşaat ruhsatının iptali için İzmir İdare Mahkemesi'ne 27 sayfadan oluşan dava dilekçesi ile başvurdu.

Aliağa Belediyesi tarafından verilen ruhsatın hukuka aykırı olduğu ve uygulanması halinde telafisi imkansız zararların doğacağının ifade edildiği dava dilekçesinde ruhsatın dayandırıldığı 1/100 bin'lik Manisa-Kütahya İzmir Çevre Düzeni Planı'nın yürütmesinin Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından durdurulduğu, Aliağa için ayrıntılı bir sanayi çalışması yapmadan önerilecek yeni sanayi yatırımlarının İzmir üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı ve giderilmesi mümkün olmayan çevre felaketlerine yol açacağı ifade edildi.

İNGİLİZCE BAŞVURU

Dava dilekçesinde ayrıca firmanın inşaat ruhsatı için Aliağa Belediyesi'ne verdiği projenin İngilizce hazırlandığına dikkat çekilerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nde resmi yazışma dili Türkçe olmasına karşın projenin yanı sıra dilekçede bulunan santrale ait statik hesap çıktıları da İngilizce'dir ve Türkçe çevirisi yoktur. Projenin İngilizce olması hazır bir projenin alınarak uygulandığını ortaya koymaktadır. Aliağa Belediyesi, zemin etüdü yapan firmanın şerhine ve Jeoloji Mühendisleri Odası'nın olumsuz görüşüne rağmen ruhsat iznini vermiştir" denildi.

SAĞLIK BANDI YOK

Aliağa Belediyesi'ne yapılan inşaat ruhsatı başvurusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gereken bir takım işlemlerin de yapılmadığı dikkati çekti. Yapılmayan işlemlerin başında İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği gereği yapılması gereken jeofizik etüdlerin yapılmaması, 1'inci Sınıf gayrı sıhhi müesseseler için oluşturulması gereken sağlık bandının olmadığı, termik santralin kurulacağı alanın mevcut imar planlarında sanayi alanı, tarımsal niteliği olan alan, turizm ve ikinci konut alanı olarak işaretli olduğu ileri sürüldü.
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894