• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Temiz Su Bu Kutuda

Temiz Su Bu Kutuda
İzmir’in Aliağa İlçesinde ikamet eden genç girişimci Murat Miran(21) İzmir de yaşanan arsenikli su tartışmalarına Waterbox isimli cihazla son vermek istiyor. Ankaralı bir girişimci olan Emre Ermiş tarafından

ALİAĞALI GENÇ GİRİŞİMCİ WATERBOX İSİMLİ CİHAZI TANITTI

 

ÇEŞMEDEN AKAN SUYU İÇİLEBİLİR HALE GETİREN CİHAZ ALİAĞA"DA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

 

İzmir"in Aliağa İlçesinde ikamet eden genç girişimci Murat Miran(21) İzmir de yaşanan arsenikli su tartışmalarına Waterbox isimli cihazla son vermek istiyor. Ankaralı bir girişimci olan Emre Ermiş tarafından kurulan “su kutusu” adlı firma tarafından üretilen waterbox isimli cihaz her türlü suyu içme suyuna çevirebilme özelliğine sahip. “Bizde belediye suları ciddi biçimde klorlar. Su Kutusu"na buna uygun bir filtre yaptım. Ters ozmos sistemiyle çalışan sistem çift çevrim kapsül filtre kullanıyor. Bu sistem ilk olarak Nasa tarafından uzay kapsülünde atık sudan içme suyu elde etmek için kullanılmıştı” diyen Emre Ermiş"in ürettiği cihazı Aliağalılarla tanıştırmayı hedeflediğini belirten Murat Miran; “İzmir"de günlerdir arsenikli su tartışması yaşanıyor. Bende bu cihazı üreten firma ile irtibata geçtim kurslarına katıldım ve ürün uzmanı sertifikası alarak Aliağalıları bu cihazla tanıştırmayı hedefledim. Kısa zamanda da çok fazla ilgi gördü” şeklinde konuştu.

 

ÇEŞMEDEN AKAN SU SARI BİR RENK ALDI

Basın mensuplarına cihazı tanıtan Murat Miran, çeşmeden doldurduğu ilk bardak, suyun cihaza gelmeden önceki filtre edilmiş halinden bir bardak ve arıtılmış suyun olduğu üçüncü bardağı doldurarak elektrolize cihazı ile bardaktaki suları elektrolize etti. Çeşmeden akan su sarı bir renk alırken, ilk filtre sonrası alınan su örneği yeşil bir renk aldı.

İçme suyunun ideal olabilmesi için sekiz önemli özelliğe sahip olması gerektiğini vurgulayan Miran; “İnsan hayatı boyunca 50 ton su içiyor. İçtiğimiz suyun, berrak, yumuşak, sağlıklı, ekonomik, kokusuz, taze, kaliteli ve zahmetsiz olması gerek. Bu cihaz sayesinde bütün bunlar oluyor. 5 yıl garantili olan bu cihaz sayesinde sağlıklı suya ekstra bir para ödemeniz de gerekmiyor. Çeşmeden aldığınız suyu gerçek su haline getiren bu cihaz sayesinde deniz suyu dahi içme suyu olarak kullanılabilir” dedi.

 

MİRAN; “ARSENİK TARTIŞMALARI BİTECEK”

İzmir"de yaşanan arsenikli su tartışmalarının biteceğini savunan genç girişimci Miran; “Sadece İzmir"de değil ülkemizin bir çok yerinde sular sağlıklı değil. Waterbox sayesinde özellikle İzmir de günlerdir yaşanan su tartışmaları bitecek” diyerek iddialı konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894