• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İzmir 13 °C
  • Manisa 10 °C
  • Balıkesir 7 °C
  • Çanakkale 10 °C

Tayvanlı yeşil ürünler Türkiye'de

Tayvanlı yeşil ürünler Türkiye'de
Tayvanlı üreticilerin,çevreci özellikleri ile insandan önce doğaya hizmet eden birbirinden dikkat çekici ürünleri, İstinye Park’ta kurulan “Tayvan Yeşil Ürünler” etkinliğinde Türk üreticisi ve tüketicisi ile buluştu.
TAYVANLI YEŞİL ÜRÜNLER TÜRKİYE’YE ÇIKARMA YAPTI
 
Tayvanlı üreticilerin,çevreci özellikleri ile insandan önce doğaya hizmet eden birbirinden dikkat çekici ürünleri, İstinye Park’ta kurulan “Tayvan Yeşil Ürünler” etkinliğinde  Türk üreticisi ve tüketicisi ile buluştu.
 
Tayvan’ın “Yeşil Sanayi Programı” ile birlikte devleşen “çevreci sanayi” kolundan  10 Tayvanlı üretici firmanın birbirinden etkileyici özeliklere sahip ürünleri, 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park’ta, “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği” kapsamında kurulanz “Tayvan Yeşil Ürünler Pavilyonu”nda tanıtıldı. Tayvanlı Well-LingCo, Long Chen Technology , Nano Win Technology, GeStream Technology, Yantouch, SunUp Eco, Absolute Technology, Crosscarf, Green First Corporation, Papershoot Technologies ve Cashido Corporation isimli firmaların ürettiği 16 farklı “yeşil” ürün Türk üreticileri ve tüketicileri ile buluştu.
 
Tayvan Ekonomi Bakanlığı (MOEA) tarafından düzenlenen ve Tayvan Ekonomi Bakanlığı Çevreci Ürünler Departmanı (GTPO) ve Tayvan Ticaret Merkezi (TAITRA) tarafından desteklenen etkinlikte, Guiness Rekorlar kitabına giren “Dünyanın en küçük ilk insansı robotu” olan “Berobot”etkinliğin en dikkat çeken ürünlerinden biri oldu. “Berobot”, 10 santimlik boyu ve yaptığı birbirinden ilginç figürleri ile çocukların ve teknolojiseverlerin gönlünü fethetti. Etkinliğin bir diğer dikkat çekici ürünü ise,NanoWin Technology’nin ürettiği  suya dayanıklı, katlanabilir “Dünyanın ilk katlanabilir elektrikli scooterı” oldu. 
 
Tayvan Ticaret Merkezi  (TAITRA) Direktörü Suna Chen, açılış konuşmasında, “Küresel çapta çevrenin korunması kaygısı hızla yükseliyor. Dünya genelinde birçok ülke çevre politikalarını ve standartlarını yeniden gözden geçiriyor. Tayvan, yeşil konseptli ürünlerde küresel çapta öncü bir ülke olarak görülüyor. Tayvan,  geliştirdiği çevreci teknolojiler ile uluslararası alanda liderlik ediyor. Bu başarımıza paralel olarak, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz ‘Tayvan Yeşil Ürünler Pavilyonu”nda ‘yeşil’ ürünlerimizi size tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Pavilyonumuzda, robottan, LED aydınlatmalara, güneş enerjisi ile çalışan ürünlere kadar birçok, yenilikçi ‘yeşil’ ürün bu etkinlikte yer tanıtıldı. Biz Tayvan olarak ‘yeşil sanayi’nin başarısı ile uzun vadeli küresel çevre yararını gözeten ürün ve çözümleri sunuyoruz” dedi.
 
TAIPEI Ekonomi ve Kültür Kurulu Ankara Ekonomi Direktörü Juan-Pai Fan ise, “Sektörlerinin öncüsü Tayvanlı üreticilerin yenilikçi ve yeşil ürünlerinin Türk üreticileri ve tüketicileri ile buluştuğu bu etkinlikte  çevre dostu etkinlikte olmaktan dolayı onur duyuyorum. Türk üreticilerine Tayvanlı yeşil teknoloji ürünlerini tanıtmaktan dolayı gurur duyuyorum.
 
Tayvan’ın 2008 yılından bu yana uyguladığı “Yeşil Enerji Sanayi Programı’nın bir sonucu olarak, 2008 ve 2013 yılları arasında yeşil ürün sektöründe yüzde 165 artışla 13.6 milyar dolarlık ürün üretildi. Yeşil sanayiye 9.13 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Sektörün istihdama katkısında da grafik hızla yükseliyor. 2.008 yılında 52 bin 500 olan yeşil sanayinde çalışan kişi sayısı,  2013 yılında 69 bin 300’e ulaştı. 2015 yılında yeşil sanayi sektörü ürünlerinin toplam değerinin 16,5 milyar dolara, istihdam rakamının da73 bin 100kişiye ulaşacağı öngörülüyor.
 
Tüm başarıların sayesinde, Tayvan Yeşil Sanayi programının harika sonuçlar getirmesi sayesinde bugün buradayız. Bu ürünlerin Türkiye ve diğer birçok ülkeye yarar sağlayacağını vurgulamak istiyoruz” dedi.
 
DÜNYANIN EN KÜÇÜK İNSANSI ROBOTU “BEROBOT” TÜRK HALKI İLE TANIŞTI
Robot teknolojisinin lider şirketlerinden Tayvanlı GeStream Technology, etkinlikte “Dünyanın en küçük insansı robotu” olan Guiness Rekorlu “Berobot”u Türk halkı ile tanıştırdı.  “Berobot”, sempatik şovu ile kalpleri fethetti. 
 
Etkinlikte,Crosscarf’ınyansıtıcı ışık teknolojisi kullanılan, rahatlatıcı etkiye sahip LED ışıkları; Nano Win Technology’nin“Dünyanın ilk katlanabilir elektrikli scooteri”, ABSOLUTE Technology’nin cep telefonu sinyal seviyesini yükselterek pil tasarrufu sağlayan “Linaskase Pro” ürünü büyük ilgi gördü.
 
10 SANİYEDE BAKTERİLERİN YÜZDE 99’UNU ÖLDÜRÜYOR
Doğa dostu ozonlu temizlik cihazları üreticisi Cashido Corporation, 10 saniyede ozonlu temizlik sistemi ile, suyun içerisindeki bakterilerin yüzde 99’unu öldüren “10 Second Machine Ozone Sanitization” cihazını  tanıttı.
 
Geri dönüşümlü kağıtlar üzerine toksik olmayan mürekkeple yapılan ekoloji dostu bir baskı kullanır.Dış kutusu da yine yeniden işlenmiş oluklu kartondan yapılmıştır. Ağırlığı sadece 80 gram, boyutları 106mm x 66 mm, kalınlığı ise 12 mm olan bu eğlenceli kameraların klasik, siyah-beyaz, sepia ve mavi olmak üzere dört yaratıcı efekti bulunmaktadır. Geleneksel fotoğrafçılık yöntemine has bir nostaljiyi geri getirmektedir. 
 
TAYVAN YEŞİL ÜRÜNLER PAVİLYONUNDA SERGİLENEN ÜRÜNLER
 
ÜRETİCİ: NANO WIN TECHNOLOGY CO.
ÜRÜN: DÜNYANIN İLK KATLANABİLİR ELEKTRİKLİ SCOOTERI
Nano Win Technology tarafından üretilen “Solar Elektrikli Scooter sadece 20 kilogram ağırlığında.CIGS solar teknoloji modülleri sayesinde güneş enerjisini elektriğe çeviriyor ve  bir dolu batarya ile 174 kilometre yol yaparak rakiplerine 4 kat fark atıyor. Saatte 35 kilometre hıza çıkabilen ve çanta gibi taşınabilen “Birleşmiş Milletler Bluesky Ödüllü" elektrikli scooter, dünyanın en inovatif tasarımları arasında gösteriliyor.  
 
ÜRETİCİ: GESTREAM TECHNOLOGY
ÜRÜN: DÜNYANIN EN KÜÇÜK İNSANSI ROBOTU : BEROBOT
Tayvanlı teknoloji şirketlerinden GeStream Technology’nin ürettiği Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren "dünyanın en küçük insansı robotu" “Berobot” da “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği”nde yerini aldı. 
 
“Dünyanın üretilen en küçük insansı robotu” BeRobot, başlangıç olarak 16 servo motoru ve robot denge hareketi için kolay kontrollü yazılımı bulunan bir robot geliştirme platformu. BeRobot kitleri robot köpek, robot dinozor, robot örümcek, robot kol ve daha yüzlerce tür olarak yeniden yapılandırılabiliyor. BeRobot öğrenme mekanizması tasarımı ve otomatik tasarım, mekanik ve elektrik tasarımı, hareket dengesi, programlama tasarımı ve birçok robot teknolojisine ilişkin eğitim programına sahip.  BeRobot’un birden çok işlev modu bulunmakta: Program modu, Çevrimiçi Kontrol modu, Uzaktan Kumanda modu, Etkileşimli mod, Zaman Durdurma modu. BeRobot, pil ya da adaptörle çalıştırılabiliyor.
 
ÜRETİCİ:  CASHIDO CORPORATION
ÜRÜN:  “10 SANİYE OZONLA SU TEMİZLEYEN MAKİNE” 
1998 yılından bu yana bilgisayar aksesuarları ve ozonlu temizlik sistemi cihazları üreten Tayvanlı Cashido  Corporation, “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği”nde“10 Saniye  Ozonla Su Temizleyen Makine”yi tanıttı. Kolay kurulum ve kullanım özelliklerine sahip bu makine ile, musluğunuzdan anında ozonlu su alabilirsiniz. Doğa dostu temizlik maddesi, zararlı kimyasallar kullanmadan suyu temizliyor. Değiştirilmesi gereken filtre bulunmuyor; dolayısıyla ikincil bir kirlilik oluşmuyor. Başlıca sonuçları: 10 saniyede bakterilerin %99’unu öldürüyor, pestisitlerin %75’ini öldürüyor ve kokuları gideriyor.
 
“10 Saniye Ozonla Su Temizleyen Makine” bakterileri öldürüyor.  Etlerinizi, ellerinizi, bulaşıklarınızı, biberonları ve oyuncakları ozonlu suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Meyvelerin ve sebzelerin yüzeyinden pestisitleri gidermek için tek yapmanız gereken yiyeceklerinizi ozonlu suda yıkamak. Ozon, evcil hayvanlarınızı temizlemek ve evcil hayvanlarınız üzerindeki kokuları ve böcekleri gidermek için de kullanılabilir. Meyvelerin, sebzelerin, etlerin ve çiçeklerin ömrünü 2-3 kat uzatır.
Üretici: ABSOLUTE TECHNOLOGY
Ürün: LINASKASE PRO
2014 Tayvan Mükemmellik Ödülü sahibi 
Tayvanlı Absolute Technology, 2013 yılında kurulmuştur. Uzmanlığı, cep telefonu aksesuarlarındaki sinyal artırma teknolojisidir. iphone 6 ve iphone 6 plus için hazırlanan, siyah, mavi, beyaz, kırmızı ve altın rengi bulunan LINKASE PRO koruyucu telefon kılıfı sinyal artırıyor ve pil gücünü ideal seviyelere çıkarıyor.
 
ÜRETİCİ:WELL-LING CO.
ÜRÜN: HEATAX® YALITIM KAPLAMASI
Tayvanlı Well-LıngCo.’nun “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği”nde tanıttığı “Heatax® Yalıtım Kaplaması”  sıcaklık düşürme özelliğine sahiptir.  Sıcaklığı 13°C düşürür. Enerji tasarrufu ile iklimlendirme maliyetlerinde %61’e kadar tasarruf sağlar. 3 yıl performans garantisi bulunan ürünü her yerde kullanmak mümkün. 
 
ÜRETİCİ: YANTOUCH CORPORATION 
ÜRÜN: DIAMOND HOPARLÖR
Tayvanlı Yantouch Corporation dünyanın ilk 3’ü 1 arada “Müzik+Işık+Alarm” fonksiyonlu ürünü “DiamondHoparlör”ütanıttı.Diamond’ın akıllı ışığı, milyonlarca duvar ışıklandırma renklerine sahip.Taşınabilir bir ışık gösterisi halini alarak müzikle senkronize çalışıyor. Gün batımısimülatörü ışığı ve müzik kademeli azaltarak doğal uyku ortamı yaratıyor. Güneşin doğuşu simülatörü ise 30 dakika içerisinde derin uykudan hafif uykuya geçiş ve ardından kanaryaların doğal ötüşüyle uyandırma imkanı yaratıyor. Otomatikbluetootheşleştirme (çoğu eşleştirmesi zor Bluetooth hoparlörün aksine) ve 9 metre mesafeden bağlantı (çoğu rakibinin ötesinde) özelliğine sahip. Kızılötesi uzaktan kumanda ve telefon uygulamasıyla kumanda olmak üzere 2 farklı kumanda imkanı bulunuyor. 
 
ÜRETİCİ: SUNUP ECO CO.
ÜRÜN: MAXİDYN DC6V8W
Tayvanlı SunUp Eco, bisiklette elektrik üretmeye yönelik USB’yle çalışan bisiklet şarj dinamosu olan Maxidyn Dc6v8wW’yi tanıttı. Normal sürüş hızında, her bisiklet sürücüsü, ağırlıklı olarak USB güç kaynağının ve standart DC LED aydınlatmasının şarj edilmesi için yüksek devir gücü oluşturmak amacıyla sürtünme direnci olmaksızın kolaylıkla pedal çevirebilir. Bisiklete binmek, insanın sürüş enerjisiyle USB gücü üretmenin en verimli yoludur. Özellikle tur ve kamp yaparken bisikletinizle elektriğinizi her yere götürebilirsiniz. Uzun mesafe ya da dünya bisiklet turları için insan gücü mobilitesi sağlar.Bisiklet turunuzun ve kampınızın bağımsızlığını ve özgürlüğünü iyi bir şekilde destekleyecek enerjiyi sağlar.
ÜRETİCİ: GREEN FIRST CORPORATION
ÜRÜN: AKILLI 4-IN-1 KABLOSUZ HOPARLÖR /ELLER SERBEST / USB ŞARJ ALETİ / KARARTILABİLİR LED LAMBA
%100 ahşap ya da bambu NFC Bluetooth hoparlör LED aydınlatması, hareket halindeyken hayatı daha pratik kılmak üzere tasarlanmıştır. Tabletler, akıllı telefonlar, dizüstü bilgisayarlar, bilgisayarlar ya da ortam yürütücüsü gibi elektrikli bir cihazla ya da Bluetooth uyumlu bir cihazla birlikte kullanabilir. İhtiyacınız olan her yeri aydınlatan ayarlanabilir ve ergonomik tasarıma sahiptir. 
 
ÜRETİCİ: CROSSCARF LTD.
ÜRÜN: SEYYAR LED MASA LAMBASI 
Rahat ve göz kamaştırmayan okuma ışığı sağlamak için ayarlanabilen ve az yer kaplamayan Crosscarfmasa lambası Ofis/Çalışma/Oturma ve Yatak Odasında kişisel kullanım için tasarlanmıştır.
Yansıtıcı Işık, doğrudan LED ışığından daha kaliteli ve daha rahattır. Şarj edilebilirLi-ion pillerle 20 saate kadar dayanır. Dokunmatik karartma ayarlı otomatik ışık rengi ayarlama özelliğine sahiptir.
 
ÜRÜN: ÇAN LAMBA USB LED FENER
Masada kullanmak, duvara asmak ve elde kullanmak için uygun olan çan şekilli taşınabilir dekoratif lamba. Mat/bardakaltı rengini yansıtır ve yaratıcı bir atmosfer oluşturur. USB ya da Li-ion şarj edilebilir pille çalıştırılır. Çalışma süresi 20 saattir. 
 
 
ÜRETİCİ: LONG CHEN TECHNOLOGY  CO., LTD. 
ÜRÜN:  DÜNYANIN EN İNOVATİF SU SEBİLİ
2015 yılında "23. Tayvan Mükemmellik Ödülü" sahibi 
Buz gibi su ile birlikte sıcak içeceği aynı anda veren farklı sıcaklık ayarı seçenekli su sebili. Güç tasarrufu sağlayan tasarımda enerji tasarrufu ayarı yapmak da mümkün. Sebil kullanılmadığı zaman 36 saat uyku durumuna geçebiliyor. Dokunmatik panel, ileri teknoloji, moda renklerle inovatif tasarıma sahip.
 
ÜRETİCİ: PAPERSHOOT TECHNOLOGIES CO. 
ÜRÜN: KAĞIT KAMERA
 
Geri dönüşümlü kağıtlar üzerine toksik olmayan mürekkeple yapılan ekoloji dostu bir baskı kullanır.Dış kutusu da yine yeniden işlenmiş oluklu kartondan yapılmıştır. Ağırlığı sadece 80 gram, boyutları 106mm x 66 mm, kalınlığı ise 12 mm olan bu eğlenceli kameraların klasik, siyah-beyaz, sepia ve mavi olmak üzere dört yaratıcı efekti bulunmaktadır. Geleneksel fotoğrafçılık yöntemine has bir nostalji yi geri getirmektedir. 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894