• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 15 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 14 °C

Tarihi Bergama Kermesine Görkemli Açılış

Tarihi Bergama Kermesine Görkemli Açılış
1937’den bu yana tam 80 yıldır devam eden Türkiye’nin ilk, Dünyanın ikinci yerel festivali ‘Uluslararası Bergama Kermesi’ görkemli bir açılış ile başladı.

TARİHİ BERGAMA KERMESİNE GÖRKEMLİ AÇILIŞ 

1937’den bu yana tam 80 yıldır devam eden Türkiye’nin ilk, Dünyanın ikinci yerel festivali ‘Uluslararası Bergama Kermesi’ görkemli bir açılış ile başladı. 

Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan geleneksel kortej yürüyüşünde, Bergama Efeleri köy sancakları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş ise ellerinde bayraklar ile Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. 

Açılış törenlerine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

KERMES ORTAK ONURUMUZ 

80.Uluslararası Bergama Kermesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “80. Kez onurla açtığımız Bergama Kermesi açılış törenlerine hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada yediden yetmişe herkes, genç, öğrenci, köylü hep beraber ortak bir onuru yaşıyoruz. Bundan tam 80 yıl önce 1937’de 22 Mayıs Cumartesi günü Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifi ile Bergama Kermesi açıldı. Ve bu yurdun güzel insanları 80 yıldır gururla bu kermesi kutluyor” diye konuştu. 

BERGAMA TÜRK TİYATROSU’NUN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

1937 yılında yapılan ilk kermese değinen Başkan Gönenç;  “O zamandan bu yana kermeste halk oyunları, kalkancılar ve cirit-cop oynayan efelerimiz oldu. Tüm bu etkinlikler Bergama’nın aydınlanmasında, sosyal ve kültürel yapısında çok derin izler bıraktı.  Türk tiyatrosunda kimi tanıyorsanız hemen hemen hepsi oyunlarını burada sergiledi ve onlar için tarihi Asklepeion’da olmak bir onurdu. Bu nedenle Kermesler bizim için çok önemli ve çok anlamlı. Kermes bu kentin düğünü, bayramı. Bu çabada bize destek olan Büyükşehir belediyemize ve herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl acıların ve gözyaşının olmadığı bir ortamda daha coşkulu bir biçimde 81. Kermesi kutlamayı diliyorum” dedi. 

GELENEKLERİMİZİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK ZORUNDAYIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama’nın ve İzmir’in tarihi zenginliklerine dikkat çekerek, “Tarihi açıdan, kültürel açıdan eşsiz bir kentte yaşıyoruz.  Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç, Bergama’yı İzmir’in ilk UNESCO Dünya Mirası kenti yapmayı başardı. Kendisinin bu konudaki çabasını tekrardan kutluyorum.  Arkasından Efes geldi. İnşallah Foça ve Kadifekale de gelecek. Kentlerimizde turizmi büyüteceğiz. İzmir’de, İzmir Enternasyönel fuarı ve Bornova Kermesi Ulu Önderimizin talimatı ile kurulmuştur. Geçmişimizi, geleneklerimizi mutlaka gelecek kuşaklara aktarmak zorundayız. Bunun içinde bu kermeslerin ve bu etkinliklerin çok büyük önemi var. Başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımıza ve bürokratlarımıza bu kermesi yaşattıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Konuşmalardan sonra sahne alan İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın seslendirdiği eserler izleyenlere keyif dolu anlar yaşattı. Bergama Kılıç Kalkan Ekibinin muhteşem gösterisinin ardından açılış törenleri Çitahmetbeyler İlkokulu’nun “Bergama Ateşi Dans Gösterisi” ile devam etti. 

MANGA KONSERİNİ BİNLERCE BERGAMALI İZLEDİ

Gecenin finalinde düzenlenen ve coşkunun zirveye ulaştığı 80. Yıl Gençlik Konserinde ünlü rock grubu Manga hayranlarına unutulmaz bir konser yaşattı. Konsere binlerce Bergamalı katıldı.

KERMESİ KUTLAMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Ülkede yaşanan terör olayları nedeni ile konser öncesi bir konuşma gerçekleştiren Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu, terörün amacının ülkeyi birçok şeyden alıkoymak olduğunu dile getirerek; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’ya armağanı olan kermesi kutlamaktan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894