• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tansu Kaya: İnce hesap peşindeler

Tansu Kaya: İnce hesap peşindeler
AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adayı olmasının CHP’nin barajı geçmesi için HDP’yi destekleme projesinin parçası olduğunu söyledi. Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Ha
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI TANSU KAYA: CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR’DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMASI, HDP’NİN BARAJI AŞMASI İÇİN HAZIRLANAN PROJENİN BİR PARÇASI
 
 
AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adayı olmasının CHP’nin barajı geçmesi için HDP’yi destekleme projesinin parçası olduğunu söyledi.
 
Kaya, seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Bergama İlçe Başkanlığı’nın “Birlik ve Beraberlik yemeği”ne katıldı.
 
Burada konuşan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasının başında partisinin oy hedefini “yüzde 35” olarak açıkladığını hatırlatarak, “CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, son gelinen noktada bu hedefinden gerçekleşmeyeceğini görerek, bundan vazgeçti. Şimdi yüzde 26 oy alamadıkları takdirde genel başkanlıktan istifa edeceğini açıklıyor. Biz onun bu açıklamalarına ancak gülüyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu her zamanki gibi çark etti” diye konuştu.
 
İNCE HESAP PEŞİNDELER
 
CHP’nin iktidar hedefini yakalayamayacağını gördüğünü, bunun sonucunda ise başka hesaplar yapmaya başladığını belirten Kaya, İzmir’de CHP’nin HDP’nin barajı geçmesi için ince hesap yaptığını ifade etti.
 
Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynandığına dikkati çeken Kaya, yabancı istihbarat servislerinin, medya kanallarının İzmir’e gelerek kamuoyu oluşturma gayreti içinde olduğunu, oy hesapları yaptığını, bunları seçim çalışmaları sırasında bizzat gördüklerini kaydetti.
 
AK Parti teşkilatlarının rehavete kapılmamaları gerektiği uyarısında bulunan Kaya, şöyle konuştu:
 
“HDP’nin yalnızca Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan alacağı oylar barajı geçmesi için yeterli olmuyor. Bunun için İstanbul ve İzmir’den de oy alması gerekiyor. Dolayısıyla bu iki ilimizin teşkilatlarına tarihi bir görev düşüyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adayı olması çok manidardır.  Oy kullanamayan tek genel başkan, kendisine oy veremeyen tek genel başkan, merdivene ters binen tek genel başkan, baktığınızda ne ararsanız her türlü beceriksizlik kendi üstünde toplanmış bir adam geliyor İzmir’den aday oluyor. Sebep, HDP’ye burda destek vermek. Seçim kampanyası başlayalı 2 aya yaklaştı. Bütün ilçeleri birkaç kez dolaştık. Tek bir CHP milletvekili adayıyla karşılaşmadık. Ama bu bizi yanıltmasın.  Onlar ellerinde hesap makineleriyle evleri dolaşarak hesap yapıyorlar. Bir evde 5 kişi varsa “3’ü bize oy versin 2’si HDP’ye versin” diyorlar.  Bu oyunu gören CHP’lilerin de bu seçimde AK Partiye destek vermesini ve iktidar hedefi olmayan genel başkanlarını cezalandırmalarını bekliyoruz.”
 
AK Parti’nin bu seçimden de tek başına iktidar olarak çıkacağından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini belirten Kaya, seçimin Fatih Sultan Mehmet’in Ortaçağ’ı kapatıp, Yeni Çağ’ı açan İstanbul’u fethi kadar önemli olduğunu, ilerleyen yıllarda AK Parti’nin bu başarısının da tarih kitaplarında yerini alacağını vurguladı.
 
Kaya, bu seçimde hesap kitap yapanların hesabının, 7 Haziran akşamı şaşacağını da sözlerine ekledi.  
  Aliağa Haber / Yeni Vizyon Gazetesi / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber /    
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894