• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İzmir 26 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 21 °C

Tansu Kaya: Darbe Anayasası Değişmeli

Tansu Kaya: Darbe Anayasası Değişmeli
Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber / AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, “Bizim bu süreçte darbe anayasasını değiştirmek gibi bir mükellefiyetimiz var” ded
AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ ADAYI TANSU KAYA: “DARBE ANAYASASI TÜRKİYE’NİN AYAĞINA PRANGADIR. BİZİM BU SÜREÇTE DARBE ANAYASASINI DEĞİŞTİRMEK GİBİ BİR MÜKELLEFİYETİMİZ VAR”
 
 AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, “Bizim bu süreçte darbe anayasasını değiştirmek gibi bir mükellefiyetimiz var” dedi.
 
AK Parti İzmir milletvekili adayları Kerem Ali Sürekli, Savcı Sayan ve Tansu Kaya Dikili ilçesinin Turizm beldesi Çandarlı’da AK Parti’nin seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı.
 
Burada konuşan AK Parti İzmir milletvekili adayı Tansu Kaya, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca birçok seçim görüldüğünü ancak önümüzdeki genel seçimlerin ayrı bir öneminin olduğunu vurguladı. Demokrasinin gereği olan seçimlerin siyasi sonuçları olan dönemler olduğunu ifade eden Kaya, bu süreç sonunda belirlenen hükümetin vaat ettiği sözleri icraatlarıyla yerine getirdiğini söyledi. 2015 genel seçimlerinin sadece bu açıdan değerlendirilemeyecek bir öneminin olduğuna işaret eden Kaya, partililerden bu seçim sürecini siyasi bir süreç olarak görmelerinin yanında bir dava olarak görüp, ona göre gayret etmelerini istedi.
 
“DARBE ANAYASASINDAN KURTULMANIN VAKTİ GELDİ”
Türkiye’nin halen 1982 yılında yapılan darbe anayasasıyla yönetilmekte olduğunu hatırlatan Kaya, bu anayasadan kurtulmanın vaktinin geldiğini dile getirdi. Mevcut anayasanın artık Türkiye’nin eline, ayağına dolandığını ve Türkiye’ye dar geldiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:
 
“Türkiye koşmak istiyor, bu anayasa ayağına pranga oluyor. Ne zaman ayağa kalkmaya çalışsa bu güne kadar çelme oldu. Bizim bu süreçte artık anayasayı değiştirmek gibi bir mükellefiyetimiz var. Siyasi partilerin birçoğu anayasayı değiştirmekten söz ediyor, ancak bunu bugün AK Parti yüksek sesle dile getirdiği için diğer muhalefet partileri karşı çıkıyor. Ama halka sorduğunuz da ‘evet bu anayasa değişmeli’ diyor. Bu önümüzdeki süreci normal bir seçim süreci olarak görüp, ona göre bir çalışma yaparsak inanın yarın Suriye’de, Yemen’de, Libya’da, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın birçok yerinde ağlayan çocukların iki eli ahirette yakamızda olur. Bizim bu süreçte elimizden geldiği ölçüde, gece gündüz demeden gayret etmemiz gerekiyor. Önce eşimizden, dostumuzdan, akrabamızdan, konu komşumuzdan başlamak üzere bütün etrafımıza bu seçimin önemini anlatmamız gerekmektedir. Bu bizim için zorunluluktur, bu bizim üzerimize tarihin yüklediği bir misyondur.”
 
“GÖNÜL KAZANMAK İÇİN VARIZ”
AK Parti’nin bu seçimlerden de birinci parti olarak çıkarak, tek başına iktidar olacağını belirten Kaya, “Bu gün Allah’ın izniyle seçimin galibi bellidir. Seçimin sonucunu kimse konuşmuyor. Sadece AK Parti’nin kaç milletvekili çıkaracağı, anayasayı tek başına değiştirecek çoğunluğu yakalayabilecek olabilme ihtimali konuşulmaktadır. Bizim burada yapmamız gereken 550 vekil varsa bunun tamamını almamız için gayret sarfetmektir” diye konuştu.
 
Bu hedefe yürürken herkesin gönlünü kazanmak istediklerini dile getiren Kaya, Yunus Emre’nin “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için, Dost evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim” dizelerini seslendirdi.  Kaya, “Bize düşen kırıp dökerek değil, bir başkalarının yaptığı gibi ayrıştırarak değil, bölerek parçalayarak değil, isyana teşvik ederek değil, bu ülkenin bu güne kadar ki toplum çeşitliliğine baktığınızda bu mozaiği birbirine daha sağlam harçlarla bağlayacak sevgi tohumları atarak bu birlikteliği sağlamamız lazım. Bu Anadolu coğrafyası, bu Anadolu toprakları İslamlaşırken, kılıçla, kanla, gözyaşıyla İslamlaşmadı. Buralar, Hacı Bektaşi Velilerle, Hacı Bayram-ı Velilerle, Mevlanalarla Yunuslarla İslamlaşmıştır. Dolayısıyla bize düşen de sevgi dilidir, gönül dilidir, gönüllere dokunmaktır” şeklinde konuştu.
 
Cahit Sıtkı Tarancı’nın “35 yaş” şiirinden de bir dörtlük seslendiren Tansu Kaya, makam ve mevkilerin geçici olduğunu, önemli olanın hoş bir sada bırakabilmek olduğunu, kendilerinin de bu yönde gayret ettiğini belirterek, partililerden büyük alkış aldı.
 
Konuşmaların ardından seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştiren adaylar, daha sonra beldede esnaf ve vatandaş ziyareti de yaptı.  Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Dikili Haber/ Menemen Haber / İzmir Haber     
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894