• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 1 °C
  • Çanakkale 5 °C

Tahir Şahin'den Ahmet Piriştina İsmi

Tahir Şahin'den Ahmet Piriştina İsmi
Tahir Şahin'den Ahmet Piriştina İsmi

Menemen Belediyesi tarafından yapılan, ‘Ahmet Piriştina Parkı’, İzmir’in Efsane Belediye Başkanı merhum Ahmet Piriştina’nın  13. ölüm yıldönümünde düzenlenen törenle İzmir’de açıldı.

Kent 2 Pazar Yeri karşısında yer alan ‘Ahmet Piriştina Parkı’ açılış törenine;  Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Vatan Partisi İlçe Başkanı Mehtap Tanyeri, MHP İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, Belediye Meclis Üyeleri, Meslek Odalarının başkan ve yöneticileri, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

Menemen Belediyesi Halk Oyunları ekibinin  zeybek gösterisiyle renk kattığı programda konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin;  “Bugün burada gerçekten mutlu bir hadiseyi hep birlikte paylaşmanın haklı mutluluğunu, onurunu yaşıyoruz. Böylesi güzel bir katılım gösterdiğiniz için de hem şahsım hem de belediye ailesi adına hepinize hoş geldiniz der sevgi ve saygılarımı sunarım” sözleriyle konuşmasına başladı.

Menemen büyüyor
Menemen’in büyüyüp geliştiğini belirten Başkan Şahin, “Menemen 2015 ve 2016 resmi verilerine göre, yüzde 5,59 büyümüş. İzmir ve Ege yüzde 1,1 büyümüş. Demek ki İzmir büyürken 100 kişide nüfus artışının 18’ini bu güzel ilçemizden alıyor. 18’inin 12’sini bu güzel Ulukent yerleşkesinden alıyor” diyerek Menemen ve Ulukent’teki hızlı büyümeye işaret etti.

Neden “Ahmet Piriştina” Parkı?
Başkan Şahin  konuşmasına şöyle devam etti;  “Bundan tam 13 yıl önce güzel İzmir’imizin, çağdaş İzmir’imizin efsane Başkanı’nı kaybettiğimiz acı bir günü yaşamıştık, 15 Haziran’da. Biz de bu acı ve üzüntümüzü hep içimizde yaşayarak bugünlere kadar geldik.  Acımız ne kadar büyük olursa olsun güzel İzmir’imizin efsane başkanı sevgili Ahmet Piriştina hep kalbimizde yaşayacaktır. Neden Ahmet Piriştina? Benim tanıdığım kadarıyla bir defa adam gibi adam.  Cesur mu cesur, yürekli mi yürekli, adaletli mi adaletli. Ayrıca adalet demişken söylemeden geçemeyeceğim, bugün çok özel  bir gün. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl alarak tutuklanmasıyla birlikte sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun emir ve talimatlarıyla bugün Ankara’da Güvenpark’ta Adalet Yürüyüşünü başlatmanın da hep birlikte haklı gururu ve onurunu yaşıyoruz.  Sabah bizzat o yürüyüşe katıldık, ayağımızın tozuyla geldik ve şimdi aranızdayız.  Buca Belediye Başkanım, Ahmet Piriştina’nın oğlu Levent Piriştina bir aksilik sebebiyle yetişemedi. Çok selam ve saygılarını iletti. Böyle bir günde bu parkın açılışını gerçekleştirmemizi gerçekten çok anlamlı buluyorum.  Allah’ın işine bak böyle güzel bir güne nasip etmiş.”

Menemen’e hizmet ederken muhtarlara çok önem verdiğini bunu da Ahmet Piriştina’dan öğrendiğini belirten Başkan Şahin sözlerine şöyle devam etti; “Bir gün ziyaretinde ‘Abi İzmir’i nasıl yönetiyorsun?’ dediğimde; ‘365 muhtarım var, muhtarlarım ne derse ben onu yapıyorum’ demişti. İşte Ahmet Piriştina bu. Onun için efsane başkan. Muhtarlar demokrasinin olmazsa olmazı. Ben de o sözden yola çıkarak, hep muhtarlarla birlikte hareket ediyorum. Neden Ahmet Piriştina Parkı olduğunu sanırım hep birlikte anlamışızdır.  Ahmet Piriştina’lar varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti ilelebet payidar kalacaktır. Ahmet Piriştina’lar varsa Türkiye Cumhuriyeti vatanına hep birlikte sahip çıkacağız. Ahmet Piriştina’lar varsa bayrağımızı hiç kimse indirtemeyecektir. Ahmet Piriştina’lar varsa İzmir’in dağlarında çiçekler açmaya devam edecek demektir. Ahmet Piriştina parkımız bu güzel kentimize hayırlı uğurlu olsun .”
Mahalle muhtarı olarak söz alan Ulukent 30 Ağustos Mahalle Muhtarı Metin Görgü de,  “Mahallemizde yapılmış olan Ahmet Piriştina Parkı’nın açılışına hepiniz hoş geldiniz. Mahallemize bu güzel parkı kazandıran başta Menemen Belediyemizin çalışkan belediye başkanı Sayın Tahir Şahin’e ve Menemen Belediye ailesinin bütün fertlerine mahalle sakinlerim ve şahsım adına teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından; 10 bin m2 kilitli parke döşemesi, çocuk oyun grupları, fitness spor aletleri, 2 adet süs havuzu, basketbol sahası, tenis kortu, ağaçlandırması, 600 m. uzunluğunda yürüyüş yolu ile Ahmet Piriştina Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.

Parkın açılışının hemen ardından Kent 2 Pazaryerinde Menemen Belediyesinin düzenlediği iftar sofrasında yaklaşık 4 bin kişinin katılımıyla iftar açıldı. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Aliağa / Aliağa Haber / İzmir / İzmir Haber / 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • “Cumhuriyetimiz kahramanlarımız sayesinde 100 yaşında”23 Aralık 2023 Cumartesi 14:02
  • Menemen'de İş Dünyasıyla Büyük Buluşma16 Kasım 2023 Perşembe 11:46
  • Menemen'de Eğitime Dev Destek23 Ekim 2023 Pazartesi 14:19
  • Menemen'de tarladan sofraya birlik rüzgarı16 Ekim 2023 Pazartesi 15:39
  • Menemen’de ‘Hadise’ Çıktı!05 Eylül 2023 Salı 10:05
  • İkilem Ve Ebru Yaşar’dan Muhteşem Konser02 Eylül 2023 Cumartesi 10:47
  • Menemen’de Zafer Coşkusu31 Ağustos 2023 Perşembe 11:30
  • Menemen’e iki İZBAN durağı kazandıracağız25 Ağustos 2023 Cuma 14:38
  • Pehlivan Ankara’dan Müjdelerle Döndü24 Ağustos 2023 Perşembe 15:37
  • Pehlivan’dan Promosyon Müjdesi18 Ağustos 2023 Cuma 15:09
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894