• BIST 9125.29
  • Altın 2324.279
  • Dolar 32.3653
  • Euro 34.9479
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 6 °C
  • Çanakkale 10 °C

Suyun Işıkla Dansı

Suyun Işıkla Dansı
Aliağa Belediyesi kent merkezindeki çevre düzenlemesi ve kent yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir’in Aliağa ilçesi kent merkezindeki Demokrasi Meydanı, Belediye’nin yapımına başladığı fıskiyeli havuz ve çevre düzenlemesi ile estetik bir gör

ALİAĞA BELEDİYESİ"NİN KENT YENİLEME ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA DEMOKRASİ MEYDANI"NDA YAPIMINA BAŞLADIĞI HAVUZ, KENT MERKEZİNDE GÖRSEL BİR ŞÖLEN  OLUŞTURACAK   

 Aliağa Belediyesi kent merkezindeki çevre düzenlemesi ve kent yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir"in Aliağa ilçesi kent merkezindeki Demokrasi Meydanı, Belediye"nin yapımına başladığı fıskiyeli havuz ve çevre düzenlemesi ile estetik bir görünüme kavuşacak. Belediye Başkanı Tansu Kaya, çalışmaların tamamlanması ile birlikte kentin daha canlı, 24 saat yaşayan ve görsel güzellikleri ile dikkat çeken bir görünüme kavuşacağını söyledi. 
ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Aliağa"da Belediye hizmet binası önünde bulunan Demokrasi Meydanı"nda yapımına başlanan havuz, vatandaşların meydandan daha fazla istifade etmesine imkan tanıyacak. Vatandaşların sakin bir ortamda dinlenmesi ve kent merkezine estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla projelendirilen çalışmalar, 1,5 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Havuz yapım çalışmaları sonrasında ise peyzaj ve çevre düzenlenmesi yapılacak.
ALİAĞA"YA YAKIŞAN PROJE
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, ilçenin 4,5 yıl önceki görünümü ile şimdiki görünümü arasında çok büyük farklılıkların oluştuğuna dikkat çekti. Başkan Kaya, “Gelinen noktada Aliağa"nın çok daha estetik, göz zevkine hitap eden, canlı bir kent hayatına sahip olduğuna hep beraber şahit oluyoruz” dedi. Aliağa Demokrasi Meydanı"nda belediye olarak bir takım düzenlemeler yaptıklarını belirten Başkan Kaya, “Meydanlar halkın ortak kullanım alanlarıdır. Bu nedenle biz de Kent Merkezi"nde bulunan Demokrasi Meydanı"ndan vatandaşlarımızın daha fazla yararlanabilmesi, meydanı dinlenme ve gezinti alanı olarak kullanabilmesi için bir takım düzenlemeler yapıyoruz. Meydan"ın yeni görünümünü tüm Aliağalıların seveceğini ümit ediyorum” diye konuştu.
MEYDANDA GÖRSEL ŞÖLEN OLACAK
Meydanda projelendirilen havuza zarif ayrıntılarla hareket kazandıracaklarını ifade eden Başkan Kaya, “ana girişte ahşaptan mini bir köprü oluşturulacak. İki koldan merdivenlerle ulaşılan yukarı kesimde ise ellerin içinden fışkıran fıskiyeler ile camekan içinde oluşturulan havuz yer alacak. Havuzdan şelale görünümü ile boşaltılacak sular basamaklardan süzülerek ön kısımdaki diğer bir havuz içinde birleşecek. Vatandaşlara akan suların altından geçiş imkanı tanınacak Bu devir daim işlemi görsel bir güzellik içinde sürüp gidecek. Bu görsellik akşamları ışıkların da katılması ile tam bir şölene dönüşecek” şeklinde konuştu.
SUYUN BÜYÜLÜ SESİ
Mevsimine göre çeşit çeşit çiçeklerle donatılacak olan havuz çevresinin, insana huzur ve dinginlik yaşatacak bir hassasiyetle inşa edilmekte olduğunu ifade eden Başkan Kaya, ayrıca havuz çevresinde oturmak isteyenler için ahşap bankların da düşünüldüğünü söyledi.
Meydanda durup dinlenmek isteyenlerin suyun büyüleyici uğultusuna kapılarak günün tüm stresini atma imkanına kavuşacağını dile getiren Başkan Kaya, “Aliağa"yı büyük bir hassasiyetle adeta dantel gibi işliyoruz. Bizlere, yaptığımız tüm çalışmalarda desteğini esirgemeyen değerli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Aliağa ve onun güzel insanları her şeyin en güzeline layık. Yaşamaktan hep birlikte keyif alacağımız bir kent oluşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894