• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 13 °C

Spor Kenti Dikili...

Spor Kenti Dikili...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Dikili Belediyesi, Dikili’nin kent kimliğine bir yenisini daha ekliyor. Adı düzenlediği barış, demokrasi festivalleriyle, kültür ve sanat etkinlikleriyle özleşen Di
SPOR KENTİ DİKİLİ
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Dikili Belediyesi, Dikili’nin kent kimliğine bir yenisini daha ekliyor. Adı düzenlediği barış, demokrasi festivalleriyle, kültür ve sanat etkinlikleriyle özleşen Dikili Belediyesi, şimdi de Dikili’yi spor kenti haline getiriyor.
 
Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak’ın talimatıyla başlatılan çalışmalar sonucu Dikili Erdal İnönü Stadyumu tam teşekküllü bir spor kompleksi haline getiriliyor. Yüzde yetmişi tamamlanan projenin kalan aşamalarıyla ilgili Dikili Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdür Behzat Kocavardar’dan bilgi alan, Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak; “Dikili Erdal İnönü Stadı çevresini tam teşekküllü bir spor kompleksi haline getiriyoruz. Burası tamamlandığında Dikili’de spor yapmayan kalmayacak. Çünkü projede her detayı düşündük. Her yaş grubuna uygun düzenlemeler yaptık. Buraya gelen aileler buradan ayrılmak istemeyecekler” dedi.
 
Yeni yapılan spor kompleksinde yok yok
 
Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak; “İlçemizde 3 tane spor takımı var. Dikili Belediyespor futbol branşında mücadele ediyor. Dikili Lodos kızlarımız voleybolda yüz akımız. Güneş Spor ise hentbol ve masa tenisinde başarıdan başarıya koşuyor. Çocuklarımıza spor kanalıyla daha yaşanabilir bir hayat sağlamak hepimiz elinde ve hepimizin görevi. Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız. İlçemizi sporun her alanında geliştireceğiz” dedi. Altıparmak alanda yapılanlarla ilgili olarak da; “Buraya iki adet çim antrenman sahası yaptık. Basketbol, voleybol, tenis, hentbol ve halı sahalarının drenaj çalışmaları yapıldı, çalışmaları başlatıldı. Saha dışından halkımızın kullanabileceği koşu alanı yapılıyor. 50 tonluk su deposu montajı bitti. 50 tonluk daha takılacak. Buraya gelen ailelerin hoşça vakit geçirebilmeleri için parklar tasarladık. Açık satranç ve masa tenisi alanı yapıyoruz. Büfe ve oturma alanlarını hazırladık. Kompleksin aydınlatılması ve 5 ayrı noktada otopark düzenlemesi yapıyoruz” dedi.
 
 
Dikili Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğünce yapım çalışmaları hızla süren komplekste;
 
- Tribün yanlarında bulunan her üç alana antrenman sahası yapıldı.
 
- Basketbol, voleybol, tenis, hentbol, halı saha ve jeotermalli olimpik kapalı yüzme   havuzu için düşünülen alanlar oluşturuldu.
 
- Bu alanlar için drenaj çalışması başlatıldı.  
 
- Herkesin kullanımına açık olacak şekilde dışarıdan saha etrafından dönen 930 metre koşu yolu düzenleniyor. Doğal taş bordürlerle koşu yolu tanımlandı. 
 
- Stadyum çevresi Dikilispor'un renklerine boyanıyor. 
 
- Stadyum ve çevresi aydınlatılıyor. 
 
 - Antrenman sahaları tel çitlerle çevrildi. 
 
 - Araçlar için saha çevresinde park sorununu önlemek için 5 ayrı noktada otopark düzenlenmesi yapılıyor.
 
 - 50 tonluk yeni küre şeklinde ki su deposu montajı yapıldı. Bir 50 tonluk küre depo daha monte edilecek.
 
- Su pompa istasyonunun eskisi yıkıldı. Yeni yerinde faaliyete alındı.
 
 - Açık satranç, açık masa tenisi, çocuk oyun alanı, kafe, kondisyon merkezi oluşturuldu. Yapımına başlanıyor.
 
 -Koşu yolları 50 adet 6 metre çift aydınlatma direkleri ve spor sahaları 11 metre yükseklikte 5 adet aydınlatma direği ile aydınlatılıyor. Direkler Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Kademe yerleşkesinde kendi personelimiz tarafından yapıldı.
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894