• BIST 8978.78
  • Altın 2299.339
  • Dolar 32.3241
  • Euro 35.0678
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Sokak hayvanlarına Su Kabı

Sokak hayvanlarına Su Kabı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / Bergama Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ilçedeki çeşitli noktalara otomatik su kabı ve yem kabı koydu. Yerleştirildikleri yerlere sabitlenen kaplar kırılmıyor,

Sokak hayvanlarına su kabı

Bergama Belediyesi, sokak hayvanları için ilçedeki parklara su kapları yerleştirdi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ BASIN BÜLTENİ / Bergama Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarının susuz kalmaması için ilçedeki çeşitli noktalara otomatik su kabı ve yem kabı koydu. Yerleştirildikleri yerlere sabitlenen kaplar kırılmıyor, dış etkenlere karşı korunabiliyor ve rahatlıkla kontrol edilebiliyor. Sokaklarda temiz su bulmakta güçlük çeken hayvanlar için belirli noktalara konulan su kapları, su tesisatlarının yanında bulunmaları ve üzerlerindeki şamandıra sistemleri sayesinde suyu muhafaza ediyor. Sokak hayvanlarının kendi doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürebilmesi etkin çalışmalar yürüten Bergama Belediyesi, özellikle yaz aylarında su bulmakta zorlanan sokak hayvanları için su kapları hazırladı. Özel tasarlanan su kaplarının içlerinin devamlı temiz suyla dolu olması için kaplara mevcut sulama sisteminden su bağlantısı yapılıyor. Kapların içleri boşaldıkça sulama sisteminden otomatik olarak su doluyor, böylece kaplar hiç boş kalmıyor. Ayrıca suyun kirlenmesi durumunda termosifon sistemi ile boşaltılan su yeniden dolduruluyor.

Bu dünyada insanların rahatça yaşama hakkı olduğu gibi minik dostların da aynı haklara sahip olduğunu belirten Bergama Belediye Başkana Mehmet Gönenç; “Sokak hayvanlarının suya ve yemeğe ihtiyacı oluyor. Belediye olarak, şehirdeki parklara otomatik su kapları ve yemek kapları koyduk.  Sokak hayvanları konusunda her zaman çözüm odaklı, iyi niyetli bir yaklaşım sergiledik. Su ve yemek kaplarını sokak hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak için hazırladık. Onlara hep birlikte sahip çıkalım” dedi. Başkan, insanlar kadar hayvanların da hayatlarının önemli olduğunu dile getirerek, vatandaşlardan su kaplarını olası zararlara karşı korumalarını istedi.

Başkan Gönenç, otomatik su kaplarının Bergama Belediyesi’ne ait hayvan barınağına da yerleştirildiğini hatırlatarak, barınakta yenileme ve bakım çalışmaların gerçekleştirildiğini söyledi.

Sahipsiz değiller

Bergama Belediyesi, sokaklarda başıboş halde yaşayan köpeklere de sahip çıkıyor. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca, Bergama Belediyesi’ne ait hayvan barınağında toplanan hayvanlar, sağlık kontrollerinden geçiriliyor, kısırlaştırılıp, küpelendikten sonra doğal ortamlarına bırakılıyor.

Sokak köpeklerinin bakımlarını üstlenerek ilçede yaşayan halkın sağlık ve güvenliğini de koruyan Bergama Belediyesi, Ağustos ayında kent merkezinin yanı sıra çevre köylerden de barınağa getirilen çok sayıda hayvanın bakımını gerçekleştirdi. Veteriner hekimler tarafından yürütülen kısırlaştırma ve küpeleme çalışmalarının ardından köpekler, iyileşme süreçlerinin de tamamlanmasıyla bulundukları ortama geri bırakıldı.

Hijyenik ortamda uzman veteriner hekimler tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 100 sokak hayvanı kısırlaştırıldı.  Periyodik süreçlerde gerçekleştirilen bakımlar sayesinde başıboş hayvanların sağlıkları korunurken, vatandaşlar için de tehlikeli olmaktan çıkıyor. Bergamalı vatandaşlar küpesi takılmış, aşıları ve bakımları yapılmış sokak hayvanlarına rahatça yaklaşıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894