• BIST 9722.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 15 °C
  • Çanakkale 18 °C

Şoför Atladı İddiası

Şoför Atladı İddiası
Dün yaşanan ve 4 öğrencinin öldüğü 28 kişini yaralandığı öğrenci servisi kazası sonrası Aliağa petkim meslek kursu açılışına gelen çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yaralıları ziyaret etti.

BAKAN ÇELİK"İN ZİYARET ETTİĞİ ÖĞRENCİ VE AİLELERİ BAKAN ÇELİK"E ARAÇ SÜRÜCÜSÜNÜN KAZA ÖNCESİ ÖN KAPIYI AÇARAK ARAÇTAN ATLADIĞINI İDDİA ETTİLER.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI FARUK ÇELİK,” İDDİALAR EMNİYET GÜÇLERİ TARAFINDAN ARAŞTIRILIYOR. BU AŞAMADA  BİR ŞEY SÖYLEMEK DOĞRU DEĞİL.”

SERVİS KAZASINDA ŞOFÖR ATLADI İDDASI

Dün yaşanan ve 4 öğrencinin öldüğü 28 kişini yaralandığı öğrenci servisi kazası sonrası Aliağa petkim meslek kursu açılışına gelen çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Yaralıları ziyaret etti.

Aliağa devlet hastanesinde yatan yaralı öğrencileri ziyaret eden bakan çelik, yaralılar geçmiş olsun dedi.

 Bakan Çelik"in ziyaret ettiği öğrenci ve Aileleri Bakan çelik"e Araç sürücüsünün kaza öncesi ön kapıyı açarak araçtan atladığını iddia ettiler.

Yaşanan kazada şoku atlatan öğrencilerin ailelerine şoförün frenlerin bozulduğunu söyledikten sonra ön kapıyı açarak araçtan atladığını Bakan Çelik"e anlattılar. şok iddia karşısında şaşıran bakan  ziyaretine eşlik eden İzmir valisi  Mustafa Cahit Kıraç ve Aliağa kaymakamı Emir Osman Bulgurludan bilgi istedi.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, emniyet güçlerinin araştırma ve sorgulamasının devam ettiğini ve konu hakkında üç müfettişinde ayrıca görevlendirildiğini bakan Çelik"e iletti.

Yaralı öğrencilerin ziyareti sonrası konu hakkında açıklama Yapan çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik,” yetkilerin iddiaları araştırdığını konu hakkında tüm detayların açıklanacağını ifade etti. Bakan Çelik,” 2008 2009 öğretim yılı başladı köylerden servis taşımacılığı ile köylerden türkiyenin dört  bir yanından öğrencilerimiz merkez okullara geliyorlar. Eğitim öğretim yılının başında böyle üzücü bir olay meydana geldi. Kazaya yaralananları ziyaret ettik. Acil şifalar diledik. vefat edenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralıların sağlık durumları iyiye doğru gidiyor. Müfettişler ve yetkililer kazanın oluş şeklini inceliyorlar. suç ve kusurun nerde meydana geldiğini ortaya çıkaracaklar. kazanın şoförden mi araçtan mı kaynaklandığı ortaya çıkacak. Devletimiz kaza oluşundan bu güne kadar yapılması gerekenleri yapıyor. Yapmaya da devam edecek. İzmir"e ve türkiye"ye geçmiş olsun diliyorum.

Bakan Faruk Çelik"in hasta ziyaretleri sırasında öğrencilerin ve ailelerin şoförün ön kapıyı açarak atladığı iddialarının sorulması üzerine Çelik, “iddialar emniyet güçleri tarafından araştırılıyor. bu aşamada  bir şey söylemek doğru değil. Bu kaza sonrasında bir otokontrol mekanizması oluşturmak gerekiyor. Muhtarlar gelen aracın muhteviyatı konusunda bir şüpheleri olursa bunu yetkililere bildirmek zorundadırlar. böyle kazaların meydana gelmemesi için  herkese sorumluluklar düşüyor. Nerde bir yanlışlık görüyorsak bunları yetkililere iletme bilincini ve sorumluluğunu yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bir daha benzer üzücü olaylar yaşamamak için bu çok önemlidir” dedi.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ailelerin  şoförün kaza sırasında aracı terk ettiği iddialarının çok yönlü araştırıldığın söyledi Bulgurlu,” jandarma her türlü ifadeye başvurdu. Şoför İsmail  Tüylüoğlu (45) ifadesine başvurulmak üzere Jandarmada gözlem altında tutuluyor. Soruşturma neticelendirildiğinde Savcılığa intikal edecek. Soruşturma sonucunda gerekli açıklama yapılacak” dedi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894