• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 11 °C
  • Çanakkale 12 °C

Siz Önce Aliağa İle Helalleşin

Siz Önce Aliağa İle Helalleşin
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Yeni Şakran’da 5 yıl önce aldığı görevi
İBRAHİM ETEM YORULMAZ:SİZ ÖNCE ALİAĞA İLE HELALLEŞİN
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Yeni Şakran’da 5 yıl önce aldığı görevi geçtiğimiz Çarşamba günü annesinin ak sütü gibi tekrar teslim ettiğini belirterek, “Teslim ederken dedim ki; ‘ her yöneticiye nasip olsun sevgili vatandaşlarım bana hakkınızı helal edin” dedim, helalleştim. İnanın bana Yeni Şakran’ın göbeğinden ta Aliağa’da duyulacak kadar ‘helal olsun’ dediler” diye konuştu.   
 
Aliağa’da başarısızlıklarını örtmek için genel politikayı ilçe gündemine sokmaya çalışan ancak başaramayan arkadaşlara naçizane bir öneride bulunmak istediğini belirten Yorulmaz, “Lütfen, ister meclis üyeliği yapmış olun, ister komisyon başkanlığı her neyse, Demokrasi Meydanı’nda benim Yeni Şakran’da yaptığım gibi çıkın elinize mikrofonu alın dönün Aliağa’mıza deyin ki; ‘hakkınızı helal edin.’ Aliağa ne gibi cevap verecek merak ediyorum” dedi.
 
İbrahim Etem Yorulmaz, Türkiye’nin en zengin ikinci ilçesi Aliağa’da geçtiğimiz 5 yılda çevreden ulaşıma, sağlıktan istihdama çok sayıda sorunun biriktiğini belirterek, “Birileri çıkıyor, diyor ki; ‘bugünlerde biz belediyenin üstüne bayrağı asacağız’. Ya 5 yıldır orada duran bayrak hangi bayrak?” diye sordu.
 
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz’ı, Merkez Seçim Ofisi önünde ellerinde meşalelerle karşılayan çok sayıda genç, “Yorulmaz Başkan Etem Yorulmaz”,  “Yorulmaz Başkan Gençlik Seninle” ‘’Gençliğin Ağabeyi Etem Yorulmaz’’ sloganları attı.
 
Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, partisinin Gençlik Kolları tarafından organize edilen toplantıda, Aliağa’da yaşayan gençlerle buluştu.  Yorulmaz, Merkez Seçim Ofisi’nde gerçekleşen buluşmaya gelişinde kendisini bekleyen kalabalık bir genç topluluğu tarafından meşalelerle karşılandı.
 
Gençler coşkulu bir şekilde  “Yorulmaz Başkan Etem Yorulmaz”,  “Yorulmaz Başkan Gençlik Seninle” sloganları attı.
 
Toplantıya, Ak Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Ak Parti Aliağa Gençlik Kolları Başkanı Nabi Avcı ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Kerim Taşçı katıldı. 
 
BİRİLERİ SÜREKLİ ÇAMUR ATIYOR
İbrahim Etem Yorulmaz, gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Aliağa’nın sokaklarını gezerken, Yeni Mahalle’de, Cici Sokak’ta fakir fukara insanlara dinlerken, naylonla örtülmeye çalışılmış kapı ve pencerelin ardında soğukla mücadele ederek ders çalışmaya gayret eden çocukları gözlerken,  Aliağa’daki çevre sorunlarını, ulaşımdaki, otoparktaki, sağlıktaki problemlerin çözümünü anlatmaya çalışırken, anaların ve gençlerin en önemli sorunu istihdama yönelik çözüm yollarını anlatırken, birilerinin sürekli çamur attığına dikkat çekerek, şunları söyledi: 
“Benim anlattıklarım Aliağa’da geçiyor. Türkiye’nin gelir düzeyinde ikinci büyük ilçesinde geçiyor. Gemi sökümde, teknolojide birinci, gelir düzeyinde ikinci bir yerden bahsediyoruz. Ama sokağında yürüyebileceğiniz yollarda taşlar sökülmüş, kaldırımlar ha keza, istihdam yok. Bahsettiğimiz yer Aliağa ve birileri çıkıyor, diyor ki; ‘bugünlerde biz belediyenin üstüne bayrağı asacağız’. Ya 5 yıldır orada duran bayrak hangi bayrak?”
 
1 LİRAYI NAMUSUMUZ BİLİP ÖYLE HARCADIK
Helvacı’da, Şehit Kemal’de, Aliağa’nın bütün mahallelerinde insanların mutlu olmadığını belirten İbrahim Etem Yorulmaz, her gün dertli yaşlı teyzeleri, işsiz gençleri, belediyeye gittiğinde muhatap bulamayan insanları görüp dinlediğini belirterek, şöyle devam etti:
“Ama ne başka ne görüyorum. Aliağa’nın sorunlarını hiçe sayıp ülkenin içinde bulunduğu gündemi Aliağa’nın sokaklarına getirmeye çalışan, günü kurtarmaya çalışan siyasetçileri görüyorum. Arkadaşlar artık mızrak çuvala sığmıyor. Aliağa’nın 5 yıldır çok büyük problemler var. Aliağa, Yeni Şakran’ın 5 katı, 10 katı… Biz, 5 yılda Yeni Şakran’da 195 bin metrekare taş döşemişiz. Aliağa Belediyesi 125 bin metre kare taş döşemiş. Aliağa’da 24 saat sağlık hizmeti yok. Yeni Şakran’da her eve telefon ettiğinizde, iğneden, seruma, yatmaktan sırtında problem olan hastaya deva olmaya çalışan sağlık ekibinin hizmetleri var. Ama en önemlisi ne var biliyor musunuz? Kapısında duran hiç kimse yok belediyenin… İnsanlar gönül rahatlığıyla belediye başkanının odasına giriyor. Bir belediye başkanı düşünün ki işine bisikletle gidip geliyor. Karısını, çoluk çocuğunu resmi arabaya bindirmiyor. Ve belediyenin kasasından bir tek kuruşla ne Antalya’ya ne de yurt dışına gezi düzenlenmiyor. Kendisi ve meclis üyeleri 1 lirayı namusu biliyor ve öyle harcıyor.  Ondan sonra ülkede şu var, bu var. Arkadaş! Önce herkes kendi önünü temizleyecek, önce herkes kendi sokağını temizleyecek.”
 
YENİ ŞAKRAN’I ANAMIN AK SÜTÜ GİBİ DEVRETTİM
5 yıl önce aldığı görevi geçtiğimiz Çarşamba günü annesinin ak sütü gibi tekrar Yeni Şakranlılar’a teslim ettiğini belirten İbrahim Etem Yorulmaz, “Teslim ederken dedim ki; ‘ her yöneticiye nasip olsun sevgili vatandaşlarım bana hakkınızı helal edin” dedim, helalleştim. İnanın bana Yeni Şakran’ın göbeğinden ta Aliağa’da duyulacak kadar ‘helal olsun’ dediler bana, helal olsun” diye konuştu.  Yorulmaz’ın bu sözleri üzerine salonu dolduran gençler, “helal olsun sana, hela olsun” sloganı attı. 
 
SİZ ÖNCE ALİAĞA İLE HELALLEŞİN
Aliağa’da başarısızlıklarını örtmek için genel politikayı ilçe gündemine sokmaya çalışan ancak başaramayan arkadaşlara naçizane bir öneride bulunmak istediğini belirten Yorulmaz, şunları söyledi:
“Lütfen,  ister meclis üyeliği yapmış olun, ister komisyon başkanlığı her neyse, Demokrasi Meydanı’nda benim Yeni Şakran’da yaptığım gibi çıkın elinize mikrofonu alın dönün Aliağa’mıza deyin ki; ‘hakkınızı helal edin.’ Aliağa ne gibi cevap verecek merak ediyorum. Aliağa’nın belediyesinde duran bayrağı tekrar dikeceğim diyen arkadaşlara önerim Aliağa’ya yapacakları projeleri anlatsınlar, üstgeçidi anlatsınlar, alt geçidi anlatsınlar. Öyle bizim kuru gürültüye bırakacak pabucumuz yok, bıraktıramazsınız da… Biz doğru insanlarız bizim ömrümüz boyunca verilemeyecek kamuya dair bir tek kör kuruşluk hesabımız yok Yeni Şakran orada hesaplar orada, halk orada lütfen sizler de 5 yıllık süre içinde insanların vicdanlarında, insan yüreklerinde helal etme konusunu halledin ondan sonra gelin 30 Mart için birlikte oturup konuşalım.”
 
BİZE ÇAMUR ATMAYA ÇALIŞAN O İNSANLARA DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE SEVGİ ATACAĞIZ
Aliağa’da 30 Mart’tan sonra halkın yönetime ortak olduğu, yetim hakkının gözetildiği pırıl pırıl bir Aliağa sözü veren İbrahim Etem Yorulmaz, konuşmasını “Altını çizerek söylüyorum. Bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Biz, bu ülkeyi çok sevdik. Biz, bu ülkenin kadınlarını, gençlerini, yaşlılarını çok sevdik. Biz Aliağa’mızı çok sevdik. Biz İzmir’i çok sevdik. Bundan sonra da sevmeye devam edeceğiz. Bu ülkeyi bölmeye parçalamaya çalışan, bize çamur atmaya çalışan o insanlara dün olduğu gibi bugün de gül atacağız, sevgi atacağız. Allah onlara akıl fikir versin, bize de çalışma azmi versin” diyerek tamamladı.
İbrahim Etem Yorulmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından partinin efsane şarkısı “Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda” şarkısını bir ağızdan söyleyen gençler, “Gençlik Yorulmaz, Etem Yorulmaz” sloganı attı.
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894