• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Şirket Sahipleri DİKKAT

Şirket Sahipleri DİKKAT
6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu ve gerek ise 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile birlikte hayatımızda yeni bir dönem de başlıyor. Zira artık “Tebligat” usulü de değişiyor.

ŞİRKETLER DİKKAT MUTLAKA WEB SAYFASI EDİNİN!
6102 Sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu  ve gerek ise 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile birlikte hayatımızda yeni bir dönem de başlıyor.
Zira artık “Tebligat” usulü de değişiyor.
Yeni Türk Ticaret Kanununa göre her sermaye şirketinin ( Komandit, Limited ve Anonim Şirket) mutlaka bir WEB SAYFASI (İnternet Sitesi) olmak zorunda. Bu sitede bütün ilanlar, faaliyet raporları, finansal raporlar, denetim raporları başta olmak üzere yatırımcı için önemli olan bilgilerin konulması zorunlu. Kanunun yürürlüğe gireceği tarihten (Temmuz 2012 ) itibaren en geç 3 ay içinde site oluşturmayan veya bu şartları taşıyacak şekilde güncellemeyen şirket yöneticileri, 6 aya kadar hapis ve 300 güne kadar adli para cezasına çarptırılacak.
Bir başka çarpıcı gelişme ise ; ekonominin sınırlarının kalmadığı bu zamanda karar almada ve iletişimde hızlı davranmayı zorunluluğu göz önüne alınarak “Şirketlerin Sanal Ortamda Yönetim Kurulu Toplantısı” yapmasına da olanak verildi.Sermaye şirketlerinde müdürler kurulu ve yönetim kurulu; kolektif, komandit, limited ve anonim şirketlerde de ortaklar kurulu ve genel kurul toplantıları on-line gerçekleştirilebilecek. On-line toplantı sistemiyle anonim şirketlerde genel kurula katılım, öneride bulunma ve oy verme; hukuksal açıdan, fiziki katılımla aynı sonuçları doğuracak. Ayrıca Devlet veya diğer kuruluşlar tarafından site adresine gönderilen elektronik bildirimler, ilgili şirkete tebliğ edilmiş sayılacak.
Şahıslar nezdinde yapılacak tebligat uygulamasının da şu şekilde olacağı;
Yeni düzenlemeye göre ;bundan böyle adres araştırma yapma mecburiyeti ortadan kaldırılarak, kişiye önce yine bilinen en son adresine tebligat yapılacak.Ancak beyan edilen adreste muhatap hiç oturmamış ya da o adresten sürekli olarak ayrılmış ise, tebliğ memuru  iletilecek evrakı o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veya zabıta amir veya memurlarına imza karşılığında teslim edebilecek.Tebligat belgesi üzerinde yer alan adrese ihtarname kapının üzerine yapıştırılacak.
İhtarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih , tebliğ sayılacak.Dolayısı ile bu düzenleme ile muhatabın gerçek adresini ilgili birimlere bildirmemiş olması , adres araştırma yapma mecburiyetini devletin üzerinden kaldırmış bulunuyor.
 
Hayal HAN / SMMM

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894