• BIST 9550.6
  • Altın 2485.251
  • Dolar 32.5036
  • Euro 34.8014
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 23 °C
  • Çanakkale 21 °C

Şifa’da Mezuniyet Coşkusu

Şifa’da Mezuniyet Coşkusu
Şifa Üniversitesi; bu yıl Diş Hekimliği, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinden 183,

ŞİFA’DA MEZUNİYET COŞKUSU

Şifa Üniversitesi; bu yıl Diş Hekimliği, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinden 183, Sağlık Hizmetleri MYO’nun 13 bölümünden 445, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nden de 13 yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplamda 641 mezun verdi.

Şifa Üniversitesi, Türkiye’nin sağlık ordusuna yeni neferler katmaya devam ediyor. Buca Kampüsünde Cumartesi ve Pazar akşamları yapılan mezuniyet törenleri ile toplamda 641 Şifalı mezuniyet coşkusu yaşadı. Cumartesi günü düzenlenen ilk mezuniyet töreninde Şifa Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 13 bölümünden toplamda 445 öğrenci havaya kep atarak sağlık teknikeri olarak mesleğe adım atmış oldu.

Sağlık Hizmetleri MYO için düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, üniversite ile birlikte Şifa Üniversitesi Hastanelerinin yakın zamanda yaşadığı sıkıntılı sürece dikkat çekerek, yeni yönetim olarak bütün sorunların üstesinden gelmek için canla başla çalıştıklarını söyledi. Şifa Üniversitesi’nin bir yıldız gibi parlamaya devam edeceğini belirten Prof. Dr. Ertaş, yakın zamanda Şifa Üniversitesi’nin kapatılan hastanelerinin de yeniden açılarak İzmirlilere hizmet vermeye başlayacağını kaydetti. Prof. Dr. Ertaş, mezun olan öğrencilere de meslek hayatlarında başarılar diledi.

Kep atmaya hazır öğrencilere ve ailelerine hitap eden Şifa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaplan da Şifa’nın koca bir çınar gibi olduğunu belirterek, yeniden tüm gücünü kazanacağını söyledi. Prof. Dr. Kaplan, öğrenci velilerini de çocuklarının okul hayatı boyunca katlandıkları fedakarlıklar dolayısıyla kutladı ve teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Sağlık Hizmetleri MYO Birincisi Perihan Coşkun ile 13 bölümün birincileri sahneye davet edilerek, başarı plaketleri takdim edildi. Daha sonra ise tüm öğrenciler diplomalarını almak üzere sırasıyla sahneye davet edildiler. Gece 445 öğrencinin hep birlikte havaya kep atması ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Pazar akşamı ise heyecan sırası bu kez Şifa Üniversitesi Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri fakülteleri ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü öğrencilerindeydi. Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin üç bölümü; Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü son sınıf öğrencileri ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencileri için coşkulu bir tören düzenlendi.

Şifa Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Şeref Ertaş, Rektör Prof. Dr. Hasan Kaplan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Çökmez, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nart, Üniversite Genel Sekreteri Erdinç Özdalak ve Şifa ailesinin tüm fertlerinin hazır bulunduğu törende önce protokol konuşmaları gerçekleşti.

Protokol konuşmalarının ardından Şifa Üniversitesi Müzik Kulübü mini bir konser verdi. Konserin ardından ise Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Tuba İlkbahar ile Sağlık Bilimleri Fakültesi birincisi Pelin Atalan, arkadaşları adına birer konuşma yaptılar. Büyük alkış alan bu konuşmaların ardından Tuba İlkbahar plaketini Prof. Dr. Hasan Kaplan’dan aldı ve kütüğe bröve çaktı. Pelin Atalan’a ise plaketini Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Nart takdim etti ve Atalan da alkışlar eşliğinde kütüğe bröve çaktı. Fakülte ve bölümlerini derece ile tamamlayan diğer öğrencilerin plaketleri de Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Çökmez ile Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz tarafından takdim edildi.

Bu renkli anların ardından Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesinin üç bölümünden mezun olan öğrenciler tek tek sahneye davet edildi ve hocaları tarafından diplomaları kendilerine sunuldu.

Gece, yine keplerin havaya atılması ve muhteşem bir havai fişek gösterisiyle son buldu. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894