• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Şiddete Karşı Taş Boyadılar

Şiddete Karşı Taş Boyadılar
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Foça Belediyesi tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ bir açık
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI TAŞ BOYADILAR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Foça Belediyesi tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü” dolayısıyla Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ bir açıklama yaptı. 
 
Başkan Demirağ, kadına uygulanan şiddete karşı tüm güçleriyle mücadele edecekleri mesajını verdi. Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan 25 Kasım Çarşamba günü Foça Belediyesi bir dizi etkinlik düzenledi. 
 
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde gerçekleştirilen El İşi Atölye Çalışmasına, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foçalılar katıldı. 
 
Düzenlenen etkinliklerin ilki olan El İşi Atölye Çalışması Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, kadına uygulanan şiddete karşı tüm güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi. 
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ yaptığı açıklamada, “Bugünün anlam ve önemi büyük çünkü şiddetin boyutları sadece bizim  ülkemizle sınırlı değil. Kadın hakları konusunda önemli gelişmelere imza atan ülkelerde bile, kadına yönelik şiddet giderek yoğunlaşıyor. Her geçen gün artarak çoğalan şiddet altında olan kadınlarımız. Anneler, arkadaşlar, eşler, kız kardeşler. Ne acıdır ki Ülkemizde her gün ortalama 4 ila 5 kadın ailesi ya da eşi tarafından öldürülüyor. Şiddete dur demeliyiz, hiç bir canlı şiddeti hak etmez. Dünyada kadınların şiddetten kaçıp kurtulabilecekleri bir ülke de yok. Tüm ulusların bir araya gelerek kadına karşı şiddetle mücadeleye destek vermesi gerekmektedir. Tüm gücümüzle şiddete karşı mücadeleye devam etmeliyiz” dedi.
 
Foça Belediyesi tarafından Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen El İşi Atölye Çalışması kapsamında, Kaymakam Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer de birer taş boyayarak Kadına Karşı Uygulanan Şiddete dur dediler. 
 
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri Kadın Karikatüristlerin eserlerinin yer aldığı bir sergi ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği’nden Av. Sevgi Binbir ve Ege Üniversitesi Halk Sağlığı bölümünden Doç. Dr. Aslı Davas’ın katılacağı söyleşi ile devam edecek. 
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894