• BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 14 °C

Servis Kazası 4 ölü

Servis Kazası  4 ölü
İzmir’in Aliağa ilçesinde Kapukaya köyünden Yenişakran beldesindeki ilköğretim okullarına öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 4 öğrenci öldü, çoğu öğrenci 26 kişi yaralandı.

EĞİTİME 4 ŞEHİT

ÖĞRENCİ SERVİSİ"NDE KAZA 4 ÖLÜ 26 YARALI

OKULA DİYE YOLA ÇIKTILAR ÖLDÜLER

ALİAĞA 4 ÖĞRENCİSİNE AĞLIYOR

İzmir"in Aliağa ilçesinde Kapukaya köyünden Yenişakran beldesindeki ilköğretim okullarına öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 4 öğrenci öldü, çoğu öğrenci 26 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Kapukaya"dan öğrenci alan İsmail Tüylüoğlu yönetimindeki 35 NHF 62 plakalı öğrenci servis aracı, Yenişakran beldesine giderken Tütüncü dersi Köprü mevkiinde yoldan çıkarak dere yatağına uçtu.
Kazada, ilk belirlemelere göre 4 öğrenci hayatını kaybetti. Yaralı 26 kişinin ise Aliağa Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından İzmir"deki hastanelere sevk edildi. 



YARALANANLARDAN 10 ÖĞRENCİ İLE ŞOFÖRÜN DURUMLARI AĞIR

İzmir"in Aliağa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşınan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu yaralananlardan 10 öğrenci ile servis şoförünün durumlarının ağır olduğu bildirildi.
Kazada yaralanan Selda Engel, Ayşe Metinçer, Kübra Çalışkan, Nazmiye Korkom, Burak Arslan, Gülseren Altıntaş, Nurgül Korkom, İshak Semerci, Ersel Arslan, Azize Metinçer, Musa Arslan, Sinan Korkom, Ünal Korkom, Nazan Kedik, Emine Arslan, Serkan Korkom, Emine Korkom ve İrfan Arslan"ın Aliağa Devlet Hastanesine, Hacer Altanay, İsmail Tüylüoğlu ve Müşerref Arslan"ın Menemen Devlet Hastanesine, Fatma Kedik ve Pakize Altanay"ın Karşıyaka Devlet Hastanesine, Ayşe Yılmaz"ın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Tuğbanur Yılmaz ile Bekir Arslan"ın da Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.
Yaralı öğrencilerden 10"u ile servis şoförü İsmail Tüylüoğlu"nun (45) durumlarının ağır olduğu kaydedildi. 

KAZADA ÖLEN 4 ÖĞRENCİNİN CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ
İzmir"in Aliağa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşınan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu hayatlarını kaybeden 4 öğrencinin cenazeleri  Kapukaya ve Karaahmetli köylerinde toprağa verildi.
Kapukaya köyünde İsmail Kepekçi, Recep Kepekçi ve Hidayet Gergin için köy camisinin yanındaki alanda düzenlenen cenaze törenine çocukların aileleri ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen, Aliağa protokolü ve köylüler katıldı.
Cenazeler, kılınan namazın ardından, köy kabristanında toprağa verildi.

KÖYLÜLER “DEVLET”İ SUÇLADI

İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Şakran beldesi yakınlarında öğrencileri taşıyan servisin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 4 öğrenci öğlen namazı ile ikindi namazı arasında kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Aliağa"ya bağlı Kapıkaya Köyü"nde düzenlenen cenaze törenine CHP İzmir Milletvekilleri Kemal Anadol, Selçuk Ayhan, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Yeni Foça Belediye Başkanı Osman Yurtsever, Siyasi Parti İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda bürokrat, öğretmen ve vatandaş katıldı. Çocuklarını Sabah okula gönderen ve duydukları haberle yıkılan ailelerden iki evladını kaybeden Zahide Kepekçi, gözyaşları içinde konuşamazken, tek çocuğunu toprağa vermenin acısını yaşayan Hanım Gergin, sorumluların mutlaka cezalandırılmasını istedi. Kazada hayatını kaybeden Hidayet Gergin"in evinde toplanan köylüler, köylerinde bulanan okulun kapatıldığını ve hayvan barınağı haline getirildiğini söyleyerek; “Çocuklarımız başka tarafa okula göndermek için harcanan servis parası ile burada bir öğretmen görevlendirilebilirdi. Devlet bu işte suçludur S plakası olmaya araçlarla bizim çocuklarımız başka okullara götürüyorlar. Burada bulunan okulu ise kapatıyorlar” diyerek isyan etti.



İKİ ÇOCUKLARINI BİRDEN KAYBETTİLER
Kapukaya köyünden Mehmet Ali ve Zahide Kepekçi çifti kazada iki çocuklarını birden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.  Oğulları ilköğretim 3. sınıf öğrencisi İsmail ile 8. sınıf öğrencisi Recep"in köy kabristanında mezarlarının kazılmasına refakat eden acılı baba, ölüm karşısında yapabilecek bir şeyleri bulunmadığını, çaresiz ve üzgün olduklarını ifade etti.
Acılı anne Zahide Kepekçi"yi yakınları yalnız bırakmadı. Hidayet Gergin"in ailesinin de son derece üzgün olduğu gözlendi. AK Parti Aliağa KadınKollarından bir heyet de köye gelerek ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa belediye başkanı Tansu kaya ve akşam saatlerinde İzmir valisi Mustafa Cahit Kıraç Aliağa devet hastanesinde kazada yaralana öğrenci ve Ailelerine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular.



KÖYDE ÜZÜNTÜ HAKİM
Çocukların ölüm haberi köyde büyük üzüntüye yol açtı. Tarla ve işyerlerinde bulunan köylüler işlerini bırakarak hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti ve daha sonra ölen çocukların cenaze törenine katıldı.
Köy Muhtarı Ragıp Korkum, köylerinde taşımalı sistemle eğitim yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:
"Servis aracı 10 yıllık bir araç. Kurallara uygun olduğunu biliyoruz.Yaralı öğrencilerin anlattığına göre köyden çıktıktan 4 kilometre sonra bir çocuk daha alıyor. Bu sırada sürücü çocuklara "fren boşaldı, frensiz gidiyoruz" diyor.Yol zaten rampa, yokuşu inmeye çalışıyor ve kaza oluyor. Çocuklar bundan sonrabir şey hatırlamıyorlar, dua etmişler."
Kazada ölen Murat Altanay"ın cenazesi de Karaahmetli köyünde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

KAZADA ÖLEN VE YARALILARIN TAM LİSTESİ

 

KARAAHMETLİ KÖYÜ/MANİSA

1-SELDA ENGEL

2-ASİYE METİNÇER

3-HACER ALTANAY-SEVK MENEMEN

4-KÜBRA ÇALIŞKAN

5-MURAT ALTANAY (-) OLAY YERİNDE ÖLDÜ

 

KAPUKAYA KÖYÜ/ALİAĞA

1-NAZMİYE KORKOM

2-TUBANUR YILMAZ     SEVK EGE

3- İSMAİL KEPEKÇİ (-)  OLAY YERİNDE ÖLDÜ

4-MÜŞERREF ARSLAN –SEVK MENEMEN

5-BURAK ARSLAN

6-GÜLSEREN ALTINTAŞ

7- NURGÜL KORKOM

8-PAKİZE  ALTANAY –SEVK KARŞIYAKA

9-İSHAK SEMERCİ

10-ERSEL ARSLAN

11- RECEP KEPEKÇi-    OLAY YERİNDE ÖLDÜ

12-HİDAYET GERGİN- HASTANEDE ÖLDÜ

13-AZİZE METİNÇER

14- MUSA ARSLAN

15-AYŞE YILMAZ- SEVK EGE

16-SİNAN KORKOM

17- FATMA KEDİK-SEVK KARŞIYAKA

18-ÜNAL KORKOM

19-NAZAN KEDİK

20- EMİNE ARSLAN

21- BEKİR ARSLAN – SEVK BEHÇET UZ

22- SERKAN KORKOM

23- EMİNE KORKOM

24- İRFAN ARSLAN

OTO ŞÖFÖRÜ: İSMAİL TÜYLÜOĞLU ERZURUM 1963

 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894