• BIST 9548.09
  • Altın 2501.187
  • Dolar 32.4892
  • Euro 34.547
  • İzmir 22 °C
  • Manisa 21 °C
  • Balıkesir 20 °C
  • Çanakkale 22 °C

Serkan Acar'a SERT CEVAP

Serkan Acar'a SERT CEVAP
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in Aliağa ilçesinde MHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar’ın kendi kişisel sosyal medya hesaplarından, CHP Adayı Barış Eroğlu’na yönelik “Türklüğe hakaret” iddiasıyla başlattığı karalama kampanyasına Aliağa halkından s
MHP ADAYININ BAŞLATTIĞI KARALAMA KAMPANYASINA VATANDAŞTAN SERT TEPKİ
 
CHP’Lİ BAŞKAN ADAYI BARIŞ EROĞLU, MHP ADAYI SERKAN ACAR’A SERT TEPKİ
 
CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BARIŞ EROĞLU’NDAN MHP ADAYINA TOKAT GİBİ CEVAP:  SİYASİ PARTİ ADAYLIĞI, KASET MONTAJLAMAK, TAPE YAYINLAMAK, HAFİYECİLİK YAPMAK DEĞİLDİR. ALİAĞA, TOPLUMDA NEFRET DUYGULARINI ARTTIRACAK, IRKÇI SİYASETİN YAPILACAĞI BİR YER HİÇ DEĞİLDİR”
 
ÇİRKİN KAMPANYAYA BARIŞ EROĞLU’NDAN SERT ÇIKIŞ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ İzmir’in Aliağa ilçesinde MHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Serkan Acar’ın kendi kişisel sosyal medya hesaplarından, CHP Adayı Barış Eroğlu’na yönelik “Türklüğe hakaret” iddiasıyla başlattığı karalama kampanyasına Aliağa halkından sert tepki geldi. Vatandaşlar, Acar’ın açıklamalarıyla Aliağa’nın huzurlu sosyal yapısına büyük zarar verdiğini belirterek özür dilemesini bekliyor.  

Öte yandan CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu da yaptığı yazılı bir açıklamayla MHP Adayının açıklamalarına sert tepki gösterdi. CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlui bir TV programında söylediği sözlerin çarpıtılarak şahsına yönelik karalama kampanyası yürütülmek istendiğini söyleyerek, “Canlı yayınlanan bir programda söylediğim bir cümlenin asıl anlamının gözardı edilerek çarpıtılmasından büyük üzüntü duydum. Özür dilemek erdemliliktir; Bu konuda rencide olanlar varsa, onlardan özür dilerim. Ancak, Dinimle, Türklüğümle gurur duyan ama bunu hiçbir zaman siyasete alet etmeyen biriyim.  Aliağa, Türkiye’nin dört bir yanında gelen, bu ülkenin taşına toprağına aşık insanlarının yaşadığı renkli bir kenttir. Bu kent, Türk’ü ile Kürdü, lazı, Çerkezi, Abhaz’ı ile huzurlu, mutlu bir kenttir. Bu kent; toplumda nefret duygularını arttıracak, ırkçı siyasetin yapılacağı bir yer hiç değildir” dedi.
 
TOPLUMDA NEFRET DUYGUSU UYANDIRIYOR
MHP Başkan Adayı Serkan Acar”a  “Siyasi parti adaylığı, kaset montajlamak, tape yayınlamak, hafiyelik yapmak değildir. Aliağa halkı bizlerden hizmet beklemektedir” diye seslenen CHP’nin Aliağa Belediye başkan Adayı Barış Eroğlu, şunları söyledi:
“AKP İktidarının ‘Türklüğü’ Anayasadan ve yasalardan çıkarma girişimlerine bu güne kadar çıkıp bir kelime ile eleştirmeyip, milli manevi duyguları siyasete alet ederek bir karalama kampanyasına bizzat kendi sosyal hesabıyla alet olması o genç siyasetçi arkadaşımız için üzüntü vericidir. Siyasi parti adaylığı, kaset montajlamak, tape yayınlamak, hafiyelik yapmak değildir. Aliağa halkı bizlerden hizmet beklemektedir. Bizlerin projelerimizin yarışmasını, işsizliğin bitirilmesini beklemektedir. Bu tür toplumda nefret duygusu oluşturması amaçlanan karalama kampanyaları ve Suni gündemlerle halkımızın gerçek sorunları örtbas edilerek, AKP iktidarının ekmeğine yağ sürülmektedir.”
 
VARLIĞIM, TÜRK VARLIĞINA ARMAĞAN OLSUN
CHP’nin Genç İnşaat Mühendisi adayı Barış Eroğlu, “Ben Aliağa’da doğmuş, burada büyümüş, ailesi 40 yıldır Aliağa’da yaşayan bir kişiyim. Benim, ailemin nasıl insanlar olduğu, Aliağa’da yaşayan herkes tarafından çok iyi bilinmektedir. Bir kişinin milli manevi değerlerimi sorgulamak ve yargılamak kimsenin haddi değildir. Milliyetçilik kimsenin tekelinde değildir. Benim Milliyetçiliğimi, yurtseverliğimi sorgulamak ve bunu karalama kampanyasına dönüştürmek kimsenin haddi değildir. Şunu söyleyeyim; Ne Mutlu Türk’üm diyene. Varlığım, Türk Varlığına Armağan olsun” Dedi.
 
ALİAĞA SİYASETİ AÇISINDAN ÜZÜNTÜ VERİCİ
MHP Başkan Adayı Serkan Acar’ın suni gündem yaratarak AKP iktidarının tarım ve hayvancılığı bitiren, ekonomiyi, ülkeyi kaosa sokan icraatlarını gözden kaçırdığını söyleyen CHP adayı Barış Eroğlu, “TV’de söylenen spontane bir anekdotun, çarpıtılarak, önü arkası kesilerek, montajlanarak kamuoyuna sunulması Aliağa siyaseti açısından üzüntü vericidir. Gizli dinlemeler, şantaj kasetleri, Tapelerle itibarı sarsılan Türk siyasetine yeniden itibar kazandırmak için bu tür fitne, karalama ve iftira kampanyalarına siyasi parti adaylarının ve tüm siyasetçilerinin dikkat etmesinde büyük yarar vardır.” Dedi.  
 
SİYASETİN SEVİYESİNİ DÜŞÜRMEYECEĞİM
“Karalama kampanyalarına rağmen siyasetin seviyesini düşürmeyeceğim” diye konuşan CHP Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Biz, Aliağa'da siyasetin seviyesini düşürmeden sadece proje ve yapacağımız hizmetleri anlatacağız. Aliağa'da siyasetin kalitesini ve seviyesini korumak hepimizin görevi. Karalama, fitne, çamur atma gibi siyasete yakışmayan hiçbir üslup ve eylemde hiç olmadık, olmayacağız. Aliağa'da sevgi kazanacak diyoruz. Aliağa'da diğer partilerin adaylarıyla birlikte saygı sevgi içindeyiz. İnşallah sonuna kadar da böyle olacak.” Dedi. 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894