• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Serkan Acar: Aliağalıları Aliağa’da Mutlu Etmeye Çalıştık

Serkan Acar: Aliağalıları Aliağa’da Mutlu Etmeye Çalıştık
Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı’nın İzmir İl Başkanları AK Partili Aydın Şengül

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı’nın İzmir İl Başkanları AK Partili Aydın Şengül ve MHPli Veysel Şahin, Aliağa’da partililerle bir araya geldi. 

Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen motivasyon toplantısına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdürrahim Aydemir, AK Parti Aliağa İlçe Başkanı Kazım Sayın, Cumhur İttifakının belediye meclis üyesi adayları ile partililer katıldı.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ https://www.facebook.com/serkanacarorg

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞALILARI ALİAĞA’DA MUTLU ETMEYE ÇALIŞTIK”

Cumhur İttifakının adayı olmaktan büyük bir onur duyduğunu belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa’yı son beş yılda marka bir kent yapmak için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Başkan Serkan Acar, “Aliağamız Türkiye’nin en önemli sanayi ve liman şehirlerinden. Sanayi ve liman şehri olma özelliğinin yanına kültürü, sanatı, sporu ve eğitimi eklemeye çalıştık. Hedefimiz Aliağamızın bir gün sanayi şehri olarak değil kültür, sanat, spor ve eğitim şehri olarak anılmasıdır. Bu konuda son beş yılda ciddi bir mücadele verdik. Aliağa’nın sanayi şehri imajını kırmak adına arka plajlar bölgesine Ağapark tesislerini yaparak mavi bayrak aldık. Tüm çalışmalarımızı İzmir’e gidilen değil İzmir’den gelinen bir Aliağa hedefi ile yaptık. Ağapark, Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Sanat Sokağı, Zeytinli Park düzenlemesiyle, Yeni Mahallede yapımı devam eden 110 dönümlük sosyal yaşam alanı ile Aliağalıları Aliağa’da mutlu etmeye çalıştık” dedi.

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEN 5 YILDA 50 BİN ÖĞRENCİ HEDEFİ

Aliağa’ya yapılması planlanan devlet yatırımları hakkında da bilgiler veren Başkan Serkan Acar, şöyle devam etti: “Aliağa’ya yatırımlar konusunda ciddi özveri gösteren Sayın Binali Yıldırım’a çok teşekkür ediyorum. Ege Üniversitesi Aliağa’da yaklaşık 50 bin öğrencinin eğitim göreceği bir kampüs kurma kararı aldı. 

ALİAĞA’YA 301 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ

301 yataklı tam teşekküllü bir devlet hastanesi için ihale aşamasına gelindi. Yine Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde içerisinde yanık ünitesi ve mikrocerrahi ünitesinin de yer alacağı Türkiye’nin dördüncü meslek hastalıkları hastanesi Aliağa’ya yapılacak. TOKİ Aliağamız için 5 bin konutluk bir proje hazırladı. Yakın bir zamanda taleplerin toplanmasını bekliyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü eski garaj bölgesine yapmayı planladığı ve ihalesini yaptığı battı çıktı projesini de bu yıl sonunda gerçekleştirecek. Hükümetimizin yaptığı otoban çalışması ile birlikte İzmir bağlantımız daha da rahatlayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla 9 Eylül tarihinde otobanımız açılacak. Aliağamızın önünde milyarlarca liralık bir yatırım paketi bulunuyor. 31 Mart’ı da başarıyla atlatıp Aliağamızı marka bir kent yapacağız”

ALİAĞA’YA 5 BİN TOKİ KONUTU

Aliağa’da iyi bir heyecan ve motivasyon olduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, “Birlik ve beraberliği sağlayarak Allah’ın izni ile 31 Mart’ta kadar gece gündüz demeden çalışacağız” dedi.

Sahada yapılması gerekenler hakkında da bilgiler veren Şengül, “Ekiplerin yaptığı çalışmaları yakından takip edeceğiz. Sahadan aldığımız verilerle programlar yapacağız. Aliağa bizim için çok önemli bir ilçe. Aliağa stratejik bir öneme sahip. İnanılmaz yatırımların olduğu bir ilçe. Eksikleri olsa da hükümetimizin de yardımlarıyla bu eksikleri gidereceğiz. Çarşamba günü Çevre ve Şehircilik Bakanımızı İzmir’de ağırlayacağız. Çarşamba günü Aliağa’ya TOKİ konusunda bir müjde verebiliriz” dedi. /EGE BASIN GRUBU

aliaga-ege-universitesinden-50bin-ogrenci-hedefi-(1).jpgaliaga-ege-universitesinden-50bin-ogrenci-hedefi-(3).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894