• BIST 9530.47
  • Altın 2480.006
  • Dolar 32.427
  • Euro 34.7227
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 17 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 19 °C

Selçuk’ta Belediye İşletmelerinin Kiralanmasına Red

Selçuk’ta Belediye İşletmelerinin Kiralanmasına Red
elçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinin ikinci oturumu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığıyla Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda yapıldı

SELÇUK’TA BELEDİYE İŞLETMELERİNİN KİRALANMASINA RED

Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinin ikinci oturumu Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın başkanlığıyla Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Toplantı Salonu’nda yapıldı. İlgili gündem maddelerinin komisyondan gelen raporlarının görüşüldüğü oturumda önemli kararlar alındı. Selçuk Belediyesi’ne ait bazı işletmelerin kiraya verilmesi ile ilgili madde ise oy çokluğuyla reddedildi.

Selçuk Belediyesi Haziran ayı meclisinde gündem maddeleri arasında yer alan Ayasuluk Kafe, Gazi Kafe ve Havuz Restoran’ın kiraya verilmesi ile ilgili madde, komisyonlarda oy çokluğuyla reddedilerek meclise geldi. Mecliste yapılan oylama sonucu üç işletmenin kiraya verilmesi oylamaya katılan AK Parti ve MHP Meclis üyesinin kabul oyuna karşı CHP ‘li meclis üyelerin hayır oylarıyla reddedildi.

AMAÇ KAMU YARARI SAĞLAMAK

Konuyla ilgili komisyon raporunun okunmasından sonra bir açıklama yapan Başkan Bakıcı bu tür işletmelerin belediyelerin elinde bulunmasının amacının kamu yararı olduğunu belirterek; “Kafelerin zarar etmesini ne kadar aşağı çekmeye gayret ettiğimizi biz burada anlatmaya çalıştık. Dolayısıyla amacımız burada başa baş bir çizgi yakalamaktır” dedi.

Selçuk Belediyesi’ne ait bu üç işletmedeki maliyetin işgücü giderlerinden kaynaklandığını belirterek; “ Biz işgücü açısından çıkan maliyeti de kabullendik. Bugün ekmek büfeleriyle ilgili diğer yerlere de baktığınız zaman, bu konuda bunun bir maliyeti olduğunu ve dolayısıyla da eksik bir durum söz konusu olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz. Ama kamu yararı üstündür. Buna rağmen işletmecilik açısından buraların daha iyi bir sonuç elde edeceğimizi düşünerek; buraların kiraya verilmesi ile ilgili bir adım atalım istedik ” dedi.

MECLİS ÜYELERİ DE GÖRÜŞ BİLDİRDİ

Denetim raporunda belediyeye ait işletmelerin zarar etmesiyle ilgili gelen eleştiriler üzerine bu işletmeleri kiraya vermek istediklerini belirten Başkan Bakıcı; “ Mademki eleştiriyorsunuz “zarar ediyor” diye kiraya verelim bunları kurtaralım;  bir gelir elde edelim diye düşündük. Ama meclisin kararıdır saygı duyuyoruz. Amacımız bu işletmelerde bundan sonra da kar ve zarar dengesini tutturmaktır” dedi.

Başkan Bakıcı’nın ardından ise meclis üyeleri belediye işletmelerinin kiraya verilmesiyle ilgili söz aldı. AK Parti Meclis Grup Başkanı Burhan Becer; “Kamu yararı amacıyla yapılan binalar veya işletmeler kamu zararına sebep olmamalıdır. Buradaki işletmeler yalnızca birkaç yıl değil yıllarca tecrübe edilerek; zarar ettiği görülmüştür” diyerek bu işletmelerin kiraya verilmesi gerektiğini savundu.

YILMAZ: ZARAR EDEN ASLINDA SELÇUK

Konu ile ilgili söz alan MHP Meclis Üyesi Yaşar Yılmaz; “Bu işletmeler sonuçta zarar etmiş. Zarar ettiği için bunları şimdi encümenin yetkisiyle kiraya verelim. Biz zoraki bunu devam ettirelim, gittikçe zarara girsin diye mi biz bu meclise geldik. Bunun için mi biz burada toplanıyoruz. Selçuk’un yararı için her taşın altına elimizi sokacağımızı söylemedik mi? Ben de bu maddenin mecliste beklemesini öneriyorum. Zarar eden bir şeyin sürekli devam ettirmenin hiçbir anlamı yok. Burada zarar eden Selçuk” dedi.

SELENDER’E AGORA ÇARŞISINDA YENİ YER VERİLDİ

Yapılan oturumda bir önemli kararda Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği’nin Selçuk Belediyesi ile yapacağı işbirliği çerçevesinde Agora Çarşısında 3 adet dükkânın tahsis edilmesi oldu. Toplantı da ayrıca Tokat’ın Erbaa ilçesinin talebiyle kardeş kent olma maddesi de oybirliğiyle kabul edildi.

Gündemin kamulaştırma ile ilgili maddesi olan Havutçulu Mahallesi’nde bir taşınmazın Karayolları Genel Müdürlüğü’ne Selçuk – Ortaklar İl Yolu yapımı konusunda devri konusunda komisyonlar söz konusu yerin kamulaştırılmasının uygun olduğuna, bedeli konusunda ise Belediye Encümeni’ne yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Efes 3. Derece Arkeolojik Sit Koruma Amaçlı İmar Planı’nda yapılan değişikliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi ile ilgili komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.  

MECLİS ÜYELERİNDEN TERÖRE KINAMA

Selçuk Belediye Meclisinin Haziran ayı ikinci bileşiminde Başkan Bakıcı ve meclis üyeleri dilek ve temenniler kısmında son günlerde yaşanan terör olaylarını kınadı.  / EGE BASIN GRUBU

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894