• BIST 9710.55
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C
  • Manisa 30 °C
  • Balıkesir 27 °C
  • Çanakkale 20 °C

Seçimden sonra zam yağmuru var

Seçimden sonra zam yağmuru var
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; “devletin resmî kurumları tarafından son açıkla
AHMET KENAN TANRIKULU: EKONOMİDEKİ BAŞARISIZLIK, SEÇİMLERDEN SONRA ZAM YAĞMURUNU BERABERİNDE GETİRECEK
 
Hasan Eser / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu; “devletin resmî kurumları tarafından son açıklanan başarısız ekonomik rakamların, vatandaşımıza yerel seçimler sonrası zam yağmurunun başlayacağının habercisidir” dedi. 
 
177 ÜLKE ARASINDA 50’Lİ SIRALARDAYIZ
“17 Aralık’tan bu yana görülmektedir ki; bugüne kadar elde edilen maddî menfaatler gizlenmeye çalışılmakta, ülkemizin en temel ihtiyacı olan adalete müdahale edilmekte, kamu ihalelerine fesat karıştırılarak yandaşlara göre şekillendirilmektedir" diyen Tanrıkulu, şöyle konuştu: " Bu antidemokratik uygulamaları bir şekilde kabul edenler ise, süreci gizlemeye, suç örtmeye ve meydanlarda başka partileri karalayarak, kendilerine destek aramaktadırlar.Ancak uluslararası kuruluşlar bu beyhude çabaları nazara almamakta ve gerçek tespitlerini yapmaktadırlar. Merkezi Berlin´de bulunan ‘Transparency International’, yani Uluslararası Saydamlık Örgütü’nün raporlarında bu yüzden 177 ülke arasında 50’li sıralardan ülke olarak kurtulamamaktayız" 
 
ŞARK KURNAZLIĞI 
Suçlarını gizlemeye çalışanların  diğer taraftan da ekonomiye  verdikleri zararı dile getirmediğini öne süren MHP'li Tanrıkulu, sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaşlarımızın bu rakamlar altında ezilmesine göz yumuluyor. Daha şimdiden Ekonomiden sorumlu bakanlar seçimlerden sonra yeni fiyat ayarlamalarının yapılacağını, Enerji’den sorumlu bakan ise seçimlerden sonra doğalgaz fiyatlarını gözden geçireceklerini ifade etmeye başlamışlardır. İç talep daralmasından dolayı, zaten düşük gerçekleşecek büyüme rakamlarını gizleyerek, cari açığı 2014’te düşüreceğiz gibi şark kurnazlıkları esasen ekonomi çevrelerince de çok ciddiye alınmamaktadır. Büyüme rakamları ile doğru orantılı hareket eden cari açığın sürdürülebilir seviyelere indirilmesi için daha gerçekçi hedef ve politikalar hayata geçirilmelidir."
 
EN KIRILGAN ÜLKELER ARASINDA LİDERİZ
İktidarın neden olduğu siyasî ve ekonomik risklerin her geçen gün daha da artığına vurgu yapan Tanrıkulu,sözlerini şöyle sürdürdü: " Ülkemizin bozulan siyasî istikrarı, ekonomik istikrarını da etkilemektedir. Bunun en güzel kanıtı tüketici güven endeksinin son dört yılın en düşük seviyesine gerileyerek, Şubat 2014’te 69,2’ye düşmesinde görülebilmektedir. İnsanlarımız gelecekten umutsuz ve mutsuzdur. Geleceğine güvenini yitiren vatandaşımız parasını zorunlu giderleri dışında harcamamaktadır. Girişimcilerimiz ise yeni yatırımlar yapmayarak, işçi çıkarmalara başlamışlardır.Enflasyon ise adım adım yükselişini sürdürmeye devam ederek yüzde 8’ler seviyesine gelmiştir. 2014 için tahminler bu yükselişin devam edeceği yönündedir. İyi ve kaliteli bir geleceği hak eden vatandaşımızın alım gücü her geçen gün daha da düşmektedir. Artan yüksek enflasyon sanayinin rekabet gücünü de eritmektedir. Bu bakımdan Merkez Bankası artık ulaşmayı beceremediği hedefleri bir kenara bırakıp, bizim en kırılgan ülkeler arasında liderliğe oturmamızın nedenlerinden biri olan enflasyonla mücadeleye odaklanmalıdır." 
 
HER İKİ KİŞİDEN BİRİ İŞSİZ
Döviz açık pozisyonlarıyla baş etmeye çalışan şirketlerin  Aralık 2013 sonu itibariyle döviz pozisyon açıkları 174 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Tanrıkulu, şunları söyledi: Kısa vadeli yükümlülükleri ise bir önceki yıla göre yüzde 15 artış göstererek yaklaşık 95 milyar dolara çıkmıştır. Merkez Bankası Başkanı’nın kur tahminine güvenerek (2013 sonu için 1,92 TL) ağzı yanan ve zarar eden girişimcimiz önümüzdeki dönem için kur tahmini yapamamakta içinde bulunduğu zarar sarmalından kurtulamamaktadır.Ülkemizde yaşanmakta olan tedirginlik işsizlik rakamlarına da yansımıştır. 2013 yılında işsizlik bir önceki yıla göre 0,5 puan artış göstermiş ve yüzde 9,7’ye çıkmıştır. Kentlerde işsizlik daha da artarak %11,5 seviyelerine yükselmiştir. Genç işsizlik bir önceki yıla göre 1,2 puan artışla %19’lara dayanmıştır. Geniş tanımlı işsizlik oranları açıklanan rakamlardan çok daha yüksektir. İşgücüne katılan her iki kişiden biri halen işsizdir."
 
HAZİNE ESKİSİNE GÖRE YÜZDE 40 DAHA PAHALIYA BORÇLANABİLMEKTE
"İktidarın gizlemeye çalıştığı başarısızlıklarla dolu karnesi OECD raporlarına (The Global Competitiveness Report 2013-2014) da yansımış; OECD sıralamasında hukuk alanında ilk yüze girmeyi başaramayan Türkiye, 148 ülke arasında işgücü piyasası verimliliğinde 120, kadınların iş dünyasına katılımında 134, enflasyonda ise 125. sırada yer alabilmiştir." ifadelerini kullanan Tanrıkulu, "Geldiğimiz noktada ülkemizin yarınlarına duyulan güvensizlik; gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi performanslarının izlendiği MSCI (Morgan Stanley Capital International Index) endekslerinde de kendini göstermiştir.  MSCI Türkiye endeksi son bir yılda yüzde 40,5 değer kaybıyla diğer ülkelerden negatif ayrışmıştır. Bu ayrışmanın gözlendiği bir başka veri olan ülkemizin CDS (Credit Default Swap) risk primleri de ciddî oranda artarak, kırılgan beşli olarak adlandırılan ülkelerden bizi ayırmıştır.Hazine eskisine göre yüzde 40 daha pahalıya borçlanabilmekte ve bu bağlamda 2014 yılı Mart, Nisan ve Mayıs aylarını kapsayan önümüzdeki 3 aylık dönemde toplam 40,8 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 44,1 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirmeyi plânlamaktadır." diye konuştu 
 
GEMİ KARAYA OTURACAK 
Tüm bu verilerin  geminin karaya oturacağına işaret ettiğini sözlerine ekleyen Tanrıklu, "Buna rağmen günü kurtaran siyasî söylemlerden başkaca bir tavır sergilenmediğini göstermektedir. İktidarın seçim meydanlarında kullandığı takla attırılmış rakamlar yerine ekonomimizi tehdit eden ve bizlerin dile getirdiği rakamlar ile gelecek için ayakları yere basan çözüm önerilerinin konuşulmasının vakti çoktan gelmiştir.Milliyetçi Hareket Partisi olarak, iktidar tarafından vatandaşlarımızın omuzlarına yüklenecek, ceplerine el atılacak yerel seçimlerden sonrasına ertelenen uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Zirâ vatandaşımızın daha fazla kandırılmaya mecali kalmamıştır. Ağır ekonomik şartlar altında ezilen milletimizin bu iktidardan hesap görme vakti gelmiştir. Zaman bu zaman olup ülkemizin geleceği adına oy kullanacak vatandaşlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi’ni taçlandırarak mevcut iktidara en güzel dersi ve cevabı bu seçimlerde mutlaka verecektir." diyerek,sözlerini noktaladı. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894