• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Santrale Chp’den Tepki

Santrale Chp’den Tepki
İzmir’in Aliağa İlçesi’ne yapılması planlanan iki adet termik santrale Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz karşı çıktı. Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Aliağa Belediye Başkanı

 

 

TERMİK SANTRALE CHP"DEN TEPKİ

İzmir"in Aliağa İlçesi"ne yapılması planlanan iki adet termik santrale Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanı Turgut Oğuz karşı çıktı.

Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Aliağa Belediye Başkanı Tansu KAYA"nın NİSAN/2008 Belediye Meclisi Olağan Toplantısında “Termik santrale olumsuz bakmam Aliağa"da kurulması düşünülen bu tür tesislere Belediye olarak hiçbir zorluk çıkarmam”  şeklinde açıkladığı düşüncelerini Aliağa halkına karşı bir ihanet olarak kabul ettiğini belirten Turgut Oğuz; “Termik Santrallerin kurulu oldukları bölgelerde nasıl bir çevre faciası yarattıkları herkesce bilinmektedir. Yatağan örneği ortadadır. Aliağa bir kömür kenti değildir. Kurulması düşünülen Termik santrallerin, ithal “Kaliteli” kömürle çalıştırılacağı, yeni nesil teknolojilerle kurulacağı ve çevre dostu olduklarını iddia etmektedirler. Aliağa halkının bu kandırmacalarla aldatılması mümkün değildir.Bu tür vaatlerle kurulan tesislerin, işletme aşamasında, maliyetleri arttırdığı gerekçesi ile temiz çevre ile ilgili hiçbir yükümlülüklerini yerine getirmedikleri bilinen bir gerçektir” dedi.

Bu mücadelenin ilk adımını attıklarını söyleyen Turgut Oğuz, yasal süreci başlattıklarını ve pazartesi günü de çevre Belediye Başkanlarından randevu aldıklarını, bu sürecin çok büyük mücadelelere sahne olacağını söyledi. CHP Aliağa  İlçe Başkanı Turgut Oğuz; “Aliağa bir sanayi kentidir ve mevcut fabrikaların yarattığı kirlilik henüz çözümlenememiştir. Halen ÇED aşamasında olan 2 Termik santral dışında 5 Termik santral kurulması gündemdedir. Bu sürece dur denilmezse sadece Aliağa değil,tüm Bakırçay Havzası yaşanmaz hale gelir ve her türlü tarımsal faaliyet biter. Bizim dışımızda Eski Foça Belediye Başkanı da hukuki süreci başlattı gerekirse geçmiş yıllarda olduğu gibi –insan zinciri- oluşturur mücadelemizi sonuna kadar sürdürürüz. Sürdürülebilir bir kalkınma için enerji kaynakları elbette çok önemlidir. Ancak yaşamak içinde Temiz bir çevre en az o kadar önemlidir. Dünya hızla yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmeye, elektrik üretiminde kullandıkları kaynakları çeşitlendirmeye ve fosil kaynakların kullanımını azaltmaya gayret göstermektedir. Örneğin bazı İskandinav ülkelerinde, fosil yakıtlardan elde edilen elektrik daha yüksek oranda vergilendirilmektedir.

Ülkemizde ise bu tür yakıtların kullanımı için akıl almaz teşvikler uygulanmaktadır. Değişik firmaların Termik santral kurmak için bu kadar iştahlı olmalarının sebebi budur. Aliağa halkı Gencelli"yi unutmamıştır” şeklinde konuştu.

Basın toplantısına belediye Meclis Üyeleri Yakup Öztürk, Ulviye Öztürk, İlknur Köse ve partililer katıldı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894