• BIST 9142.4
  • Altın 2325.163
  • Dolar 32.3729
  • Euro 34.9661
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Sanayicileri Zarar Görür

Sanayicileri Zarar Görür
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilimin ekonomik yaptırımlara dönüşmesi tüm sektörlerde olası kayıpların hesaplarını gündeme getiriyor.
ÇİB BAŞKANI NAMIK EKİNCİ: HER İKİ TARAFIN SANAYİCİLERİ ZARAR GÖRÜR
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilimin ekonomik yaptırımlara dönüşmesi tüm sektörlerde olası kayıpların hesaplarını gündeme getiriyor. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, Güney Kore ve Japonya’ya yönelik gerçekleştirdikleri heyet dönüşü, cgündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir açıklama yaptı. Türkiye ve Rusya arasındaki çelik ticaretinin önemli boyutta olduğunu kaydeden Ekinci, yaşanan son olaylar sonrası Rusya’nın tarife dışı engeller getirdiğini vurguladı. 
 
Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, ilk olarak Türkiye ve Rusya arasında gerçekleşen ticaret hakkında bilgiler paylaştığı açıklamasında, 2015 yılında 2014 yılına göre önemli ölçüde daralma yaşanmasına karşın toplam ticaretin yılın ilk 9 ayında 18,5 milyar dolar olduğunu belirtti. Bu dönemde toplam dış ticaretin yüzde 15’ine denk gelen 2,7 milyar dolarlık ihracata karşılık, yüzde 85’ine denk gelen 15,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleşti.
 
Çelik sektörü açısından da Rusya’nın önem taşıdığını dile getiren Namık Ekinci, “Çelik ürünleri ve çelik sektörü üretim girdisi ürünlerinin ticaretine baktığımız zaman; 2015 yılının 9 aylık döneminde Rusya’dan miktar bazında 7,3 milyon ton ve değer bazında ise 2,4 milyar dolar ithalat yapıldığını görüyoruz. Bu rakamlar sonuçta iki ülke arasındaki ticaretin ne kadar önemli olduğunu göstermektedir ” dedi. 
 
ÇİB Başkanı Ekinci açıklamasına şu sözlerle son verdi: “Türkiye olarak ihracatımızı artırmak isterken son olaylardan dolayı Rusya ile tarife dışı engeller yaşanmaktadır. Rusya’ya giden ihracat gemilerimiz ve ürünlerimizin geri çevrilmesi, vize verilmemesi gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkmış durumda. Sanayicilerimiz bu süreçte Rusya’da yapılacak olan etkinlikler ve ticaretle ilgili tedirginlikler yaşıyor. Bu olumsuz gelişmelerin biran evvel sağduyu ile hareket edilip düzeltilmesi gerekiyor. Aksi durumda her iki tarafın sanayicileri zarar görecektir”. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894