• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Rektör Budak, Öğrencilerimizin Barınma Sorununu Büyük Ölçüde Çözüldü

Rektör Budak, Öğrencilerimizin Barınma Sorununu Büyük Ölçüde Çözüldü
Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 2 bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı.
Rektör Budak, Öğrencilerimizin Barınma Sorununu Büyük Ölçüde Çözüldü
 
Ege Üniversitesi (EÜ) kampüsünde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait 2 bin kişilik öğrenci yurdunun inşaatı tamamlandı. Göreve geldiği günden itibaren öğrencilerin barınma sorunu ile yakıdan ilgilenen EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak tamamlanan yurt inşaatında Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir İl Müdürü Murat Eskici ile incelemelerde bulundu. Rektör Budak’ın Ankara’daki girişimleri sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan yurt inşaatı projesi kapsamında iki yıl içinde 3 etapta 5 bin kişi kapasiteli yeni yurt binaları inşa edilecek. 
 
Rektör Prof. Dr. Budak, “2017 yılında göreve geldiğimizde 65 bin öğrencisi olan tek bir noktada kampüsü bulunan üniversitemizin en büyük problemlerinden biri öğrencilerimizin barınama sorunuydu. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile irtibat kurduk ve Ege Üniversitesi’nde yurt ihtiyacı olduğunu kendisine ifade ettik. Sayın Bakanımız hemen ekiplerini oluşturarak burada incelemelerde bulundu. Biz de kendisine gerekli desteği verdik ve Ege Üniversitesi’nde bugün itibariyle 2 bin kişilik kız öğrenci yurdu hizmete hazır hale geldi” dedi.
 
Proje kapsamında yeni etapların da hızla tamamlanarak toplamda 7 binin üzerinde öğrencinin barınabileceği bir kompleksin hizmet vereceğini ifade eden Rektör Budak, “Tamamlanacak yurt binaları ile öğrencilerimizin barınma sorunu büyük ölçüde ortadan kalkacak. Öğrencilerimizin devlet güvencesi altında modern bir yapıda çok daha güvenli bir şekilde barınma ihtiyaçları karşılanacak.  Ege Üniversitesi kampüsünde ulaşım sorunu olmadan yeme-içme, barınma ve güvenliği ile aile ortamında devletin şefkatinin hissedilebildiği bir ortam oluşturmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, İzmir milletvekillerimize öğrenciye verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
 
Proje kapsamda, 35’er metrekarelik odalarda 3-4 öğrenci barınabilecek. Odalar, öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik olarak wc, duş ve çalışma masası gibi donanımlara sahip durumda. Her katta, çalışma odaları ve mescitler bulunuyor. Ayrıca 430 kişilik bir konferans salonu ve 630 kişilik yemekhaneyi bünyesinde barındıran bir sosyal tesis binası yer alıyor.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894