• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Recai Şeyhoğlu Dikilide

Recai Şeyhoğlu Dikilide
Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’i yeni dönemde %40’lık bir oyla tekrar belediye başkanlığını kazanmasını tebrik eden Recai Şeyhoğlu Özgüven’e “Köylerde Rönesans adlı kitabını hediye etti.

 

KÜTÜPHANELER ZİNCİRİNE 22. HALKAYI EKLEYEN RECAİ ŞEYHOĞLU DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN"E TEBRİK ZİYARETİNDE BULUNDU. 

 

 KÖYLERDE RÖNESANS ADLI KİTABINI HEDİYE ETTİ.

 

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven"i yeni dönemde %40"lık bir oyla tekrar belediye başkanlığını kazanmasını tebrik eden Recai Şeyhoğlu Özgüven"e “Köylerde Rönesans adlı kitabını hediye etti.

Recai Şeyhoğlu"nu eşiyle beraber Başkanlık makamında konuk eden Özgüven “Rasime ve Recai Şeyhoğlu köylerde açtıkları kütüphaneler zinciriyle çocuklarımıza ışık olmuşlardır. Çocuklarımızı aydınlatma yolunda meşale olmuşlardır. Recai Şeyhoğlu yazdığı kitabında da bu öyküyü heyecanla anlatıyor. Azmi ve mücadelesinden dolayı kutluyorum” dedi.

 

KÖYLERDE RÖNASANS HAREKETİNİ KİTAPLAŞTIRDI

 

Recai Şeyhoğlu"nun “Köylerde Rönesans” adlı kitabı çıktı. 19 Ekim 2002" den bu yana İzmir, Manisa ve Balıkesir köylerinde 24 Kütüphane açan ana – oğul  Rasime ve Recai Şeyhoğlu" nun " Köylerde Rönesans, şiarıyla çıktıkları yolda kitap adına, kütüphane adına yaşadıklarını anlatıyor "Köylerde Rönesans" kitabı. Yay – pa yayınlarından çıkan kitap, Recai Şeyhoğlu" nun 12, kitabı. 

Daha önce öykü, gezi notları, deneme ve çocuk edebiyatı alanında kitapları yayımlanan  Recai Şeyhoğlu, Türkiye Yazarlar Sendikası İzmir Temsilciliği  yöneticiliği de yaptı. 

Açılan 21 kütüphanenin öyküsünün anlatıldığı bu kitapta 21 kütüphanenin fotoğrafları da bulunuyor. 

Tahsin Şimşek" in  önsözüyle başlayan  kitapta Doğan Hızlan, Hidayet Karakuş, Selamettin Bayındır ve Yılmaz Karakoyunlu" nun da açılan kütüphanelerle ilgili  yazıları bulunuyor. 

“Kitabım, üniversiteler ve kütüphaneciler için bir başvuru kitabı. Kütüphanecilikle ilgili öneri ve isteklerime cumhurbaşkanı, kültür bakanı, holdingler ve kurumlar kulak vermeliler !” diyen Recai Şeyhoğlu, kitabının bütün kütüphanelerde ve eğitim kurumlarında bulunması gerektiğini söylüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 24 Şubat" ta İzmir – Sanat" ta tanıtım kokteyli yapıldı. 

Kitap; Konak, Kabile, İletişim, Yakın, Amazon D, Duvar ve Yavuz kitabevlerinde satışa sunuldu. Ayrıca Rasime-Der Tüyap kitap fuarında da yer alacak ve Stantta 2 yazar ve 1 sosyologla da kütüphaneler zincirinin toplumsal- sosyolojik yanı ele alınacak.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894