• BIST 9679.8
  • Altın 2487.785
  • Dolar 32.4252
  • Euro 34.4243
  • İzmir 18 °C
  • Manisa 14 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 12 °C

Pideyi Sahurda Tüketmeyin

Pideyi Sahurda Tüketmeyin
Fırınların önünde oluşan uzun kuyruklarda bekleyerek alınan sıcacık, çıtır çıtır ramazan pidesinin yanı sıra lezzeti ve hafifliğiyle bir gelenek haline gelen güllaç Ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır

PİDEYİ SAHURDA TÜKETMEYİN

Fırınların önünde oluşan uzun kuyruklarda bekleyerek alınan sıcacık, çıtır çıtır ramazan pidesinin yanı sıra lezzeti ve hafifliğiyle bir gelenek haline gelen güllaç Ramazan sofralarının olmazsa olmaz lezzetleri arasındadır. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan,  “Beyaz un ile yapılan pidelerin kan şekerine etkisi hızlıdır ve çabuk acıkmamıza sebep olur.  Bu nedenle pideyi sahurda değil iftarda tercih edin” uyarısında bulundu

Temel besinimiz olan ekmeği Ramazan ayında pide şeklinde tüketmek lezzetini de albenisini de artırıyor. Sahurda tok tutucu özelliği daha fazla olan lif içeriği zengin tam tahıl veya çavdar ekmeği tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Gürhan,  “Bu tür ekmekler kan şekerini daha uzun süre dengeli tutar ve tok kalmanızı sağlar. Tabi ölçülü tüketilmesi gerekiyor. 100 gram pide yaklaşık 260 kaloridir, 7.5 gr protein ve 1.5 gr kadar yağ içerir. Her 1 dilim ekmek yerine 25 gr olacak şekilde yaklaşık avucumuzun içi büyüklüğünde pide yiyebiliriz” dedi.

RAMAZAN PİDENİZ SUSAMLI OLSUN

Susam, pidenin davetkâr kokusunu ve lezzetini artırırken besin değerini de yükseltir. Gürhan, Ramazan pidenizi susamlı tercih edin tavsiyesinde bulunarak  “Susam antioksidan özelliği sayesinde bağışıklığımızın güçlenmesine yardımcıdır. İçeriğindeki bileşenler kolesterol seviyelerini düşürücü, tansiyonu dengeleyici etki gösterir.  Ciltteki kırışıklığı önleyici etkisi vardır. Aynı zamanda kalsiyum, demir, magnezyum içerir” açıklamasını yaptı.

GÜLLACINIZI BOL KURUYEMİŞ VE MEYVELERLE TATLANDIRIN

Ramazanda uzun süren açlık sonrası iftar öğünü üzerine tatlı yemek en sağlıklı seçimdir. Tercihiniz sindirimi kolay ve hafif bir tatlı olmalıdır uyarısında bulunan Nil Şahin Gürhan, “Güllacın içine kan şekerini dengede tutacak, sağlıklı yağ olarak nitelendirilen kuruyemişler, badem, fındık, fıstık veya ceviz gibi kuruyemişler ilave etmek besin değerini artırır. Ayrıca güllacı meyvelerle süslemek de fazla şeker ilavesini engeller” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894