• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İzmir 17 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 18 °C

Petkim'den O Haberlere Açıklama Geldi

Petkim'den O Haberlere Açıklama Geldi
PETKİM'DEN O HABERLERE AÇIKLAMA GELDİ

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından bazı yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin, "Hiçbir Petkim ve STAR Rafineri çalışanı işini kaybetmemiştir. Petkim bordrosuna geçirilen çalışma arkadaşlarımız STAR Rafineri Toplu İş Sözleşme şartlarından çok daha iyi şartlara sahip olarak ve geçmiş yıllardan doğan kıdem haklarını da korumak suretiyle SOCAR grubu bünyesinde iş hayatlarına devam edeceklerdir.” açıklaması yapıldı.

Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan ve bilgi eksikliği içerdiği görülen haberlere ilişkin kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Petkim olarak son dönemde bazı yayın organlarında şirketimizle ilgili haberler üzerine ve kamuoyunun doğru bilgilendirmek adına açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur. Konu, STAR kadrosunda bulunan ancak işe girdikleri ilk günden itibaren Petkim sahasında Petkim adına çalışan arkadaşlarımızın durumlarıyla ilgilidir. Bu durumda bulunan 132 arkadaşımızdan 11’i halen STAR Rafineri bünyesinde çalışmaktadır. 121 arkadaşımız ise belirttiğimiz üzere, kaydi olarak STAR bordrosunda bulunmakla birlikte işe girdikleri ilk günden bugüne kadar fiili olarak Petkim sahasında Petkim için çalışmış ve halen de çalışmaya devam etmektedirler.

Bu kapsamda, yıllarca Petkim’de çalışarak önemli deneyimler elde eden 121 çalışanımızın kadrolarının Petkim’e devir süreci başlatılmıştır. Durum, fiilen Petkim çalışanı olan 121 çalışanımızın kadrolarının resmi kayıtlarda da düzeltilmesinden ibarettir. Bir diğer ifadeyle aynı görevde ve aynı koşullarda hiçbir hak kaybına uğramadan ve hatta Petkim Toplu İş Sözleşmesindeki daha iyi haklara sahip olarak sadece ilgili çalışanların SGK kaydının Petkim olarak düzeltilmesidir.

Bu ihtiyaç nedeniyle, 12 Nisan 2017 itibarıyla 121 arkadaşımızın başından itibaren fiilen çalıştıkları şirket olan Petkim’e devir işlemleri tamamlamış bulunmaktadır. İşlemler gerçekleştirilirken, tüm süreç ve detaylar her aşamasında arkadaşlarımızla eksiksiz bir şekilde paylaşılmıştır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına özellikle belirtmek isteriz ki, bu süreçle ilgili olarak hiçbir Petkim ve STAR Rafineri çalışanı işini kaybetmemiştir. Petkim bordrosuna geçirilen çalışma arkadaşlarımız STAR Rafineri Toplu İş Sözleşme şartlarından çok daha iyi şartlara sahip olarak ve geçmiş yıllardan doğan kıdem haklarını da korumak suretiyle SOCAR grubu bünyesinde iş hayatlarına devam edeceklerdir.

KIDEM VE MAAŞLAR DA KORUNACAK

STAR Rafineri’de kazandıkları kıdem süreleri en ufak bir kesintiye uğramadan devam edecek olan çalışanlarımızın, yıllık ücretli izinlerinde de yine STAR Rafineri’ye giriş tarihleri esas alınacak ve yıllık izin süreleri ve kademeleri açısından daha avantajlı olan Petkim Toplu İş Sözleşmesine tabi olacaklar. Aylık maaş ve ikramiyelerde de kayıp yaşanmadığı gibi, artışları Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki yıllık artışlarla belirlenecek. Diğer taraftan, Petkim’de elde edilen tecrübe ve deneyimleri doğrultusunda açılacak Formen Yardımcısı ve Formen kadroları için kariyer fırsatı da yakalayacaklar.

BEŞ YILINI DOLDURAN BU YIL TEŞVİK PRİMİ DE ALACAK

Geçişi gerçekleşen arkadaşlarımız hayat sigortası kapsamına dahil edilecek. Kıdem teşvik primi uygulamasında ise STAR Rafineri kadrosundaki işe başlangıç tarihleri baz alınacak. Bu kapsamda, 2012 yılında işe başlamış olanlar, kıdeme teşvik primi olan 40 günlük maaş tutarındaki ücretlerini de bu yıl almış olacaklar. Petkim kadrosuna geçen çalışanlar sosyal ödemelerde de Petkimlilerin yararlandığı tüm haklara kavuşacak. Petkim’de iş barışının daha sağlam temellere oturmasını sağlayacak olan bu uygulamaya destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz. Petkim Petrokimya Holding A.Ş.”

İZMİR, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, Güzelbahçe, Urla

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894