• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 19 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 11 °C

Petkim'den Çevre Kutlaması

Petkim'den Çevre Kutlaması
ALİAĞA VİDEO HABER / 5 Haziran Dünya Çevre Günü İzmir’in Aliağa İlçesi’nde bulunan Türkiye’nin tek Petro Kimya üreticisi olan PETKİM de kutlandı. PETKİM Genel Müdürü Hayati Öztürk PETKİM’in kurulduğu

 

HAYATİ ÖZTÜRK “PETKİM 217 MİLYON DOLARLIK ÇEVRE YETIRIMI YAPTI”

 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ PETKİM DE KUTLANDI

 

ALİAĞA VİDEO HABER / 5 Haziran Dünya Çevre Günü İzmir"in Aliağa İlçesi"nde bulunan Türkiye"nin tek Petro Kimya üreticisi olan PETKİM de kutlandı. PETKİM Genel Müdürü Hayati Öztürk PETKİM"in kurulduğu günden bu yana toplam 217 Milyon Dolar tutarında çevresel yatırım yaptığını söyledi. Genel Müdür Hayati Öztürk çevre konusunda PETKİM"in yaklaşımının her zaman “Çevreye yapılan yatırım geleceğe atılan adımdır” felsefesi ve sloganı olduğunu ifade ederek “ 2009 yılında da çevresel yatırımlarımız devam etti. Çevresel yatırımlarımızla sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlamak, çevresel performansımızı sürekli geliştirmek, şirket politikamızın ana hedeflerinden biri olmuştur ve çalışmalarımız devam edecektir.” Dedi.

 

PETKİM Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Çevre günü kutlama törenine Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Başkan Yardımcısı Uğur Eren, Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka katıldı. Tören de, PETKİM de çevresel alanda ve iş güvenliği konusunda başarılı olan çalışanlarına ödüller verildi.

 

TÜRKİYE"NİN ÇEVRE ALANINDA ŞEFFAF 5 ŞİRKETİNDEN BİRİYİZ

 

PETKİM Genel Müdürü Hayati Öztürk Türkiye"nin Kyoto Protokolüne 2009 yılında resmen taraf olduğunu söyleyerek “ T.C Ulusal İklim Değişikliği Strateji Belgesi Aralık 2009 da yayınlanmış ve Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edilmiştir. Emisyon envanterlerinin daha sağlıklı olarak hazırlanması için gerekli alt yapıyı kurma stratejisi şirketimiz tarafından benimsenmiştir. Uluslar arası boyutta 64 Trilyon Dolar tutarındaki fonu yönlendiren 534 kurumsal finans kuruluşu ile yurt içinden Sabancı Üniversitesi ve Akbank tarafından desteklenen Karbon Saydamlık Projesine PETKİM"in de içinde yer aldığı İMKB-50 listesinde yer alan ilk 50 şirket, karbon salınımları ve iklim değişikliği ile ilgili politikalarını açıklamaya davet edilmişti. Türkiye"nin 5 şeffaf şirketi içerisinde yer alan şirketimiz Karbon Saydamlık Projesine katılma kararı verdi. Bu proje kapsamında danışman firmalar ile çalışmalar sürdürülmektedir.” Diye konuştu.

 

Genel Müdür Hayati Öztürk PETKİM"in kurumsal anlamda çevre yatırımlarını sürdürülebilir üretim ve kurumsal çevre bilincini devam ettireceklerini dile getirerek “ 2009 yılında Entegre Yönetim Sistemi kapsamında İSO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesinin alınmasıda bu bilincimizin eseridir. Daha yaşanılabilir bir çevre için çalışmalarımızı devam edecektir.” Dedi

 

ÇEVRE DUYARLILIĞIMIZ ARTARAK SÜRECEK

 

PETKİM de yürütülen çevre faaliyetleri hakkında bilgi veren PETKİM Çevre ve Teknik Emniyet Müdürü Ali Rıza Saklıca da “ Ülkemizde bir üretim şirketi bünyesinde ilk atık yakma tesisi, Çevre ve Orman Bakanlığı onaylı PETKİM Limanı için Kıyı Tesisi Acil Müdahale Planı hazırlanması, Gemilerden Atık alınması ve atıkların kontrolü yönetmeliği çerçevesinde 2005 yılında Atık Kabul Tesisi lisansının alınması (Çevre ve Orman Bakanlığından verilen konuyla ilgili ilk lisans) şirketimizin çevre bilincine verdiği önemin göstergesidir. Sanayi kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği kapsamında emisyon izni alınması çalışmaları 3 yıldır devam etmektedir. Bu kapsamda 500 Bin Euro tutarında on-line baca gazı analizatörlerinin teslim süreci bitmek üzeredir. ÇED Yönetmeliği hükümleri gereğince her türlü kapasite artışı ile ilgili projeler titizlikle yerine getirilmektedir. Tamamlanmış ve yürütülmekte olan 9 ÇED projesine ilaveten 16 adet proje için entegre ÇED alınması çalışmaları devam etmektedir. Karbon saydamlık projesine katılma kararı verilmiş ve analizlere başlanmıştır. 31 Mart 2010 tarihinde Haydar Aliyev Hatıra Ormanı kurulmuş ve 11 Bin ağaç dikilmiştir. PETKİM"in 30 yıldır gözü gibi baktığı 1 Milyon 51 Bin ağaçtan oluşan fıstık ve kızıl çam ormanı çevre duyarlılığımızın eseridir. Bu duyarlılığımız artarak sürecektir.” Dedi. 

Konuşmaların ardından ödüllere geçildi. Bu yıl PETKİM içerisinde iş kazası yaşamayan ünitelere, çevre dostu fabrika ve üniteler klasmanlarında ödüller verildi 

Sağlık-Emniyet-Çevre Slogan Yarışması Birincisi Kalite Kontrol Teknik Servis Müdürlüğü çalışanı Fahri Şen ödülünü Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka"dan aldı. 500-1000-1500-2000 günü geçerek iş kazası yaşanmayan ünitelerden 535 gün iş kazası yaşanmayan Lojistik Yöneticisi Ali Akgün, 551 gün iş kazası yaşanmayan Elektrik Üretim Yöneticisi Melih Hazar, 556 gün İş kazası yaşanmayan Buhar Üretim Yöneticisi Rüştü Can, 718 gün iş kazası yaşanmayan Su Ön Arıtma Ünitesi Yöneticisi Mehmet Emin Demircan ve 1842 gün yani 5 yıldır iş kazası yaşanmayan Yüksek Yoğunluk Poli Etilen Fabrikası Yöneticisi Haluk Koltuksuz ödüllerini PETKİM Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Tuncer"den aldılar.   

Bu yıl ilk defa verilen Çevre Dostu Ünite klasmanında birinci Kalite Kontrol ve Teknik Servis Müdürlüğü oldu. Ünite ödülünü Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz"un elinden aldı. Çevre Dostu Fabrika ödülünü ise Alçak Yoğunluk Polietilen Fabrikası (AYPE) aldı. Ödülü Genel Müdür Hayati Öztürk verdi.

 

 

PETKİM Genel Müdürü Hayati Öztürk

 

 

PETKİM Çevre ve Teknik Emniyet Müdürü Ali Rıza Saklıca

 

 

Sağlık-Emniyet-Çevre Slogan Yarışması Birincisi Kalite Kontrol Teknik Servis Müdürlüğü çalışanı Fahri Şen ödülünü Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka"dan aldı.

 

 

500-1000-1500-2000 günü geçerek iş kazası yaşanmayan ünitelerden 535 gün iş kazası yaşanmayan Lojistik Yöneticisi Ali Akgün, 551 gün iş kazası yaşanmayan Elektrik Üretim Yöneticisi Melih Hazar, 556 gün İş kazası yaşanmayan Buhar Üretim Yöneticisi Rüştü Can, 718 gün iş kazası yaşanmayan Su Ön Arıtma Ünitesi Yöneticisi Mehmet Emin Demircan ve 1842 gün yani 5 yıldır iş kazası yaşanmayan Yüksek Yoğunluk Poli Etilen Fabrikası Yöneticisi Haluk Koltuksuz ödüllerini PETKİM Genel Müdür Yardımcısı Abdülkadir Tuncer"den aldılar.

 

 

İlk defa verilen Çevre Dostu Ünite Klasmanı Birincisi Kalite Kontrol ve Teknik Servis Müdürlüğü ödülünü Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz"un elinden aldı.

 

 

Çevre Dostu Fabrika ödülünü ise Alçak Yoğunluk Polietilen Fabrikası (AYPE) aldı. Ödülü Genel Müdür Hayati Öztürk verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894