• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Petkim Konteyner Limanı Projesi, Kapılarını Ticarete Açıyor

Petkim Konteyner Limanı Projesi, Kapılarını Ticarete Açıyor
Ülkemizin köklü ve büyük firmalarından ES Group’un inşasını üstlendiği elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı Petkim Konteyner Limanı Projesi, kapılarını ticarete açıyor.

Ülkemizin köklü ve büyük firmalarından ES Group’un inşasını üstlendiği elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı Petkim Konteyner Limanı Projesi, kapılarını ticarete açıyor.

İnşaat, denizcilik, çevre ve endüstri gibi birçok sektördeki cesur projeleriyle adından söz ettiren, ülkemizin köklü ve büyük firmalarından ES Group; ilk fazını 2015 yılında tamamladığı ve işletmesinin APM Terminals’e ait olduğu limanın ticarete açılmasının gururunu yaşıyor. Tamamlanmasıyla birlikte elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi’nin en büyük entegre limanı olarak anılacak projenin, sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin ticaret yaşamına hareketlilik katması bekleniyor.

İKİNCİ FAZ 2017’DE TAMAMLANACAK
Proje, 700 metrelik tek parça rıhtım yapısı ile Türkiye’deki ilk 11.000 TEU kapasiteli gemilerin yanaşabileceği liman olma özelliği taşıyor. Ayrıca proje dahilinde konteyner depolanması için toplam 48 hektarlık lojistik sahanın inşası da devam ediyor. Kazı işleri 2013 yılında başlayan projenin ikinci fazının 2017 yılında tamamlanması planlanıyor.

ŞENOL DEMİRBAŞ: “TÜRKİYE’NİN GURURLANACAĞI BİR YATIRIM.”
Projeyle ilgili heyecanlı olduklarını ifade eden ES Group Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Demirbaş: “Petkim Konteyner Limanı Projesi, SOCAR Türkiye’nin ‘Rafineri – Petrokimya – Enerji – Lojistik’ entegrasyonuna dayanan ‘Value-Site 2023’ projesinin lojistik adımı. Ege Bölgesi’nin bugünkü ve gelecekteki lojistik ihtiyacını karşılayabilecek kapasitedeki bu yatırım, aslında Türkiye’nin gururlanacağı bir gelecek yatırımı olma özelliği taşıyor. Limanın inşasını şirketimizin üstlenmiş olması ise bizim için ayrı bir gurur vesilesi. Projede emeği geçen tüm taşeronlarımıza, tedarikçilerimize ve canla başla çalışan personelimize teşekkürü bir borç biliyorum.” şeklinde konuştu.

5,5 MİLYON METREKÜPLÜK KAZI ALANI.
420 bin metrekare yerleşim alanına sahip olacak liman için 5,5 milyon metreküp hacme sahip alan kazıldı. Elektrik, geri saha ve dalgakıran inşaat işleri ES Group tarafından yapılmakta olan projenin şu ana kadarki kısmının inşasında ise 100 kadar ekskavatör, 200 kadar kamyon ve tır aktif olarak çalıştı. Ayrıca 5 milyon metreküp hafriyat sahadan uzaklaştırılarak 3 milyon metreküp dolgu malzemesi ile denize dolgu yapıldı. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894