• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

PETKİM Keseyi Açtı

PETKİM Keseyi Açtı
Petkim'in büyütülmesine yönelik çalışmaların yanısıra, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde özellikle Aliağa halkına yönelik olarak çok önemli hizmetleri bünyesine olan açıklamalar yaptılar.

PETKİM'İN YENİ SAHİPLERİ ALİAĞA"YA MESLEK LİSESİ KAZANDIRMA SÖZÜ VERDİ

 

Petkim"in %51 hissesini satın alan Socar-Turcas ortaklığı, Yönetim kurulu toplantısı yapmak üzere geldikleri Petkim'de şirket yönetiminden aldıkları brifingler sonrası yaptıkları açıklamada, Petkim'in büyütülmesine yönelik çalışmaların yanısıra, kurumsal sosyal sorumluluk çerçevesinde özellikle Aliağa halkına yönelik olarak çok önemli hizmetleri bünyesine olan açıklamalar yaptılar.  

Azerbaycan petrol şirketi Socar'ın ve Petkim'in Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev; Socar olarak Aliağa'da Türk milletinin yetiştirdiği büyük devlet adamı Merhum Haydar Aliyev adına, bir meslek lisesi yaptırmak istediklerini ve bu konuda Aliağa belediyesinden yer tahsisi talep ettiklerini açıkladı. Rövnag Abdullayev; yaptırılacak olan çok amaçlı meslek lisesinin Türk sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli ara eleman açığını karşılayacağını, bu okuldan mezun olacak gençlerinde öncelikle Petkim'de istihdam edileceklerini açıkladı. Türkiye ve Azerbaycan'a "iki devlet bir millet" tanımı yapan büyük devlet adamı Haydar Aliyev adına yaptırılacak olan bu okulun eğitim alt yapısının ve kalitesinin Petkim'in de sorumluluğunda ve izlemesi altında olacağını söyleyen Rövnag Abdullayev, buna ilave olarak yaşanan kuraklığın yarattığı olumsuzlukları gidermek ve Aliağa köylerinin su sorununa çözüm üretmek adına, Güzelhisar barajının azalan su kaynağını da göz önünde bulundurarak, bölgede 9 adet kuyu açılması için Devlet Su İşlerinden ön izin aldıklarını, yapılacak etütlerin olumlu çıkmasını müteakiben açılacak bu kuyulardan köylerimizin su ihtiyacının barajımız ile birlikte karşılanacağını söyledi.

PETKİM BASKETBOL TAKIMINA SPONSOR  OLUYOR

Turcas Yönetim Kurulu başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdal Aksoy ise; Basketbol birinci ligine çıkan Aliağa Belediye Spor'a Petkim olarak sponsor olacaklarını ve basketbol birinci liginde Aliağa'nın Petkim'in ismini tüm Türkiye ve uluslararası arenada duyuracaklarını söyledi. Aksoy; “Bu kapsamda kulübün ismi Petkim Aliağa spor olarak tescil edilecek. Petkim ve Aliağa Belediyesi"nin katkıları, Aliağa ve İzmir halkının destekleri ile basketbolda gelinen bu gurur duyulacak noktayı daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

Toplantıda söz alan Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya da Petkim"in yeni sahiplerinin Aliağa"ya önemli yatırımlar yaparak ilçenin kalkınmasında önemli rol oynayacağı görüşünde birleşti.

Güzelhisar Barajında gerçekleşen toplantıya, Petkim Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, Aliağaspor Kulübü Başkanı İsa Önal ve Aliağa"ya bağlı 19 köyün muhtarları da katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894