• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 18 °C
  • Çanakkale 17 °C

Petkim iŞÇİ Alacak

Petkim iŞÇİ Alacak
Kriz nedeniyle iç pazardaki talebin dörtte birini karşılayabilen Aliağa Petkim Petrokimya Tesisleri, şubat ayından sonra artan talebinde de etkisiyle artık iç pazarın yarısını karşılar duruma geldi.
Petkim, 200 kişiyi işe alacak 
Kriz nedeniyle iç pazardaki talebin dörtte birini karşılayabilen Aliağa Petkim Petrokimya Tesisleri, şubat ayından sonra artan talebinde de etkisiyle artık iç pazarın yarısını karşılar duruma geldi. 200 kişiye yeni istihdam açmayı planlayan şirket, hükümetin açıkladığı teşvik paketinin etkisiyle yatırımlarına da hız verebilir. Şubat ayı ile birlikte krizi yendiklerini belirten Petkim Genel Müdürü Kenan Yavuz, "Hem Türkiye'de, hem de dünyada bir iyileşmenin varlığı çok açık ve net hissediliyor. Bu yıl bütçe hedeflerimizi tutturacağız. Hatta üretim, satış ve kârlılıkta beklentimizin de üzerine çıkacağız" dedi. Son 9 aydır hiç satamadıkları ürünlerin ihracat bağlantılarını da yaptıklarını ifade eden Yavuz, dış piyasalarda da içeriye benzer olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.
Petrokimya sektörü bitebilir
Bir süre önce Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin son 20 yılındaki en büyük teşvik paketini açıkladığını kaydeden Yavuz, "Hemen olumlu tepki vermek için ilk planda 170 teknik personel, 30 mühendis almak istiyoruz" dedi. Petkim'in kapasitesinin 2018'e kadar en az iki katına çıkartılması gerektiğine dikkat çeken Yavuz, "Rafineri petrokimya entegrasyonunu kurmamız lazım. Petkim'de hammadde ihtiyaçlarını karşılayacağı bir rafineriyi hayata geçiremezsek çok açık söylüyorum 2015'den sonra Türkiye petrokimyayı unutsun. Socar-Turcas ortaklığı karar verdi, biz de araziye onlara tahsis ettik. Çalışmalarımız yürüyor, yatırımın hızlanması için herkesin bize yardımcı olması lazım. Teşvik, yatırımları hızlandırır" açıklamasında bulundu.
 İran'la ortaklık yapacak
Socar&Turcas Rafineri A.Ş. Petkim Aliağa Tesisleri'nde petrol Rafinerisi kurmak üzere, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) Kasım 2008'de lisans almak için başvurmuştu. Yavuz lisans başvurusu ile ilgili şunları söyledi: "Bürokratik olarak EPDK süreci tamamlıyordur. Rafineri faaliyete geçmeden bizim naftayı yurtdışından almamız ne yazık ki devam edecek." Nisan ayında, İranlı NPC International ile polietilen ve metanol tesisi kurmak için mutabakat zaptı imzaladıklarını da hatırlatan Yavuz, "Van'a yakın bir yerde 300 bin tonluk yüksek yoğunluklu polietilen fabrikası kurulması ile Basra Körfezi'nde metanol üretimi ilgili iki projemiz bulunuyor" dedi. Kamuda yüzde 10,32 hissesi olan Petkim'in yüzde 51'i 2007 yılında 2.04 milyar dolara Socar-Turcas-Injaz ortak girişim grubuna satılmıştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894