• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 25 °C
  • Balıkesir 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Peace Boat Dikili'de

Peace Boat Dikili'de
Barış ve dostluk için dünyayı gezen Peace Boat “Barış Gemisi’nin” savaş karşıtı Japon yolcuları Dikili’ye geldi. İzmir limanına demirleyip buradan
PEACE BOAT DİKİLİ'DE
Barış ve dostluk için dünyayı gezen Peace Boat “Barış Gemisi"nin” savaş karşıtı Japon yolcuları Dikili"ye geldi.
İzmir limanına demirleyip buradan otobüs ile Dikili"ye gelen Peace Boat"da 2. Dünya Savaşı sonunda ABD tarafından Japonya"nın Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası atılması sırasında yaralanan, olayın görgü tanığı, nükleer silah mağdurlarını Atatürk Meydanında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven karşıladı.
Dikili Atatürk Meydanı"nda Merkezi Japonya"da bulunan, "Peace Boat"ın Uluslararası İnsan Hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele verdiği, Dünyada politik değişim ve gelişmelere dikkat çektiği, barış konusunda duyarlılık oluşturmaya çalışıldığı anlatıldı. Nagazaki ve Hiroşima"da olanları resimlerle anlatan Barış gönüllüleri atılan atom bombasını lanetlediler. Burada yapılan açıklamada; “Buraya dünyada savaşsız, nükleer bombasız, güzel bir dünya olsun diye Japonya"dan bu yaşlarına rağmen kalkıp geldiler. Peace Boat"ın merkezi Japonya"da bulunuyor. Bu kişiler barış dileklerini anlatmak için burada bulunuyorlar. Bu nedenle daima barışseverlerin yanında olan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven"i ziyaret etmek istedik. Çünkü aynı zamanda ona Hiroşima Belediye Başkanlığında kurulan Birleşmiş Milletlerin bir projesi olan barışsever, nükleersiz şehirler derneğine Dikili"nin üyeliğini getirdik. Dikili Belediyesinin de bu organizasyona üye olması dileğimizdir” denildi.
Daha sonra söz alan Özgüven, “Böyle büyük bir organizasyona Dikili"yi üye yapmayı istemelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Bu bizim için onur ve gurur verici bir olaydır. 84 yılından bu yana yaptığımız festivallerimizin adları da Demokrasi ve barış festivalleri oldu. Dikili adı barışla anılan bir yer oldu” dedi.
Bütün Dünyada nükleer silahların üretimine son verilmesini isteyen grup içerisinde bulunan ve atom bombasının atıldığı günlerde çocuk olduğunu ve o günün dehşetini hala yaşadığını belirten Yasushi Yoshioka; “Bombanın atıldığı zaman Hiroşima"da 400 binin üzerinde insan bulunuyordu. Bunların yüzde doksanı öldü. Kalanların birçoğu ise sakat kaldı. Dünya da hiçbir ulus ve insanlar böyle bir günü yaşamasın. Nükleer silahlara ve savaşlara son verilsin. Çocuklar artık ölmesin” dedi.
Japon grubun Nükleer Silahlara ve savaşa karşı verdikleri barışçı mücadeleyi desteklediğini belirten Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili"nin sembolü olan Olof Palme Anıtı"nın bir maketini grubun sözcüsü Akira Kawasaki"ye verirken; “Biz Dikilili olarak her zaman Barış"ın yanında savaşların karşısındayız” dedi. Grup Sözcüsü Kawasaki"de Atom bombası atıldıktan sonra sakat kalan 12 yaşındaki bir Japon kızının o günlerde origami sanatıyla sattığı ve tedavi masraflarını karşıladığı kâğıttan turna kuşlarından yapılmış bir kolyeyi Osman Özgüven"in boynuna astı.
Grup daha sonra Atatürk Meydanı"ndan Olof Palme parkına geçti. Burada Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Dünya Barışçı Belediyeler Organizasyonu (M Ayors Peace) arasında üyelik sözleşmesi imzalandı.
Gruba daha sonra Dikili Belediye Kültür Evi"nde slâyt gösterisi sunuldu, Dikili tanıtıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894