• BIST 9079.97
  • Altın 2325.509
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.8864
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 13 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Pakdemirli Helvacı’da

Pakdemirli Helvacı’da
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Helvacı Mahallesi'ni ziyaret etti.

PAKDEMİRLİ HELVACI’DA

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN HELVACI’YA 30 BİN TON SICAK ASFALT

HELVACI’YA DOĞAL GAZ VE MESLEK LİSESİ

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Aliağa ilçesine bağlı Helvacı Mahallesi'ni ziyaret etti.

Kalabalık bir grup tarafından karşılan Pakdemirli’nin Helvacı’daki programına İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, Aliağa Kaymakamı Erhan Günay, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ile partililer eşlik etti.

Program kapsamında Atatürk Meydanı’nda gösteri sunan Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi izleyenlerden büyük alkış aldı.

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN HELVACI’YA 30 BİN TON SICAK ASFALT
Ziyaret programının açılış konuşmasını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar yaptı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi yağlı güreşlerin ve verimli toprakların kalbi Aliağa’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten Başkan Serkan Acar, beş yılda Helvacı’ya yapılan ve gelecek dönemde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Helvacı’nın beş yılda yol sorununu çözdüklerini ifade eden Başkan Serkan Acar, “Helvacı’ya bugüne kadar yaklaşık 30 bin ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Kapalı pazar yerimizi, kreşimizi ve parklarımız tamamlayarak hizmete açtık. 2009 yılında kapanan belediye birimimizi tekrar hareketlendirdik” dedi.

HELVACI’YA DOĞAL GAZ VE MESLEK LİSESİ
Helvacı’nın doğal gaz sorununu çözmek adına görüşmelerin devam ettiğinin altını çizen Başkan Serkan Acar, Helvacı’nın en büyük sorunlarından olan doğal gaz için görüşmelerimiz son aşamaya geldi. Önümüzdeki dönem bu sorunu da çözeceğiz. Helvacı’ya bir de meslek lisesi kazandırılması yönünde çalışmalar var. Ayrıca Helvacı halkının huzurla vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanları, mesire alanları, kafeterya ile açık hava düğün salonumuzu da hizmete sunacağız” dedi.

BAKAN PAKDEMİRLİ: “BUNLARIN DERDİ SİYASİ RANT ELDE ETMEK”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisini bakan olduktan iki hafta sonra ziyaret ettiğini de söyleyen Pakdemirli, "Aziz Kocaoğlu'na 'Ne projen varsa hepsini getir, yapacağım' dedim. 8 ay boyunca hiçbir proje getirmedi. Bunların İzmir'e hizmet ile ilgili dertleri yok. Hiç yan yana gelmeyecek dediğimiz partiler bir araya geldi. Bunların derdi millet değil, bunların derdi sadece kendilerine siyasi rant elde etmek" dedi.

“BU BAYRAĞI İNDİREMEZ, EZANI DİNDİREMEZLER”
Pakdemirli, 15 Temmuz'daki darbe girişimini hatırlatarak, "Filmlerde görseniz inanmayacağınız senaryoları, o akşam hep birlikte yaşadık. Rahmetli İnönü'ye sormuşlar 'Lozan nedir?' O da 'Türkiye'ye verilmiş yüz yıllık süredir' demiş. Şimdi yüzyıl doluyor. Biz hep birlikte dik durduğumuz sürece kimse gönderimizden bu bayrağı indiremez, ezanı dindiremezler" diye konuştu.

5 BİN KİŞİLİK KADRO 
Norm kadro çalışmalarının yeni tamamlandığını kaydeden Pakdemirli, 5 bin personel alacaklarını da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: "Bununla ilgili gerekli başvuruları da Hazine ve Maliye Bakanlığımızla karşılıklı konuştuk. Bakanlıktan bize 5 bin kadro tahsis edildi. 1200 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 de şoför alımı olacak. Diğer meslek mensupları için çalışmalarımız sürüyor. İnşallah ilerleyen günlerde ihtiyaç oldukça kadrolar tahsis edilecek" dedi. 5 bin kişiyi alma gerekçesini de açıklayan Bakan Pakdemirli, "Orman ürünleri ile ilgili ithalatlarımızı tamamen sıfıra indirmek. 2020 sonunda tamamen yerli ve milli orman emvali üretmek ve tüketmek amacıyla 5 bin personelin istihdamını sağlıyoruz. KPSS şartlarına, puanlarına göre alınacak ve kadroları ihdas edilecek" // EGE BASIN GRUBU


Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/pakdemirli-helvacida/

aliaga-serkan-acar-bekir-pakdemirli-(1).jpgaliaga-serkan-acar-bekir-pakdemirli-(11).jpgaliaga-serkan-acar-bekir-pakdemirli-(8).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894