• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 11 °C

Özgüven Fesat’tan Yargılanıyor

Özgüven Fesat’tan Yargılanıyor
İzmir'in Dikili ilçesi belediye başkanı Osman Özgüven ve ihale komisyonu üyesi 5 kişi hakkında ''ihaleye fesat karıştırma'' suçundan Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci bir dava daha açıldı.

DİKİLİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZGÜVEN'E DAVA

 

ÖZGÜVEN VE 5 KİŞİ HAKKINDA ''İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA'' SUÇUNDAN BERGAMA AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE İKİNCİ DAVA AÇILDI

İzmir'in Dikili ilçesi belediye başkanı Osman Özgüven ve ihale komisyonu üyesi 5 kişi hakkında ''ihaleye fesat karıştırma'' suçundan Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde ikinci bir dava daha açıldı.

     Dikili Belediyesince 30 Haziran 2006 tarihinde yapılan ihaleyle Dikili Jeotermal AŞ'den ikinci el araç alımlarında ihaleye fesat karıştırma suçundan eski belediye başkanı Yüksel Uçar ile eski belediye meclisi üyesi ve iş adamı Halis Devecioğlu'nun 4 Mart 2008 tarihinde Dikili Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunması sonucu açılan davanın ilk duruşmasının 13 Mayıs 2009 tarihinde başlayacağı bildirildi.

     Bergama Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 35 H 2602, 35 H 2063, 35 H 2604, 35 H 2421, 35 H 2721 plakalı araçların Dikili Jeotermal AŞ'den alımı sırasında yapılan ihalede, araçların üzerinde değişik bankalar ve SSK İl Müdürlüğünce konulmuş hacizlerin yanı sıra Dikili Jeotermal AŞ'nin o dönemde kesinleşmiş vergi borçlarının bulunduğu belirtildi.

     Adı geçen firmanın ihale için gereken kesin teminatı araçların devir işleminden sonra yatırması nedeniyle şirketin ihale dışı bırakılması gerektiği, Dikili Belediyesinin bunu yapmayarak Kamu İhale Kurumundan şirket hakkında yasaklı olmadığına dair teyit yazısını beklemeden ihaleyi onayladığı savunulan iddianamede, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ile ihale komisyonu üyeleri Nuri Afacan, Reşat Akdoğan, H. İbrahim Tanık, C. Gürsel Durmaz ve Erman Sezer hakkında ''ihaleye fesat karıştırma'' suçundan yargılanması istendi.

     Dikili'de eski oto garaj arsasının ihalesinde de usulsüzlük yapıldığını öne süren eski belediye başkanı Yüksel Uçar ve iş adamı Halis Devecioğlu, suç duyurusunda bulunmuştu.

     Bunun üzerine savcılıkça başlatılan soruşturma sonrası Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, encümen üyeleri Sedat Öcal, Bülent Karataş ile iki belediye personeli hakkında ihaleye fesat karıştırdıkları iddiasıyla dava açılmıştı. (a.a)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Faks : 0533 557 8894