• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 15 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 11 °C

Örümceğin Elyafı Kumaş Oldu

Örümceğin Elyafı Kumaş Oldu
Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) üyeleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi tarafından Kültürpark Resim Heykel Galerisi’nde açılan ve geleceğin tekstil kaynakları olarak gösterilen

ÖRÜMCEĞİN ELYAFI KUMAŞ OLDU

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) üyeleri, İzmir Fransız Kültür Merkezi tarafından Kültürpark Resim Heykel Galerisi’nde açılan ve geleceğin tekstil kaynakları olarak gösterilen sıra dışı bitkiler, petrol ürünü geri dönüşümlü malzemeler, soya fasulyesi, kahve, narenciye atıkları ve örümcek elyafından elde edilen kumaşları sunan Futurotextiles - Geleceğin Tekstilleri sergisini ziyaret etti.

Dernek olarak sektörle ilgili bulunan konularda gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerin yanı sıra farklı kurumlar tarafından düzenlenen etkinliklere de destek olduklarını belirten EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, bu kapsamda özellikle geleceğin tekstil malzemelerini yakından tanıma fırsatı veren sergiyi ziyaret ettiklerini ve en çok örümcek elyafından elde edilen kumaştan etkilendiklerini söyledi.

SEKTÖRLE İLGİLİ HERKES ZİYARET ETMELİ

Ziyaretçilerin burada tekstil alanında dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen inovatif ürünleri bir arada görme imkanı bulunduğuna dikkat çeken Özden, “Sektörümüzle ilgili giyim, tekstil bölümleri bulunan meslek lisesi ile üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin gezmesini tavsiye ediyorum. Sergi tüm vatandaşlara da açık” diye konuştu.

Sergiyi daha önce Buenos Aires, Milano, Şangay gibi tekstil sektöründe önemli yeri olan kentlerde düzenleme fırsatı bulduğunu ifade eden Fransız Kültür Merkezi Müdürü ve serginin küratörü Caroline David, gittikçe azalan kaynaklara dikkat çekerek, sergide geri dönüşüm ve çevreci bir yaklaşımla üretilen yenilikçi, ileri teknoloji ürünü tekstil ürünlerinin yer aldığını söyledi.

MADAGASKAR ÖRÜMCEĞİNDEN KUMAŞ

Serginin aynı zamanda tekstilin ötesinde sadece giyim ve dekorasyon amaçlı olmadığını, mimariden sanata, inşaattan tıp sektörüne kadar geniş bir kullanım alanı olduğunu anlatan David, “EGSD üyelerinin yapmış olduğu ziyaret bizi çok memnun etti. Tıbbi tekstiller, uzay mekiklerinde kullanılan tekstiller, oto yollarda kullanılan tekstiller olduğu gibi geri dönüşüm ile müzik kasetlerinin bantlarından yapılan elbiselerden geçmiş yıllardan gelen melodiler kulağınıza çalınabilir ve Madagaskar’da yaşayan bir örümcek türünün elyafından elde edilmiş olan kumaşları görebilirsiniz. Tekstil sektöründe yer alan profesyonellerin yanı sıra yenilikçiliğe, teknolojiye merakı olan tüm İzmirlileri bekliyoruz” diye konuştu.

25 Haziran 2016 tarihine dek ziyaret edilebilecek olan sergideki ürünler, Pazar günleri hariç haftanın her günü 09.30 - 18.00 saatleri arasında tüm vatandaşlar tarafından görülebilir. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894