• BIST 9708.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C
  • Manisa 26 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 20 °C

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı

Öğretmenler Günü Aliağa’da Kutlandı
Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tüm yurtta olduğu gibi İzmir’in Aliağa ilçesinde de “24 Kasım Öğretmenler Günü” çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün Derse’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan Öğretmenler Günü Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’ndeki programla devam etti. Kutlama programına Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğün Derse, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.  

YILMAZ: “ATATÜRK 20. YÜZYILIN DÂHİSİDİR”
Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz yaptı. Eğitimin önemine değinen Yılmaz, “Bizim gibi her 10 yılda bir tokat yiyen, her 10 yılda bir kobay gibi deneye tabii tutulan bir millet için eğitim çok önemlidir. Gelişmiş insan kaynağı çok önemlidir. Bu öğretmen ise daha da önemlidir. Öğretmenlerimize çok önemli görevler düşüyor. Milli bilinci ve vatan sevgisi yüksek nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin görevidir. Atatürk 20. Yüzyılın dâhisidir. Onun söylediği sözleri bir kez daha düşünmek lazım. Atatürk’ün de dediği gibi ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’. Malzemesi insan olan öğretmenlerin sorumluluğu yüksektir. Eğitim, bir milleti ya özgür, bağımsız ve şanlı bir topluluk halinde yaşatır. Ya da esaret ve sefalete terk eder” dedi.

SARAL: “ÖĞRETMENLER ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLAN BİREYLERDİR”
Programda mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşmayı Şehit Sebahattin Karakaplan Matematik Öğretmeni Tuğba Saral yaptı. Öğretmenliğin bir meslek grubundan ziyade bir yaşam tarzı olduğunu belirten Saral, şöyle konuştu: ”Bizler hayatını okula ve öğrencilerine adayarak, mutluluğu öğrencilerin başarısı, mutsuzluğu ise öğrencilerin üzüntüsü olduğunu vurgulamak isterim. Ayrıca öğretmenler topluma model olan, toplumda bir sorunun değil, bir çözümün parçası olan bireylerdir. Bizler, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözünü kendimize ilke edinmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu sözü hatırladığımızda yetiştirdiğimiz nesilin iyisiyle, kötüsüyle, eğrisiyle, doğrusuyla bizlerin eseri olacağı gerçeğine ulaşır ve atacağımız adımları daha bilinçli atmamız gerektiğini anlarız.”

Emekli öğretmenler adına konuşmak için kürsüye çıkan Aliağa Anadolu İmam Hatip Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Özbucak ise, öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin ülke kalkınmasında en önemli sosyal rolü üstlendiğini söyledi.

ÖĞRETMENLER YEMİN EDEREK GÖREVE BAŞLADI
Programda; 7-24 Kasım Öğretmenlik Mesleğine Giriş günü olması nedeniyle stajını ve aday öğretmenlik eğitimini bitiren; Şurkan Kader, Mehtap Gülmez, Zehra Doğandemir, Zuhal Yoldaş ve Bedriye Güncü, Türk bayrağı üzerine yemin ederek görevlerine başladılar. Emekliye ayrılan öğretmenlere ise Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz tarafından ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ takdim edildi. 

ÖDÜLLER VERİLDİ
24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen öğretmenler arası hatıra yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. Öğretmenler arası spor müsabakalarında iki yıldır özveriyle hakemlik görevini üstlenen beden eğitimi öğretmenlerine ve öğretmenler arası voleybol turnuvasında dereceye giren öğretmenlere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. 

Ödüllerin takdiminden sonra Aliağa Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisi salondakiler tarafından büyük alkış aldı. Program, protokol üyeleri ile öğretmen ve öğrencilerin çektirdikleri hatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

ogretmenler-gunu-aliagada-kutlandi-(9).jpg

// EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894