• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • İzmir 7 °C
  • Manisa 5 °C
  • Balıkesir 0 °C
  • Çanakkale 5 °C

Öğrenciler Atık Yağ Topluyor

Öğrenciler Atık Yağ Topluyor
ALİAĞA/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Bergama Belediyesi, Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Derneği İktisadi İşletmesi(ALBİYOBİR) ve Zübeyde Hanım Ortaokulu tarafından ortaklaşa yürütülen “Bitkisel Yağları Topluyorum, Çevremi Koruyorum” projesi kapsamınd

        Bergamalı  Öğrenciler atık yağ topluyor  Yağlar toplanıyor, çevre kazanıyor

ALİAĞA/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Bergama Belediyesi, Alternatif Enerji ve Biyodizel Üreticileri Derneği İktisadi İşletmesi(ALBİYOBİR) ve Zübeyde Hanım Ortaokulu tarafından ortaklaşa yürütülen “Bitkisel Yağları Topluyorum, Çevremi Koruyorum” projesi kapsamında atık yağ toplayan öğrenciler Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i ziyaret etti. Kent içerisinde bulunan bitkisel atık yağları kaynağından toplamak üzere yaşama geçirilen projeyle 2 buçuk ayda 500 litre yağ toplayan öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik eden Başkan Gönenç öğrencilere çevreye yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti. Pet şişelerde biriktirdikleri bitkisel atık yağları pilot okul olarak seçilen Zübeyde Hanım Ortaokulu’na yerleştirilen kumbarada toplayan öğrenciler, pilot bölgede başlayan projenin ileriki dönemlerde artarak tüm Bergama’yı kapsamasını istediklerini ifade etti. Sürdürülebilir çevre ve bilinçli tüketim anlayışının yerleşmesinin önemli olduğunu vurgulayan öğrenciler, çalışmaları keyifle yürüttüklerini söyledi, projeyi geliştirerek devam ettirmek istediklerinin altını çizdi. Öğrenciler, yağ atıklarının biodizele dönüştürülmesiyle çevreyi korumanın mümkün olacağını belirterek, kentte yaşayan herkesi bu konuda bilinçli olmaya çağırdı. Öğrenciler verdikleri destek ve gösterdikleri ilgi nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e teşekkür etti.

Lavabodan dökülen 1 litre bitkisel atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğini, yer altı sularına sızarak doğal yaşamı tehdit ettiğini ifade eden Başkan Gönenç, kaynağından toplanarak geri dönüşümü sağlanacak atık yağların ekonomiye kazandırılacağını dile getirdi. Gönenç

konuyla ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:  “ Bitkisel atık yağların bilinçsizce çevreye bırakılması, doğa için doğrudan ya da dolaylı bir şekilde sıkıntı ve sorunlara yol açıyor. Hem çevre bilincini Bergamalılara yerleştirmeyi, hem de bitkisel atık yağların doğru yollarla çevreye kazandırılmasını amaçlayarak başladığımız pilot projemizde öğrencilerimiz kısa sürede büyük yol aldılar. Zübeyde Hanım Ortaokulu’na yerleştirdiğimiz kumbarada 500 litre yağ toplayan çocuklarımızı yoğun çabaları için kutluyorum”.

Haziran ayında,  en çok en çok atık yağ toplayan 3 öğrencinin ödüllendirileceğini dile getiren Gönenç, Atatürk’ün 1934 yılında bu konuya ait çalışmaları olduğunu öğrencilere hatırlattı, bu konuda hassas davranılması gerektiğini ifade etti. Başkan, bitkisel atık yağların çevre ile uyumlu yönetiminin sağlanması ile insan ve çevre sağlığının da korunmuş olacağına vurgu yaptı.  Projenin hep birlikte geliştirileceğini ve artarak süreceğini söyleyen Başkan Gönenç, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti, çalışmalarında öğrencilere her zaman yardımcı ve destek olacaklarının altını çizdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894