• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 16 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ödemiş’te Çocuklara Çevre Bilinci Aşılandı

Ödemiş’te Çocuklara Çevre Bilinci Aşılandı
Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğine dikkat çekmek

ÖDEMİŞ’TE ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AŞILANDI

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında çevre kirliliğine dikkat çekmek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak adına farkındalık oluşturmak isteyen çocuklarla bir araya geldi. Çocuklarla Ahrandı piknik alanında çevre temizliğine katılan Başkan Mahmut Badem,“Yaşanılabilir bir dünya, temiz ve sağlıklı bir çevreyle mümkündür” dedi.

Ödemiş Belediyesi’nin katkılarıyla Zafer İlkokulu, Özel Oluşum Ortaokulu ve Anadolu Lisesi, Ödemiş Anaokulu ve Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile çevre temizliği yapıldı. Ahrandı piknik alanında yapılan etkinliğe Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Zafer İlköğretim Okulu Müdürü Sami Keskin,  Özel Oluşum Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Tuzcu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Çocuklarla birlikte çevre temizliği yapan Belediye Başkanı A.Mahmut Badem; Çocuklarımıza temiz bir çevre, yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Burası piknik alanı, vatandaşlarımızın aileleriyle ya da arkadaşlarıyla buraya geliyorlar. Fakat giderken tüm çöplerini bırakıp da gidiyorlar. Böylece piknik alanlarımız kirleniyor. Sizler bu davranışınızla onlara mesaj veriyorsunuz. Aslında doğanın bu şekilde kirlenmesinden öte kullandığımız enerjiyle yaşanan kirlilik yarınlarımızı tehdit ettiğini düşünüyorum. Hepinizi bu örnek davranışınızdan dolayı kutluyorum” dedi.

Konuyla ilgili okul müdürleri de açıklama yaptı. Zafer İlkokulu Müdürü Sami Keskin: “8 yıldır çevreci çalışmalara önem veren okulumuz ve diğer okullarla birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinlikle çocuklar, temiz çevre konusunda büyüklerinin dikkatlerini çektiler. Gerek piknik için, gerekse de gezip eğlenmek amacıyla buralara gelen büyüklerinin buraları temiz bulup, temiz bırakmalarını istiyoruz. Biz bunun için buradayız, yaşanacak başka çevremiz yok, bulunduğumuz çevreyi temiz kullanmalı, temiz bırakmalıyız” dedi.

Ödemiş Anaokulu Müdürü Mahmut Altay: “Okul öncesi dönem çocuklarımızın çevre temizliği alışkanlığı kazanmaları açsısından önemli bir dönemdir. Bu gün burada, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte, daha temiz bir çevre için bir araya geldik. Çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakmanın elimizde olduğu düşüncesi ile yeşile ve çevreye duyarlı nesiller yetiştirme amacındayız. Hep birlikte çalışarak, son ırmak kurumadan, son ağaç yok olmadan, çevre konusunda duyarlılığı artırmalıyız” dedi.

Özel Oluşum Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Tuzcu yaptığı konuşmada: “Gelecek nesillerin daha temiz bir dünyada yaşaması için  “Ağaç yaş iken eğilir” mantığından hareketle öğrencilerimizin çevre bilinci ile donatılıp ve bu bilinçle yetişmesini sağlayıp duyarlı birer vatandaş olarak gelişimlerini hedeflemekteyiz” dedi.

Açıklamaların ardından Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, öğrenciler ve katılımcılar eldiven ve maske takarak,  piknik alanındaki çöpleri topladılar. Organizasyon sonunda çocuklara Ödemiş Belediyesi tarafından meyve suyu ve kek ikram edildi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894