• BIST 9544.47
  • Altın 2488.081
  • Dolar 32.5206
  • Euro 34.8251
  • İzmir 21 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

O Gemiyi Almak Çılgınlık Olur!

O Gemiyi Almak Çılgınlık Olur!
Bre­zil­ya Do­nan­ma­sı’ndan alın­dık­tan sonra söküm iş­le­mi için Ali­ağa’ya gö­tü­rü­lür­ken izni iptal edi­len as­best­li gemi Nae Sao Paulo’nun, başka bir Türk fir­ma­sı ta­ra­fın­dan satın alı­na­ca­ğı yö­nün­de­ki ha­ber­le­re İddi­alar­da adı geçe

Rota Ship­ping Şir­ke­ti Baş­ka­nı İlker Sarı:
O GEMİYİ ALMAK ÇIL­GIN­LIK OLUR!
Bre­zil­ya Do­nan­ma­sı’ndan alın­dık­tan sonra söküm iş­le­mi için Ali­ağa’ya gö­tü­rü­lür­ken izni iptal edi­len as­best­li gemi Nae Sao Paulo’nun, başka bir Türk fir­ma­sı ta­ra­fın­dan satın alı­na­ca­ğı yö­nün­de­ki ha­ber­le­re İddi­alar­da adı geçen şir­ket­ten ya­lan­la­ma geldi. Nae Sao Paulo'nun satış iha­le­si­ne ka­tı­lan ve ge­mi­yi alan SÖK De­niz­ci­lik fir­ma­sı­nın ar­dın­dan en yük­sek ikin­ci tek­li­fi veren İzmir mer­kez­li Rota Ship­ping şir­ke­ti­nin, Tür­ki­ye'ye ge­le­me­yen ge­mi­yi satın ala­ca­ğı yö­nün­de Ulus­la­ra­ra­sı med­ya­da çıkan ha­ber­le­re şir­ket Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İlker Sarı açık­lık ge­tir­di.

ROTA SHIP­PING ŞİRKETİNDEN İLK AÇIK­LA­MA
Türk yet­ki­li­ler ta­ra­fın­dan ülke ka­ra­su­la­rı­na alın­ma­ya­ca­ğı­nın du­yu­rul­ma­sı­nın ar­dın­dan 2 Ekim’de Bre­zil­ya’ya geri ta­şın­dık­tan sonra çev­re­sel risk­ler ge­rek­çe­siy­le kı­yı­ya ya­naş­ma­sı­na izin ve­ril­me­yen tar­tış­ma­lı Nae Sao Paulo hurda ge­mi­si­ni ala­ca­ğı iddia edi­len Rota Ship­ping adlı şir­ke­ti­nin Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı İlker Sarı, “O ge­mi­yi almak çıl­gın­lık olur” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

SATIN ALMA TALEBİMİZ OL­MA­DI

İzmir mer­kez­li Ege'de Ye­di­gün Ga­ze­te­si mu­ha­bi­ri­nin ulaş­tı­ğı Rota Ship­ping şir­ke­ti Yö­ne­tim ku­ru­lu baş­ka­nı İlker Sarı, “Nae Sao Paulo adlı gemi ile il­gi­li ola­rak bizim hiç­bir şe­kil­de bir satın alma ta­le­bi­miz ol­ma­dı.” diye ko­nuş­tu. Sarı yap­tı­ğı açık­la­ma­da, “Sao Paulo adlı gemi ile il­gi­li or­ta­ya çıkan so­run­lar ne­de­ni ile iha­le­ye ka­tı­lan şir­ket­ler­den biri ol­du­ğu­muz için med­ya­dan ve sivil top­lum ku­ru­luş­la­rın­dan sü­rek­li so­ru­lar alı­yo­ruz. Çe­şit­li aracı fir­ma­lar zaman zaman ge­mi­yi alıp al­ma­ya­ca­ğı­mı­zı so­ru­yor­lar. Ken­di­le­ri­ne, "mev­cut so­run­lar or­ta­da iken bu ge­mi­yi almak bizim için çıl­gın­lık olur" ce­va­bı­nı ve­ri­yo­ruz. Söz ko­nu­su prob­lem­ler ol­ma­say­dı bu ge­mi­yi ala­bi­lir­dik ama bu prob­lem­ler çö­zül­müş olsa muh­te­me­len gemi sa­hi­bi ken­di­si ge­mi­yi Tür­ki­ye'ye ge­ti­rir­di. Böyle bir du­rum­da bize sat­ma­sı an­lam­sız olur” diye ko­nuş­tu.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894