• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda Üretilen Eserler Bu Sergide

Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda Üretilen Eserler Bu Sergide
Nilüfer Belediyesi’nin, kentte sanata yönelimin artması amacıyla düzenlediği ve Bursa’da bir ilk olan Nilüfer Sanat Çalıştayı sona erdi. Çalıştaya katılan 17 sanatçının yoğun emek ve ustalıkla ürettiği eserler Nazım Hikmet Kültürevi’nde izlenime sunuldu.

NİLÜFER SANAT ÇALIŞTAYI’NDA ÜRETİLEN ESERLER BU SERGİDE

Kültür-sanatın kenti Nilüfer, Bursa’da bir ilk olma özelliğini de taşıyan Sanat Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

Nilüfer Belediyesi tarafından 15-22 Mayıs tarihleri arasında Gümüştepe Mahallesi’ndeki Koza Evi’nde düzenlenen Nilüfer Sanat Çalıştayı sona erdi. Farklı kentlerden gelen 17  sanatçının yer aldığı çalıştayda ortaya çıkan eserler, düzenlenen sergiyle sanatseverlerin izlenimine sunuldu. Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve genç sanatçıların yanı sıra çok sayıda sanat tutkunu katıldı.

Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’da bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, “Sanat Çalıştayı’nda Türkiye genelinden 17 önemli sanatçımız yer aldı. Sanatçılarımız bir hafta boyunca özenerek çalıştı. Resimlerin yanı sıra atölyeler de gerçekleştirdiler. Sanatçılarımıza Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nden öğrenciler de eşlik ederek çok önemli bilgi ve deneyimler elde ettiler. Bu çalışma, Bursa’da başka bir ilkin temellerini atar diye umut ediyoruz. Oluşturulabilecek bir Çağdaş Sanatlar Müzesi için bu çalışmalar son derece önemli. Çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“EN BAŞARILI ÇALIŞTAY”
Çalıştayın çok verimli ve uyumlu geçtiğini söyleyen sanatçı Habip Aydoğdu da, “Daha önce birçok çalıştaya katıldım ancak aralarından en başarılı olanı buydu. Bursa’da düzenlenen ilk çalıştay olmasına rağmen daha önce bu kadar başarılı bir çalıştaya tanık olmadım. Tüm arkadaşlarımız sanki bir yarışmaya katılırcasına özverili bir şekilde çalıştı. Bursa’da kurulması planlanan müzenin altyapısında bu eserlerin de yer alması bizleri sevindirir. Başta Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın yanı sıra genç yeteneklere fırsat tanımak adına bir yarışma düzenlenmesi talebinde bulunan sanatçı Ahmet Yeşil de, “Birçok müzenin altyapısını oluşturan çalışmalar bu yarışmalardan çıkmıştır. Genç yeteneklerin bu tür yarışmalarda keşfedileceğini düşünüyorum. Nilüfer’de düzenlenen bu çalıştay gerçekten çok başarılı ve verimli geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çalıştaya katılan sanatçıların, bir hafta boyunca Gümüyştepe’nin doğal güzellikleri içinde yaptıkları birbirinden özel eserlerin yer aldığı sergi, 22 Temmuz tarihine kadar Nazım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık kalacak. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894