• BIST 9142.4
  • Altın 2325.313
  • Dolar 32.3796
  • Euro 35.0028
  • İzmir 25 °C
  • Manisa 27 °C
  • Balıkesir 25 °C
  • Çanakkale 21 °C

Nilüfer-Hanau Kardeşliği Müzikle Pekişecek

Nilüfer-Hanau Kardeşliği Müzikle Pekişecek
Nilüfer Belediyesi, Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın ikinci ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

NİLÜFER-HANAU KARDEŞLİĞİ MÜZİKLE PEKİŞECEK 

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın ikinci ayağına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Almanya’nın Hanau kentinden gelecek genç müzisyenler verecekleri konserlerle iki kent arasındaki dostluğu pekiştirecek. 

Türkiye’deki ve yurtdışındaki kardeş kentleri ile kültür, sanat, spor,  teknoloji ve  yerel yönetim gibi farklı alanlarda ortak projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi bu örnek çalışmalarından birini daha Almanya’nın Hanau kenti ile gerçekleştiriyor. 

Nilüfer Belediyesi,Avrupalılık bilinci çerçevesinde, sanata büyük katkı verecek Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nın ikinci ayağına, 27-28 Mayıs tarihleri arasında ev sahipliği yapacak. 
Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programını ilk ayağı 2015 yılı Eylül ayında gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi’nin Müzik Eğitim Çalışmaları’nda yer alan bir grup öğrenci, Almanya’daki kardeş kent Hanau’ya giderek ortak konserler verdi. Öğrenciler Hanau’da Steinheim Kilisesi’nde de Türk ve Alman eserlerinden oluşan unutulmaz bir dinleti sundu. 

Proje kapsamında bu defa Nilüfer Belediyesi, Hanau Belediye Meclis Üyeleri, Hanau Müzik Okulu yöneticileri, Hanau-Nilüfer Dostluk Derneği yöneticileri ve genç müzisyenlerden oluşan  20 kişilik bir heyeti ağırlayacak. 

27-28 Mayıs tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek olan Nilüfer-Hanau Müzik Öğrencileri Değişim Programı’nda konuk öğrenciler, hem Türk ve Alman bestekarların eserlerinden oluşacak  konserler verecek hem de düzenlenecek atölyelere katılacaklar. 
Program 27 Mayıs Cuma günü saat 09.30’da Halk Evi’nde düzenlenecek açılış kokteyli ile başlayacak. Kokteylde konuk müzisyenler kısa bir dinleti sunacak. 

Program çerçevesinde 27 Mayıs akşamı Konak Kültürevi’nde konuk müzisyenler ve Nilüfer Belediyesi Müzik Eğitim Çalışmaları’na katılan öğrenciler ayrı ayrı sahne alacak. 
28 Mayıs Cumartesi günü de saat 17.00’de Gölyazı Kültürevi’nde Hanau’dan gelen genç müzisyenler Büyük Dostluk Konseri’ne imza atacak. 

Kardeş kentlerle ilişkilere büyük önem verdiklerini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Kardeş kentlerimizle bir çok alanda projeler geliştiriyoruz. Gerek teknoloji, gerekse kültür sanat ve spor alanlarında ortak çalışmalar yapıyoruz. Kardeş şehirlerle gerçekleştirdiğimiz projelerle farklı kültürlerden gelen gençlerin ortak bir geleceğe, aydınlık bir geleceği hep beraber yürümelerine katkıda bulunuyoruz” dedi. 

Başkan Bozbey, tüm sanatseverleri 27-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek konserlere davet etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894