• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • İzmir 14 °C
  • Manisa 12 °C
  • Balıkesir 8 °C
  • Çanakkale 10 °C

Aliağa Belediyesi Kışa Hazır

Aliağa Belediyesi Kışa Hazır
Aliağa Belediyesi’ne ait hizmet araçları, kış mevsiminde karşılaşılabilecek risklere karşı bakım ve onarıma alındı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / Bergama Haberleri / Menemen
ALİAĞA BELEDİYESİNİN ARAÇ FİLOSUNA BAKIM ONARIM
 
Aliağa Belediyesi’ne ait hizmet araçları, kış mevsiminde karşılaşılabilecek risklere karşı bakım ve onarıma alındı. Bakım onarım çalışmaları hakkında bilgi veren Aliağa Belediyesi İşletme Müdürü Erdem Uslu, Aliağalı araç sürücülerine de tavsiyelerde bulundu.
 
151 ARAÇ HİZMET VERİYOR
Aliağa Belediyesinin araç filosunda toplamda 151 adet olmak üzere; 32 adet kamyon, 27 adet pikap kamyonet, 5 adet minibüs, 12 adet otobüs, 10 adet traktör, 1 adet ambulans, 1 adet itfaiye, 15 adet motosiklet , 21 adet iş makinesi ve 6 adet acil hizmet aracı bulunduğunu ve mevcut 151 araçtan 133 aracın faal olarak hizmet verdiğini belirten Aliağa Belediyesi İşletme Müdürü Erdem Uslu, Aliağa Belediyesine ait hizmet araçlarının periyodik bakım onarımını ve araçların belirli kilometrelerinde yapılması zorunlu parça değişimlerinin kendi atölyelerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Belediye bünyesinde hizmet veren araçların birer kamu malı olduğuna dikkat çeken Erdem Uslu, araçların kasko ve trafik sigortaları ile birlikte egzoz muayenelerin de düzenli olarak yapıldığını belirtti.
 
DIŞA BAĞIMLI OLMADAN MEVCUT İMKANLARLA HİZMET VERİLİYOR
Bütünşehir yasası kapsamında kapatılan Şakran ve Helvacı Belde Belediyelerinin Aliağa’ya bağlanmasıyla birlikte Aliağa Belediyesinin yaklaşık 270 kilometrekarelik bir alana hizmet vermeye başladığını ve araç filosunda sayının arttığını ifade eden Erdem Uslu şunları söyledi: “İşletme müdürlüğü 1 ocak 2013 yılında fiili olarak görevine başlamış olup bünyesinde; idari işler birimi, teknik işler ve atölyeler birimi, isletme ve ulaştırma birimi olarak faaliyetini sürdürmektedir. Müdürlüğümüz birimlerinden, atölyeler ve teknik işler birimi belediyemiz bünyesinde yer alan bütün araç ve iş makineleri bakım ve onarımı yedek parça ikmallerini gerçekleştirmekteyiz. Akaryakıt, yağ, lastik, yedek parça gibi ikmalleri eksiksiz olarak yerine getirmektedir. Atölyemizin imkan ve kabiliyetleri dahilinde, mümkün olduğu kadar dışa bağımlılıktan kurtularak, kendi bünyemizde gerçekleştirmeye çalıştığımız bu faaliyetleri yetersiz kaldığımız durumlarda ancak dışarıda yaptırmaktayız. Belediyemiz bünyesinde 151 adet araç ve iş makinesi bulunup görev yapmaktadır. Bu araçların bakım ve onarım fenni muayenesi, sigortası ve tescil işlemleri tarafımızdan yürütülmektedir. İçinde bulunduğumuz kasım ayı nedeniyle araçlarımızın şu an kış bakımı yapılmaktadır. Kış bakımı adı altında lastik bakımı, yağ bakımı, antifriz değişimi yapılmaktadır. Bunun yanı sıra yine müdürlüğümüz bünyesinde bulunan işletme ve ulaştırma birimi belediyemiz bünyesinde bulunan araç talepleriyle ilgili özellikle en başta resmi kurum ve kuruluşlar, birlik, dernekler ve şahsi vatandaşların müracaatları yoluyla ve belediyemizin imkan ve olanakları çerçevesinde gerçekleştirebileceğimiz görevleri planlama yapıp, yerine getirmektedir. Ayrıca belediyemizin kendi içindeki faaliyetlerinde müdürlüklerden gelen araç taleplerini eksiksiz olarak yerine getirmektedir.”
 
ALİAĞALI ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE ÖNERİ
Aliağalı vatandaşlara da araçlarının kışlık bakımını yaptırmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Erdem Uslu, “Kış mevsimine girdiğimiz bugünlerde vatandaşlarımıza da araçlarını bakımlarını eksiksiz olarak yerine getirmelerini öneriyorum. Özellikle kış mevsiminde yağ, antifriz ve lastik bakımları çok önemlidir, elzemdir. Zira Aliağa’da her gün daha kalabalık ve daha yoğun trafik olduğu için kazaları hassas hale gelmiş durumdadır. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olması gerekir. Özellikle de fenni muayene ve sigorta işlemlerinin önemini vurgulamak isterim” diye konuştu. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894