• BIST 9079.97
  • Altın 2305.159
  • Dolar 32.3148
  • Euro 35.0942
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Türkiye kadın meclisleri 2. buluşması...

Türkiye kadın meclisleri 2. buluşması...
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8-9 Kasım 2014 tarihlerinde Datça’da gerçekleştirilen “Kadın Dostu Kentler” Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması’na katıldı. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege /
FOÇA KENT KONSEYİ, TÜRKİYE KADIN MECLİSLERİ 2. BULUŞMASI’NA KATILDI
 
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8-9 Kasım 2014 tarihlerinde Datça’da gerçekleştirilen “Kadın Dostu Kentler” Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması’na katıldı.
 
Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nuray Çiloğlu, Yürütme Kurulu Üyesi Mukaddes Yarba ve Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, Türkiye Kadın Meclisleri 2. Buluşması’nda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda, Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin gerçekleştirdiği faaliyetlere ve Foça hakkında bilgilere yer verildi.
 
İlki 15-16 Mart 2014 tarihlerinde Söke’de yapılan Türkiye Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Platformu’nun 2. Buluşmasına, Türkiye genelindeki 55 Kadın Meclisi katıldı.
 
Türkiye Kadın Meclisleri Platformu Datça Buluşması’nın Sonuç Bildirisi ise şöyle…
 
Datça Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Friedrıch Ebert Stıftung katkılarıyla Türkiye Kadın Meclisleri Datça buluşması 8-9 Kasım 2014 tarihinde yapıldı.
 
Hedeflerini Kadın Dostu Kentler olarak belirleyen Türkiye Kadın Meclisleri Platformu, 2 gün boyunca bu doğrultuda konuşup tartışmanın yanı sıra bilgi birikimlerini paylaştılar. Toplantı yaklaşık 55 Kadın Meclisinden 131 kadın temsilcinin katılımıyla gerçekleşti. Sinop’tan Edirne’ye Tarsus’tan Polatlı’ya Türkiye’nin birçok yöresinden kadınlar bir araya geldi.
 
Toplantı, Diyarbakır Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden katılacak olan fakat Suruç’ta kamplarda tüm insanlara yardım etmesi gerektiği için katılamadığını belirten Meryem Demir’in tüm kadınları Diyarbakır’dan selamlamasıyla başladı. Datça Kadın Meclisi Başkanı Nazmiye Halvaşi’nin kadınlara katılımları için teşekkür etmesi ve akışa geçmesiyle 2 günlük programa Kadınlar tüm hızlarıyla başlamış oldular.
 
Toplantıda ilk gün Kent Konseyleri, Kadın Meclisleri Sorunlar, Fırsatlar, Ütopyalar
 
Üzerine Yiğit Gülöksüz, Kadın Dostu Kentler Projesi İzmir Örneği üzerine Semra Ulusoy konuşmacı olarak katılmıştır.
 
İkinci gün Bodrumda hayata geçirilmiş olan Mahalle Meclisleri uygulamasını sunan Bodrum Kadın Meclisi’nden sonra Türkiye Kadın Meclisleri Platformu Yürütme Kurulu’nu oluşturmasıyla 2 günlük yoğun program sonra erdi.
 
Yürütme Kurulunun; Söke, Datça, Bodrum, Maltepe, Sinop, Denizli, Adana Kadın Meclislerinden oluşmasına ve Platformun Sekreteryasını Söke Kent Konseyi Genel Sekreteri Damla Baybora’nın yürütmesine karar verilmiştir.
 
İki gün boyunca hayatın tüm alanlarına, yaşama dair konuşan tartışan ve paylaşan kadınların tüm Türkiye’deki kadınlara çağrısı;
 
“Kent planlarında başta kadınlar olmak üzere tüm dezavantajlı gruplar için pozitif ayrımcılık istiyoruz. İnsani; etnik, dinsel, mezhepsel ve cinsiyet ayrımcılığı olmaksızın temel değer olarak görmek istiyoruz. Ülkemizde taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma koşulları insanlık onuruna ve insan hakları evrensel beyannamesine aykırıdır. İş güvenliği, işçi sağlığı ve işçilerin sosyal hakları ivedilikle evrensel standartlara göre yeniden düzenlenmelidir.
 
Aç gözlülüğün sınırsız ancak; doğanın olanaklarının sınırlı olduğunu bilmeliyiz. Gezegenimizi çocuklarımızdan ödünç aldığımız bilinci ile doğanın rant uğruna sömürülmesine DUR diyoruz.
 
Savaşa HAYIR, Barışa EVET diyerek insanlık onurunu koruyacağız” diyen kadınların 3. toplantısı Mart 2015’te Bodrum Kadın Meclisi’nin ev sahipliğinde olacaktır." Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /  Bergama Haberleri / Menemen Haberleri /  Dikili Haberleri      
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894