• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 22 °C
  • Balıkesir 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

İzmir hak ettiği yerde değil...

İzmir hak ettiği yerde değil...
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kanal 35'te Gazeteci Servet Vural ile Hasan Eser'in birlikte sunduğu 'Yeni Vizyon' isimli sohbet programına konuk ol
YENİ VİZYON’A CANLI YAYIN KONUĞU OLAN MEHMET İŞLER: “İZMİR TURİZMDE HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL”
 
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı  Mehmet İşler, Kanal 35'te Gazeteci Servet Vural ile Hasan Eser'in birlikte sunduğu 'Yeni Vizyon' isimli sohbet programına konuk oldu.
 
Sohbet havasında geçen programda; Turizm sektörü masaya yatırıldı. Turizm sektöründe yaşanan sorunları ve  sektörün beklentilerini  dile getiren Başkan İşler, İzmir’in turizmde hak ettiği yerde olmadığını söyledi.
Yeni Vizyon’da  İzmir turizmine dair çarpıcı açıklamalar yapan Mehmet İşler, “Türkiye'de turizm hep ileri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor. Bir tek dolduramayan İzmir” dedi.
 
AZİZ KOCAOĞLU’NU  TURİZM  FUARLARINDA GÖRMEK İSTİYORUZ 
İzmir’in yeterince tanıtılmadığını öne süren Başkan İşler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çağrıda bulundu. Sektör adına Başkan Kocaoğlu’ndan  tanıtım noktasında destek isteyen Başkan İşler, şöyle konuştu: “Tek bir şey istiyoruz sektör olarak. Diyoruz ki bize lütfen tanıtım platformunda bize destek versin. Biz de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanını fuarlarda görelim. O insanların ne dediklerini size iletelim. Saha da bir bir olsa bizimle aracılarla anlatmak yerine bizzat gösterebilmek sansına sahip olacağız. Dolayısıyla İzmir'i topyekun bir şekilde, Aziz Kocaoğlu mantığıyla birleştirerek uluslararası platformlar da  daha çok sesimizi duyuracağız. Çok güzel şeyleri takdir etme yönümüz olduğu kadar eksikleri söyleyebilmeliyiz. çünkü biz reel sektörüz ve yaşamak zorundayız.Biz çalışacağız bu devlete vergi vereceğiz.İstihdam yaratacağız.İşçilerimize maaş ödeyeceğiz. Tesislerimize yatırım yapacağız”
 
ANTALYA'NIN TURİSTE İHTİYACI VAR DA İZMİR'İN Mİ YOK?
“Sektörün temsilcileri olarak bizler ve bu şehri yönetenlerle birlikte bir kriz masası yaratılarak, İzmir bu kadar zenginliğin içerisinde niçin bu kadar fakir kaldığını sorgulanması yapılması gerekli” diyen Başkan İşler, sözlerine şöyle devam etti:  “Biz turizmciler olarak bizim cebimiz de paramız var.  Biz bu ülkeye ve bu ülkenin incisi olan güzel İzmir'imize yatırım yapmak istiyoruz. İstiyoruz ki bu şehrin uluslararası platformda her alanda tanıtımının yapılması, agoramız, Bergama'mız, Foça'mız var. İzmir Büyükşehir çıksın söylesin tanıtım bütçesine ne kadar pay ayırdı. O bütçe için hangi fuara katıldı.Antalya Büyükşehir Belediye başkanımızı her uluslararası turizm fuarlarında görüyoruz. Antalya'nın turiste ihtiyacı var da İzmir'in mi yok? ”
 
TÜRKİYE TURİZMDE BÜYÜYOR, İZMİR KÜÇÜLÜYOR
Türkiye de büyüyerek ilerleyen tek sektörün turizm sektörü olduğuna dikkat çeken Başkan İşler, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüz her sene yüzdesel bir artış gösteriyor. Bir sektör düşünün son 10 yılda kendini 3'e katlamış. Böyle bir sektör yok Türkiye’de. Dolayısıyla 2013 yılını 2014 kıyasladığımız da geçen ay bugüne göre yüzde 7-8 bir artış göstermiş Türkiye genelinde. bunu bir söylemiyoruz rakamlar konuşuyor.Geçen yıl bizim için parlak bir yıldı.Bu sene onu geçtiğimize göre bu yıl geçen seneden daha iyi. Türkiye'de turizm hep ileri doğru gidiyor. Bu mecradan herkes testisini dolduruyor. Bir tek dolduramayan İzmir. Ege demiyorum. Bundan Muğla, Fethiye, Bodrum Marmaris alıyor.  Buradan bir tek testiye su dolduramayan bir şehir var o da İzmir. İzmir geçen seneki rakamların altında tüm bölgeler de artı 7-8 büyüyor ve bir artış var. İzmir bu sene yüzde 7 küçülüyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri kruvazör turizmde ki hızlı düşüştür.İzmir turizmini incelediğimiz de konaklama sektörü yada hava yoluyla gelen ve asıl esnafa para kazandıran, otelcilerin 15 günlük konaklama stiliyle et ve sütün, yiyecek ve içeceği tüketildiği kısacası ihracat yaptı dediğimiz tüketimin olduğu yer hava yoludur ve biz orada artı 4 artık geçen yıla göre İzmir havayolu ile gelen turistte, otellere gelen konaklamada artı 4 artı. İzmir bugün kruvazör turizmde müthiş bir düşüşe geçmiştir. Burada ki ciddi rakamlarda maalesef kruvazör turizmde geçen yıla göre eksi 31 düşüş göstermiş dolayısıyla bu İzmir'in genel anlamda rakamları aşağı çekiyor. İzmir turizmde ilerleme göstermiyor.  Konaklama sektöründe artı 4 ile başarılı olduğunu söyleyebiliriz ama  genel rakam aşağıya düşüyor. İzmir  gibi bereketli topraklarda turizm yapılabileceği o kadar zengin turizm çeşitliliğinin olduğu bir yer de bizim artı 3-4'leri konuşmamız lazım. İzmir'e gelen bugün turist sayısı 1 milyon 350 bin, bu oradan sadece bodruma geliyor. Girit ve Rodos adasına geliyor. Bu rakamları İzmir'in ayıbı olarak görüyorum. “
 
İZMİR KOLTUĞUNU MUĞLA’YA KAPTIRDI.
Birkaç yıl öncesine kadar İzmir’in Türkiye turizminde   Antalya ve İstanbul’dan sonra üçüncü sırada olduğunu, ancak  bugün gelinen noktada  İzmir’in üçüncülüğü  Muğla’ya kaptırdığını sözlerine ekleyen Başkan İşler,  sözlerini şöyle sürdürdü: “Egede İzmir 'i turizmde geçen bir başka marka çıktı Muğla. Muğla şuan da Türkiye genelinde üçüncülüğe oturmuş durumda, bununla da gurur duyuyoruz ancak turizm ilk tohumlarının atıldığı güzel İzmir'imizde 1 milyon 350 bin turisttin gelmesi bir ayıptır. Çünkü hakkı bu değil. İlk defa deniz kum güneş turizmi İzmir de başlamıştır. Ama bunu Antalya liderliği ele geçirmiştir. İlk iktisat kongresi İzmir de olmuştur. Ama bugün Antalya ve İstanbul'a kaptırmış durumdayız. İnanç turizm getirisi olan Efes'te biz de başlamıştır. İzmir bugün bunu doğuya kaptırmak  üzere. Sağlık turizm mi iddiasıyla çıktık maşallah bugün İstanbul bunu da elimiz den alıyor.”
 
İZMİR VALİSİ MUSTAFA TOPRAK’A ÖVGÜLER YAĞDIRDI
İzmir Valisi Mustafa Toprak’a övgüler yağdıran Başkan İşler, İzmir’im Mustafa Toprak gibi genç, dinamik ve girişimci bir Vali’ye sahip olmasının çok büyük avantaj  olduğunu söyledi. Vali Toprak’a turizm sektörüne verdiği destekten ötürü teşekkür eden Başkan İşler, Turizmciler olarak Vali Toprak ile uyum içinde çalıştıklarını, Vali Toprak’ın bir bürokrat gibi değil,  halkın içinden biri gibi davrandığını, sektörün sorunlarına çözüm üretme noktasında büyük çaba gösterdiğini ve sektörün her zaman yanında olduğunu belirtti.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894