• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 20 °C
  • Balıkesir 17 °C
  • Çanakkale 16 °C

Bornova’ya kültür merkezi müjdesi!

Bornova’ya kültür merkezi müjdesi!
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan, Bornova’ya yapılması planlanan Kültür Merkezi ile ilgili müjdeli haber geldi. Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Nesrin Ulema'dan Bornova’ya Kültür Merkezi müjdesi!
 
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema’dan, Bornova’ya yapılması planlanan Kültür Merkezi ile ilgili müjdeli haber geldi.
 
Bornova’daki Kültür Merkezi inşaatının bitirilmesi için gerekli olan ödenek ve ihale çalışmaları ile ilgili açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde yürüttükleri çalışmaların sonuç verdiğini ve 6 milyon 183 bin liralık ödeneğin bakanlık tarafından İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı hesaplarına yatırıldığını müjdeledi. 
 
İHALE TARİHİ ALINDI
İzmir Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından Kültür Merkezi ile ilgili ihale çalışmalarının tamamlandığını ve Elektronik Kamu Alımları Platformu EKAP’tan 4-5 Aralık 2014 için ihale tarihi alındığını belirten Ulema, “Bornova’nın ve İzmir’in Kültür merkezi ihtiyacını giderecek olan proje için şu ana kadar gönderilen ödenek ihale için yeterli bir ödenektir. Ödeneğin geri kalan kısmı da Bakanlığımızın 2015 yılı programına alınmış bulunmaktadır. İhalenin ardından Bornova Kültür Merkezi inşaatındaki çalışmaların 2014 içerisinde başlanmasını planlıyoruz. Bornova’mıza ve kültür merkezini bekleyen gençlerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
 
İZMİR’E DEV KÜLTÜR YATIRIMI
İzmir’e son 12 yılda 340 milyon liralık kültür ve turizm yatırımı yapıldığını ve halen devam etmekte olan çok sayıda proje bulunduğunu belirten Ulema, Kültür Merkezi ile ilgili şu bilgileri de aktardı: 
“Bornova Kültür Merkezi’nin toplam kullanım alanı, yapılan son revizyonlarla birlikte 38.167 metrekareye çıkartıldı. Merkezin oturum alanı ise 11 bin 209 metrekaredir. Kültür Merkezimizde 850 kişilik büyük salon, 387 kişilik küçük salon ve 400 kişilik çok amaçlı salonun yanı sıra, okuma salonları, fuayeler, işlikler, sanatçı çalışma ve dinlenme salonları, kafeterya, misafirhane, sığınak, kapalı ve açık otopark bulunacak." 
 
Bornova Kültür Merkezi için bugüne kadar yaklaşık 21 milyon lira harcandığının da altını çizen Ulema, "Bornova Kültür Merkezi şimdiden Bornovalılara ve gençlerimize hayırlı olsun" dileklerinde bulundu. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894