• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İzmir 19 °C
  • Manisa 18 °C
  • Balıkesir 13 °C
  • Çanakkale 19 °C

Aliağa ‘Cumhuriyet’e Sahip Çıktı

Aliağa ‘Cumhuriyet’e Sahip Çıktı
Aliağa Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Aliağa’da bir ilke imza atan Alia
ALİAĞALILARDAN “CUMHURİYET ORATORYOSU”NA BÜYÜK İLGİ
 
Aliağa Belediyesi,  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Türk milletine armağan ettiği Cumhuriyet'in 91'inci yıldönümünü farklı bir etkinlikle kutladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Aliağa’da bir ilke imza atan Aliağa Belediyesi ünlü tenor Hakan Aysev’i “Cumhuriyet Oratoryosu” ile Aliağalılarla bir araya getirdi.
 
SALON DOLDU TAŞTI 
Aliağa Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Volkan Severcan yönetiminde Enka Spor Salonu’nda başlayan “Cumhuriyet Oratoryosu” lazer, ışık ve ses sistemleriyle desteklendi. Aliağalılardan büyük ilgi gören Oratoryo geç saatlere kadar devam etti. Etkinliğe Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Belediye Başkan Vekili Mehmed Ali Özkurt, Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve hazırun katıldı. Tören, Aliağa Belediyesi Sanatevi (ASEV) Çocuk ve Gençlik Korosu’nun sembolik fener alayı ile başladı. Salonu tıklım tıklım dolduran konukları Aliağa Belediyesi Bandosu karşılarken, seyirci kapasitesinin çok üstünde katılımın olduğu  Enka Spor Salonu’na gelen Aliağalıların bir kısmı etkinliği izleyemedi. 
 
GÜÇLÜ SESİYLE SALONU İNLETEN AYSEV DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Ünlü opera sanatçısı Hakan Aysev’ e Oratoryoda gecenin sunuculuğunu üstlenen Pınar Tuna eşlik etti. ASEV Çocuk ve Gençlik Korosu ise Aysev’e vokalistlik yaptı. Güçlü sesiyle salonu inleten Aysev,  yaklaşık 5 bin kişiyle söylenen marşlarla sahneye veda ederken dakikalarca ayakta alkışlandı. Ardından ASEV halk dansları ekiplerinin sunduğu ‘adım adım Türkiye’ koreografisi büyük beğeni topladı. 
 
İREM DERİCİ’DEN 91.YIL MESAJI
Cumhuriyet Bayramının önemine değinen sevilen pop sanatçısı İrem Derici,  Oratoryo sonrası seslendirdiği 10. yıl marşı ile izleyicilere coşkulu anlar yaşatırken Aliağalılara “Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacağız. Bayrağımız da her zaman göklerde özgürce dalgalanacak” diye seslendi. 
 
BAŞKAN SERKAN ACAR, “BU BİRLİKTELİĞİ HİÇ KİMSE BOZAMAYACAKTIR”
Geçirdiği ameliyat sonrası tedavisine devam edilen, buna rağmen etkinliğe katılan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar konuşmasını protokolden gerçekleştirdi. Başkan Serkan Acar, “Bayrağımız, namusumuz, değerlerimiz ve özgürlüğümüz için Kürdüyle Türküyle,  Çerkeziyle Lazıyla ile düşmana karşı hep birlik olduk.  Emin olunuz ki bundan sonra da bu birlikteliği hiç kimse bozamayacaktır. Ben bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin 91. yılı kutlu olsun, nice 91. Yıllara, yaşasın Cumhuriyet ” diye konuştu.   Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894