• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İzmir 23 °C
  • Manisa 24 °C
  • Balıkesir 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Kore heyeti Turizm için geldi

Kore heyeti Turizm için geldi
Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
KORE HEYETİ TURİZM İÇİN GELDİ
 Foça Haberleri / Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi /
Güney Kore’de çeşitli kentlerin belediye başkan yardımcıları Kuşadası’nı ziyaret ederek Belediye-Turizm ilişkisi hakkında bilgi aldı
 
Ülke olarak Turizm sektörünü geliştirmeyi hedefleyen Güney Kore, 17 kentin belediye başkan yardımcılarını Türkiye, Yunanistan ve İspanya’ya inceleme için gönderdi.
 
On günlük gezide Türk turizminde lider olarak seçilen Kuşadası Belediyesini ziyaret eden Kore Heyeti, Belediye başkan vekili Hakan Turhan, başkan yardımcısı Ayşe Şerifoğlu’ndan bilgi aldı.
 
Güney Kore Konsolosluğu İzmir Temsilcisi Joe Soo Kim’in eşlik ettiği heyet, Belediye ile Turizm sektörü arasındaki ilişkiyi sorguladı.
 
Turizm bölgelerinde nasıl bir belediyecilik yapıldığını öğrenmek için yola çıktıklarını söyleyen Park Seung Young, “Heyetimizde  17 belediyenin üst düzey ikinci adamları bulunuyor. 10 Gün sürecek olan ve Türkiye, Yunanistan, İspanya’da ki en önemli turizm kentlerini kapsayan gezimizde Belediye-Turizm ilişkisini inceleyeceğiz. Kuşadası Türk turizminde çok önemli bir merkez olduğu için ziyaretimize buradan başladık. Turizmde nasıl bir çalışma yapılıyor? Belediyelerin turizmi geliştirme sistemi nasıldır? Turizmin artıları, eksileri.. Turizm yatırımlarının belediyeler, devlet veya resmi kurumlarca yapılıp yapılmadığı, turizm sektörünün belediyeye katkısı gibi konularda bilgi edinmeye çalışıyoruz. İlk ziyaretimizde Kuşadası Belediyesinden oldukça önemli bilgiler ve izlenimler edindik”dedi. 
 
Belediye Başkan Vekili Hakan Turhan’da Güney Kore’li heyete Kuşadası’nın deneyimlerini anlattıklarını belirterek “Kuşadası Türk Turizminin ilk ve en önemli merkezi. Konuklarımızın soruları doğrultusunda Temel turizm politikaları, Efes-Meryemana gibi ören yerlerinin turizme katkısı, Yat turizmine yönelik temel politikalar,Otel, restoran gibi tesislerin bir arada olmasının sorun yaratıp yaratmadığı konularını içeren Turizm-Belediye ilişkisi hakkında bilgi verdik. Belediye gelirleri, turizm yatırımları, turizmin belediye bütçesine katkısı, turizmin hangi dallarının ön plana çıkarılacağı gibi konularda bilgilendirme yaptık. Güney Kore turizminin gelişmesinde katkımızın olması, turizm konusunda örnek gösterilmemiz bizi mutlu etti” dedi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Faks : 0533 557 8894